Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση της πρότασης του Συντονιστικού Αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής για τη μοριοδότηση αποκλειστικά της προϋπηρεσίας στο ΥΠΠΕΘ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε, Ανακοίνωση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής σχετικά με την πρόταση του Συντονιστικού Αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ του Συλλόγου Αττικής για το θέμα της προϋπηρεσίας



Αρ. Πρωτ: 575
                                                                        Ημ.: 1/2/2017

«Ανακοίνωση της πρότασης του Συντονιστικού Αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής»

Αγαπητοί συνάδελφοι σας παραθέτουμε το παρακάτω κείμενο όπως στάλθηκε στο σύλλογο και αποτελεί το σκεπτικό και την πρόταση των συναδέλφων αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ για την αναγκαιότητα μόνιμων προσλήψεων και τη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας. Ο γόνιμος διάλογος με τους συναδέλφους αναπληρωτές και η διαμόρφωση προτάσεων που ξεκινά από τη βάση διασφαλίζει τη συλλογικότητα και τις δημοκρατικές διαδικασίες  των συνδικαλιστικών οργάνων.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

            Στην έναρξη της νέας χρονιάς, έχοντας υπόψη τα δεδομένα που προκύπτουν με την ένταξη των προσλήψεων των αναπληρωτών των κλάδων ΕΕΠ και ΕΒΠ στη δικαιοδοσία του ΑΣΕΠ, θα θέλαμε να καταθέσουμε προς τον ΣΕΕΠΕΑ Αττικής την πρότασή μας αναφορικά με τα κριτήρια μοριοδότησης.
            Ως συντονιστικό αναπληρωτών Αττικής, συμμετείχαμε στις συζητήσεις για τη διαμόρφωση προτάσεων, ως προς την κατάταξη των υποψηφίων στους πίνακες με σειρά προτεραιότητας, βάσει  τυπικών και ουσιαστικών προσόντων. Από το διάλογο που εξελίχθηκε δυναμικότερα ήδη από το Φθινόπωρο του 2015, προέκυψαν διαφορετικές τοποθετήσεις αλλά και σημεία σύγκλισης. Επιπλέον, κατά την πορεία των κινητοποιήσεων και των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι διαρροές σχετικά με τις «προθέσεις» της πολιτικής ηγεσίας όσον αφορά στη διαμόρφωση νέου πλαισίου για τους μόνιμους διορισμούς, και κατά συνέπεια για τις προσλήψεις αναπληρωτών, είχαμε την ευκαιρία να αφουγκραστούμε τις αγωνίες και τις σκέψεις των συναδέλφων αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Λαμβάνοντας, ακόμη, υπόψη την επικείμενη ενεργοποίηση του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών, συνθήκη που ισχύει για την πρόσληψη των συναδέλφων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη ταύτισης και συμπόρευσής μας ως προς τις διεκδικήσεις των διατελούντων σε καθεστώς πολύχρονης «ομηρίας» αδιόριστων εκπαιδευτικών.
            Επιχειρώντας να εκφράσουμε το αίτημα για αναγνώριση της αφοσίωσης και συνεχούς προσφοράς στο χώρο της εκπαίδευσης και ταυτόχρονα επιλέγοντας να κατοχυρώσουμε  την ταυτότητά μας ως εκπαιδευτικοί λειτουργοί, προτείνουμε να προτάσσεται το βασικό κριτήριο της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας των αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ στις δομές του Υπουργείου Παιδείας. Συνεπώς, η μοριοδότηση αποκλειστικά της προϋπηρεσίας στις ΣΜΕΑΕ, στα ΚΕΔΔΥ και στις ΕΔΕΑΥ, θεωρούμε ότι αποτελεί αφενός μια κοινή συνισταμένη για την πλειοψηφία των συναδέλφων και αφετέρου παράγοντας περαιτέρω προώθησης των θέσεων μας στον επιδιωκόμενο προσανατολισμό της συμπερίληψης.
            Η συγκεκριμένη πρόταση τέθηκε στη συνάντηση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής μετά από κάλεσμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στις 14/1/2017, με θέμα τη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας, προκειμένου να διαβιβαστεί στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου.
            Με την πρότασή μας επιθυμούμε να συμβάλλουμε, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι επιβεβλημένοι μόνιμοι διορισμοί, ώστε να δικαιωθούν οι αγώνες συνολικά των εργαζομένων στην εκπαίδευση. Επαναλαμβάνουμε ότι οι αναπληρωτές Ε.Β.Π. και Ε.Ε.Π. καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, επί πολλά συναπτά έτη. Επομένως, άμεσος στόχος του Υπουργείου θα πρέπει να είναι η εύρυθμη λειτουργία όλων των μονάδων στο χώρο της Παιδείας και η διασφάλιση του δικαιώματος όλων των μαθητών να έχουν στη διάθεση τους τις κατάλληλες υποστηρικτικές υπηρεσίες για την ολιστική ανάπτυξη και πρόοδο τους.