Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Ενημέρωση από την αιρετή του ΠΥΣΕΕΠ Κ.Μακεδονίας, κα Διαμαντοπούλου

Λάβαμε και δημοσιεύουμε, ενημέρωση από την αιρετή του ΠΥΣΕΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, κα Ερ.Διαμαντοπούλου






Ενημέρωση από ΠΥΣΕΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας
Συνεδρίασε τη Τετάρτη 1/2/2017 το ΠΥΣΕΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:
1. Εξέταση αιτήσεων αναπληρωτών ΕΕΠ & ΕΒΠ για αναγνώριση προϋπηρεσίας για μισθολογική εξέλιξη.
2. Εξέταση αιτήσεων αναπληρωτών ΕΕΠ για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.
3. Εξέταση αιτήσεων αναπληρωτών ΕΕΠ για αναγνώριση της συνάφειας μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών για μισθολογική εξέλιξη.
Το Συμβούλιο εισηγήθηκε: - 9 άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου από τις 10 που τέθηκαν.
- Αναγνωρίστηκαν όλα τα ΜΤΧ και διδακτορικά για μισθολογική εξέλιξη που είχαν αναγνωριστεί από το ΙΕΠ στο γνωστικό και στην ειδική αγωγή.
- Ελέγχθηκαν 30 προϋπηρεσίες συναδέλφων από διάφορες ειδικότητες και αναγνωρίστηκαν. Είναι σε αναμονή μερικές από αυτές γιατί δεν είχαν προσκομίσει κάποια απαραίτητα δικαιολογητικά. Θα ενημερωθούν οι συνάδελφοι από την περιφέρεια να τα προσκομίσουν ώστε να αναγνωριστούν και αυτές.
- Εκτός της ημερησίας διάταξης και επειδή υπήρχαν αιτήματα από σχολεία το ΠΥΣΕΕΠ αποφάσισε να δώσει κάποιες πιστώσεις που είχε αφήσει σε περίπτωση που προκύψουν ανάγκες κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Δόθηκαν λοιπόν 7 θέσεις ΕΕΠ εκ των οποίων: 3 ΠΕ 28, 1 ΠΕ21-26, 2 ΠΕ23, 1 ΠΕ30.
Σημείωση: - Δεν αναγνωρίζονται προϋπηρεσίες που είναι με σύμβαση έργου και όχι εξαρτημένης εργασίας. Στην κατάθεση χαρτιών για αναγνώριση προϋπηρεσίας χρειάζεται να αναφέρεται το ωράριο εργασίας (πλήρες/μειωμένο), η σχέση εργασίας, η διάρκεια, το πτυχίο που κατατίθεται στο προς άσκηση ιδιωτικό έργο να συμφωνεί με το αντικείμενο εργασίας. Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν καταθέσει αυτά τα δικαιολογητικά θα πρέπει να τα προσκομίσουν για να αναγνωριστεί μισθολογικά η προϋπηρεσία τους.
- Έχει εξαντληθεί ο πίνακας των ΠΕ 25 και ΠΕ 29 άρα δεν μπορούν να ικανοποιηθούν αιτήματα με αυτές τις ειδικότητες. Έγινε αίτημα επανειλημμένως από την περιφέρειά μας σε άλλες περιφέρειες για ΠΕ 25 αλλά δεν υπήρχε ενδιαφέρον μέχρι στιγμής, γιατί έγιναν κάποιες παραιτήσεις συναδέλφων αναπληρωτών που χρειάζεται να καλυφθούν. Οι πιστώσεις κατανεμήθηκαν με κριτήρια όπως τα αιτήματα των σχολείων, κάλυψη σε προβλήματα υγείας και μειωμένο ωράριο συναδέλφων, ενίσχυση σχολείων με υψηλές ανάγκες.
- Υπάρχει άλλη μια πίστωση που αφορά ΚΕΔΔΥ για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.
- Τις άνω πιστώσεις που δόθηκαν θα επεξεργαστεί η περιφέρεια και θα καλέσει αυτή την εβδομάδα τους αναπληρωτές για τα χαρτιά τους.