Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΑ Δ.Σ της Ο.Λ.Μ.Ε., Δ.Ο.Ε. και Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΑ Δ.Σ της ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Σήμερα πραγματοποιήθηκε μια μεγαλειώδης διαδήλωση από τις ομοσπονδίες  ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και συλλογικότητες αναπληρωτών, με κύριο και μοναδικό αίτημα το μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού.
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε  ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., η πρόεδρος του Περιφερειακού Συλλόγου Αττικής, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συλλόγου Ιονίων Νήσων, η Γ. Γραμματέας του Περιφερειακού  Συλλόγου  Πελοποννήσου και πολλοί συνάδελφοι.
Μετά την τοποθέτηση του προέδρου για τις θέσεις της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δ.Σ των Ομοσπονδιών με τον Υπουργό κ. Γαβρόγλου.
Στο ξεκίνημα της συνάντησης υπήρξε ένταση με το αίτημα των αναπληρωτών να είναι παρόντες  και στη συνέχεια ο υπουργός διαβεβαίωσε τους αναπληρωτές ότι θα τους έβλεπε  μετά τη συνάντηση με τις τρεις Ομοσπονδίες.
Όλοι οι πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ τοποθετήθηκαν επί του μοναδικού αιτήματος για μόνιμες προσλήψεις, ζητώντας από τον υπουργό συγκεκριμένη δέσμευση και για τον αριθμό και για τον χρόνο των διορισμών. Η απάντηση ήταν η γνωστή, ότι απάντηση στις ερωτήσεις αυτές μπορεί να δώσει μόνο τον μήνα Οκτώβριο, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.
Από την πλευρά της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι μόνο το  1/5 των υπηρετούντων σήμερα στα σχολεία και στα Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. είναι μόνιμοι, αποδεικνύοντας το τεράστιο πρόβλημα  της αδιοριστίας που υπάρχει στους κλάδους του Ε.Ε.Π. και του Ε.Β.Π.
Επίσης τονίστηκε και το γεγονός ότι για το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. δεν έχει ακόμη  ορισθεί  μία αξιόπιστη διαδικασία προσλήψεων, ούτε έχουν διαμορφωθεί τα κριτήρια που θα ισχύσουν.
Ο Υπουργός τόνισε από την πλευρά του ότι το πρόβλημα των διορισμών έχει να κάνει με τα δημοσιοοικονομικά προβλήματα του κράτους και τις αντιστάσεις των δανειστών.
Επίσης τόνισε την ανάγκη ακύρωσης του Π.Δ 152 που αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Για την διαδικασία και τα κριτήρια που θα ισχύσουν για τους διορισμούς, δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τις τρεις ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ , ΔΟΕ και Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., για να προκύψει η όσο το δυνατόν καλύτερη και αξιόπιστη πρόταση.
Όλοι όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή δήλωσαν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος επέκτασης της συζήτησης σε άλλα θέματα πλην αυτού των διορισμών και έκλεισε η συνάντηση με την παράδοση στις Ομοσπονδίες του νομοσχεδίου για τις νέες δομές.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. υπενθύμισε στον υπουργό το ραντεβού του με την Ομοσπονδία στις 22 Μαρτίου και που θα αφορά όλα τα θέματα του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.