Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ του αιρετού ΠΥΣΕΕΠ Αττικής Δημήτρη Αρβανίτη, ΠΕ29 Εργοθεραπευτή.

Την Παρασκευή 1/9 η ΠΔΕ Αττικής και οι Δ/νσεις Εκπαίδευσης ζήτησαν επικαιροποίηση των κενών σε ΕΕΠ-ΕΒΠ των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ της Αττικής. Επίσης την ίδια ημερομηνία η Δ/νση ΕΑ του υπουργείου ανακοίνωσε την Κατανομή ανά δομή και ανά ΠΔΕ του μεγάλου αριθμού των πιστώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών, από όλα τα προγράμματα που τρέχουν.
Παρατηρούμε βέβαια ότι οι πιστώσεις κατανεμήθηκαν με βάση τα κενά που είχε η Δ/νση ΕΑ για τις αποσπάσεις (τα οποία ως γνωστόν δεν είχαν ανακοινωθεί τότε) και όχι με βάση τα κενά που θα προκύψουν από την επικαιροποίηση της 1ης Σεπτέμβρη.
Αυτό από μόνο του προκαλεί ερωτηματικά όσον αφορά την επάρκεια των πιστώσεων, αφού οι ανάγκες σε πολλές δομές είναι αυξημένες λόγω αλλαγών , π.χ. Νέες εγγραφές, Επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ΕΔΣ, ολοήμερο, ανάγκη ανάπτυξης του δικτύου των ΕΔΕΑΥ, αποσπάσεις μονίμων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, ίδρυση νέων ΣΜΕΑΕ, κλπ.
Επίσης αν συγκρίνουμε με τις προσλήψεις της περσινής σχολικής χρονιάς θα δούμε ότι στην περιφέρεια Αττικής είχαν γίνει συνολικά 860 προσλήψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ , ενώ η κατανομή της Α φάσης  (90%) δίνει μόνο 673. Βέβαια πρέπει να πούμε εδώ ότι, εφ όσον οι προσλήψεις φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι πιστώσεις αυτές είναι για όλο το σχολικό έτος, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα όλων μας.
Οι πιστώσεις για την πρόσληψη των αναπληρωτών, σήμερα πρωί Δευτέρας 4-9-2017, δεν έχουν ακόμη φτάσει στην ΠΔΕ Αττικής, τουλάχιστον στο σύνολο τους. Σύμφωνα με πληροφορίες μας αναμένουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποστολής των πιστώσεων έως αύριο Τρίτη 5/9. Μόλις ενημερωθήκαμε για τον σχεδιασμό των συνεδριάσεων του ΠΥΣΕΕΠ, το οποίο θα ξεκινήσει την προεργασία αύριο και θα συνεχίσει τις επόμενες 2 ημέρες με στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθετήσεων μέχρι τη Δευτέρα.
Σημειώνουμε τον μεγάλο αριθμό πιστώσεων που πρέπει η ΠΔΕ να διαχειριστεί σε μικρό χρόνο και αυτό απαιτεί την διάθεση επιπλέον προσωπικού.
Σχετικά με αυτή θεωρώ σημαντικό να επισημάνω, όπως και παλαιότερα, ότι  για λόγους διαφάνειας και δίκαιης κατανομής στις ειδικότητες , καλό είναι κατ αρχήν να πιστοποιηθεί στο σύνολό του ο πίνακας των λειτουργικών κενών όλων των δομών ΕΑ.
Μόνο έτσι θα γίνει δυνατός ο έλεγχος της δίκαιης και ισότιμης κατανομής ανά ειδικότητα, ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ και γενικά στις δομές ΕΑ.
Εν αναμονή των εξελίξεων εύχομαι σε όλους καλή τοποθέτηση και μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!