Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Νέες κινητοποιήσεις μετά τις αόριστες υποσχέσεις

Πανελλαδική διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών, έλαβε χώρα σήμερα (Παρασκευή) έξω από το υπουργείο Παιδείας, με πάγιο αίτημα τους μόνιμους διορισμούς, την εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών και άμεσα μέτρα στήριξης των συμβασιούχων της εκπαίδευσης. Στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος και μέλη φοιτητικών ενώσεων. 
Αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος έχει δεσμευτεί για μόνιμες προσλήψεις. Ωστόσο ο υπουργός έχει δηλώσει ότι εάν δεν ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση δεν μπορεί να δώσει ακριβή αριθμό διορισμών ανακοινώνοντας ότι αυτό θα συμβεί μέσα στον Οκτώβρη. 
Καθώς δεν υπήρξε συγκεκριμένη δέσμευση από τον υπουργό, αλλά η υπόσχεση ότι από το φθινόπωρο θα εξεταστούν τα όποια περιθώρια υπάρξουν, το συντονιστικό των εκπαιδευτικών προσκάλεσε τους διαδηλωτές σε νέες κινητοποιήσεις, με συγκέντρωση στις 30 Μαρτίου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και στη συνέχεια, πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 
Στη συνέχεια, μέλη φοιτητικών συλλόγων μπήκαν στο κτίριο του υπουργείου και πραγματοποίησαν συνέλευση σε αίθουσα που τους δόθηκε.διαδήλωση εκπαιδευτικώνK
Στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετείχαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, και τοπικές ΕΛΜΕ. Από τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «Μαζική διορισμοί αναπληρωτών, όχι στην παιδεία των περικοπών» και «Τέρμα πια στην κοροϊδία, δάσκαλοι καθηγητές σε όλα τα σχολεία». 
Σημειώνεται ότι από τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, αποχώρησαν οι εκπρόσωποι του συντονισμού αναπληρωτών, καταγγέλλοντας ότι ο υπουργός Παιδείας ήθελε να συναντηθεί με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ χωρίς την παρουσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.