Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ & ΕΒΠ 2017-2018





ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 
τηλ.: 6972056448
ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr
     

                                                                               ΑΘΗΝΑ, 23/08/2017
                                                                                                              Αρ. Πρωτ.: 148

ΠΡΟΣ
         Στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, Διευθυντή κο Παναγιώτη Κασσιανό


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε σήμερα, όπου ανακοινώθηκε επισήμως από το Υ.Π.Π.Ε.Θ. στους αιρετούς του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ο συνολικός αριθμός πιστώσεων για τους αναπληρωτές Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π., ότι αν και φαίνεται στα συνολικά νούμερα μία αύξηση του αριθμού των πιστώσεων (κυρίως σε ότι αφορά τους συνοδούς Ε.Β.Π. και τους συνοδούς σχολικούς νοσηλευτές) επί της ουσίας ο αριθμός των πιστώσεων έχει μειωθεί σημαντικά.
            Και αυτό γιατί τόσο στο πρόγραμμα εξατομικευμένης υποστήριξης που αφορά τη στελέχωση των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. παρατηρείται μείωση 228 πιστώσεων συγκριτικά με τους περσινούς αριθμούς, όσο και στο πρόγραμμα της εξειδικευμένης υποστήριξης που αφορά τη στελέχωση των Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. & Ε.Δ.Ε.Α.Υ. παρατηρείται μια εξίσου σημαντική μείωση 56 πιστώσεων σε σχέση με την περσινή χρονιά.
            Στην πρόσφατη συνάντηση του νέου Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στις 13/07/2017 ο διευθυντής Ε.Α.Ε. κος Κασσιανός μας διαβεβαίωσε ότι ο αριθμός των πιστώσεων θα κυμανθεί στα ίδια με την περσινή χρονιά επίπεδα, καλύπτοντας τις πραγματικές ανάγκες των Σ.Μ.Ε.Α.Ε., Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. και Ε.Δ.Ε.Α.Υ.
            Η σημερινή ανακοίνωση δείχνει ότι ενισχύεται το πρόγραμμα των συνοδών Ε.Β.Π. και Σχολικών Νοσηλευτών, σε βάρος των αναγκών των Σ.Μ.Ε.Α.Ε., Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. και Ε.Δ.Ε.Α.Υ., σε άλλες ειδικότητες Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.
            Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ζητά και διεκδικεί ορθολογικότερη κατανομή των πιστώσεων, προκειμένου να στελεχωθούν επαρκώς τόσο οι Σ.Μ.Ε.Α..Ε. όσο και τα Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. και οι Ε.Δ.Ε.Α.Υ.  ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της σχολικής κοινότητας, των μαθητών και των οικογενειών τους.