Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Διαμαρτυρία και Καταγγελία του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής για τη χρήση καμερών σε ώρες λειτουργίας του σχολείου στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου




Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής

Πανεπιστημίου 59 Ομόνοια 10564, 4ος όροφος, γρ.408- 409,  Αθήνα
Ιδρυτικό μέλος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ
Αρ. Πρωτ.: 615
Αθήνα 21/5/2018
Προς:
1.      κ. Π. Κασσιανό, Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Υπουργείου Παιδείας
2.      κ. Χ. Λόντο, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής
Κοινοποίηση:
1.      Τμήμα Α΄ Σπουδών, Υποστηρικτικών Μέσων και Υπηρεσιών Ειδικής Εκπαίδευσης και προστασίας Δικαιωμάτων μαθητών με αναπηρία ΥΠΠΕΘ
2.      Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ)
3.       ΠαvελλήvιαΟμoσπovδίαΣωματείωνΓovέωvκαιΚηδεμόνωνvωvΑτόμωvμεΑvαπηρίες (ΠΟΣΓΚΑμεΑ)

Θέμα: «Καταγγελία του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής για τη χρήση καμερών σε ώρες λειτουργίας του σχολείου στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Ιλίου και ενέργειες του Συλλόγου»

Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής από τη στιγμή που ενημερώθηκε από μέλη του Συλλόγου στις 25/2/2018  για τη χρήση καμερών σε ώρες λειτουργίας του 1ου Ειδικού δημοτικού Σχολείου Ιλίου προχώρησε άμεσα σε έγγραφη διαμαρτυρία (Αρ. Πρωτ.607/5-3-2018) προς τη διευθύντρια καταδικάζοντας κάθε πράξη που αντίκειται  στην έννοια της ελευθερίας και της διασφάλισης του θεμελιώδους δικαιώματος της προστασίας των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εργαζομένων μέσα στη σχολική κοινότητα.
Η πρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής κ. Μπουλμέτη παρέστη  σε συνάντηση στις 26/4/2018 που είχαν 22 από τους 26 εργαζομένους του 1ου ειδικού Δ. Σ. Ιλίου και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Γληνός», στο Υπουργείο  Παιδείας με τους κ. Πολίτη,  Διευθυντή Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και κ. Κασσιανό,  Διευθυντή Ειδικής Αγωγής προκειμένου το Υπουργείο, κατά την οποία ενημέρωσε για   το γεγονός και την ευθύνη  της διευθύντριας ως προς του ότι παράκαμψε να ενημερώσει και να θέσει το θέμα στο επίσημο όργανο του σχολείου που είναι ο Σύλλογος Προσωπικού. Επίσης ζήτησε από τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής να μεριμνήσει σε θέματα που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών ΑμεΑ.
Στις 14/5/2018 μετά από αίτημα μελών του Συλλόγου και εργαζομένων του εν λόγωσχολείου παραβρέθηκαν σε συνάντηση με το ΔΣ προκειμένου να ζητήσουν  την εκ νέου υποστήριξη του Πρωτοβάθμιου Συλλόγου.
Η κ. Βερώνη,  Διευθύντρια του 1ου Ειδικού Δ. Σ. Ιλίου, μέχρι τώρα,δεν απάντησε στο έγγραφο του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής για τις δικές της ενέργειες ούτε επικοινώνησε με οποιοδήποτε τρόπο για να άρει την καταγγελία.
Δηλώνουμε ότι καταδικάζουμε τις ενέργειες της εν λόγω Διευθύντριας καθώς και οποιαδήποτε πρακτική εναντιώνεται με τις δημοκρατικές αρχές που εκπορεύονται από τη λειτουργία του Σχολείου, του Συλλόγου Προσωπικού καθώς και του σεβασμού των εργαζομένων και των μαθητών.

Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης  και το Υπουργείο Παιδείας να δώσουν άμεση λύση, ως αρμόδιοι, στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν προβαίνοντας σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, για την άμεση αποκατάσταση  του απαραίτητου – για τη σωστή λειτουργία του σχολείου – ήρεμου παιδαγωγικού κλίματος καθώς και την προστασία προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων και των μαθητών.


Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διεκδίκηση και υπεράσπιση των προαναφερθέντων.
.

Η Πρόεδρος                                      Η Γ. Γραμματέας

ΜπουλμέτηΓεωργία                           Κανονίδου Βαρβάρα