Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ







ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 
τηλ.: 6972056448
ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr
                                                                                              
                                                                               
                                                                                 ΑΘΗΝΑ, 10/09/2017
                                                                                                            Αρ. Πρωτ.: 166
                                                                                                           
                                                                                                               ΠΡΟΣ
-Τους Περιφερειακούς Συλλόγους και όλους τους συναδέρφους Ε.Ε.Π., Ε.Β.Π. & Εκπαιδευτικούς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
            Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ με αφορμή την αυριανή ημέρα που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελε να ευχηθεί στο Ειδικό Εκπαιδευτικό, στο Ειδικό Βοηθητικό αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς καλή και δημιουργική χρονιά και σε όσους από τους αναπληρωτές συναδέρφους δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη στις θέσεις τους καλή και γρήγορη τοποθέτηση.
            Ένα πρώτο θετικό βήμα έγινε τη φετινή χρονιά με την πρόσληψη ενός σημαντικού αριθμού αναπληρωτών ΕΕΠ & ΕΒΠ από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι η θετική έκβαση του θέματος της έγκαιρης πρόσληψης των αναπληρωτών ήταν αποτέλεσμα της συνεχούς και συντονισμένης δράσης τόσο του νυν όσο και του απερχόμενου Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, των αιρετών του ΚΥΣΕΕΠ αλλά και της ευαισθητοποίησης και της αποτελεσματικότητας του Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κου Κασσιανού, καθώς και άλλων φορέων του ΥΠΠΕΘ με ιδιαίτερη αναφορά στον υπεύθυνο προγραμμάτων ΕΣΠΑ κο Βαλιάτζα.
            Επίσης θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και όλους εκείνους που με μεγάλο κόπο συνέβαλαν στην ενημέρωση των συναδέρφων όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας των προσλήψεων.
            Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ αν και θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό που ξεκινάμε όλοι μαζί τη φετινή σχολική χρονιά, ωστόσο υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεση κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.
            Πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι να εξασφαλισθούν ει δυνατόν και άλλες πιστώσεις τη φετινή χρονιά για να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρων των κενών σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ, ΕΔΕΑΥ και σε συνοδούς ΕΒΠ και Σχολικούς Νοσηλευτές στη γενική εκπαίδευση. Για το λόγο αυτό προγραμματίζεται συνάντηση με τους υπηρεσιακούς φορείς του ΥΠΠΕΘ.
            Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ με συγκεκριμένες προτάσεις  που θα καταθέσει το προσεχές χρονικό διάστημα στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συλλόγους, τους Αιρετούς ΚΥΣΕΕΠ & τους Αιρετούς ΠΥΣΕΕΠ, θα επιδιώξει να δώσει λύση σε χρόνια και μείζονα ζητήματα των μελών της, όπως είναι οι μόνιμοι διορισμοί, η διασφάλιση ενός αξιοκρατικού  και αξιόπιστου ενιαίου πίνακα, η διαμόρφωση νέας, αποτελεσματικής και δίκαιης διαδικασίας για τη  χορήγηση συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών των μελών ΕΕΠ & ΕΒΠ, η παιδαγωγική επάρκεια, η υπηρεσιακή αναβάθμιση του ΕΒΠ από ΔΕ σε ΤΕ, η θέσπιση καθηκοντολογίου για το ΕΕΠ και ΕΒΠ της παράλληλης στήριξης, η αναγνώριση της ιδιωτικής προϋπηρεσίας των μελών της σε αντικείμενα συναφή με τον κλάδο τους, αλλά και η υποστήριξη επιστημονικών θεμάτων όπως η επιμόρφωση όλου του προσωπικού κ.α.
            Η προσπάθεια αυτή απαιτεί και επιβάλλει τη συνεργασία, τη συλλογικότητα και το ενωτικό πνεύμα όλων μας.
Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους τους συναδέλφους ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ και ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ.
Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ  θα είναι πάντα στο πλευρό των συναδέλφων και σε όλους τους διεκδικητικούς αγώνες των κλάδων μας.