Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ Ε.Β.Π. ΚΑΙ Ε.Ε.Π.




30-9-2016: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ Ε.Β.Π. ΚΑΙ Ε.Ε.Π.


Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Σύμφωνα με την πολύ πρόσφατη πληροφόρησή μας από το υπουργείο σήμερα, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1) Μέχρι στιγμής, η εξέταση των ενστάσεων των υποψήφιων αναπληρωτών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού έχει ολοκληρωθεί από το Α.Σ.Ε.Π. για τις 12 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης εκτός αυτής της Κεντρικής Μακεδονίας.

2) Η εξέταση των ενστάσεων μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της Π.Δ.Ε. Κ.Μακεδονίας, αναμένεται να ολοκληρωθεί από το Α.Σ.Ε.Π. την Τρίτη 4 Οκτωβρίου.

3) Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η εξέταση, από το Α.Σ.Ε.Π., των ενστάσεων των υποψήφιων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. κλάδου ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών για 9 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

4) Η εξέταση των ενστάσεων υποψήφιων ΠΕ25 για τις 3 Π.Δ.Ε. που εκκρεμούν, αναμένεται να ολοκληρωθεί από το Α.Σ.Ε.Π. το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.

5) Από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, το Α.Σ.Ε.Π. θα εξετάζει εντατικά τις ενστάσεις των υπόλοιπων ειδικοτήτων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, με στόχο την ολοκλήρωσή τους εντός της επόμενης εβδομάδας.

6) Ο συνολικός αριθμός των ενστάσεων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, που έχουν υποβληθεί στο Α.Σ.Ε.Π., ανέρχεται στις 600 περίπου.  Η αρχική εκτίμηση του συνολικού αριθμού ενστάσεων του Ε.Ε.Π.  ήταν μεγαλύτερη διότι αρχικά είχαν προσμετρηθεί και διπλές ενστάσεις.

7) Η διάθεση από το υπουργείο των πιστώσεων που εκκρεμούν, θα πραγματοποιηθεί το αργότερο έως την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, οπότε και θα αποσταλούν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προκειμένου να ακολουθήσει η κατανομή τους.


Ελπίζουμε, αυτή τη φορά, να επαληθευτούν τα σημερινά χρονοδιαγράμματα και από πλευράς υπουργείου και από πλευράς Α.Σ.Ε.Π. Ωστόσο, παραμένουμε επιφυλακτικοί και συνεχίζουμε να ασκούμε πιέσεις διεκδικώντας την άμεση εφαρμογή τους στην πράξη. Θα επανέλθουμε με οτιδήποτε νεότερο.