Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΠΑΜΕ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

 1 Νοεμβρίου 2016

Χθες το βράδυ ζητήθηκε από τον αντιπρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., κο Α.Λασιόπουλο, η σύγκληση έκτακτου Δ.Σ.,  στο οποίο μας διαβεβαίωσε ότι εάν είναι καθολική η απόσυρση των υποψηφιοτήτων από τους υπόλοιπους υποψήφιους, οι εκπρόσωποι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΜΕ δεν έχουν αντίρρηση να αποσύρουν και τις δικές τους υποψηφιότητες. 
Σήμερα το πρωί, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση: 

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
(το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ σε ΚΥΣΕΕΠ & ΠΥΣΕΕΠ)

Για το ζήτημα της αναβολή των εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Θα θέλαμε να ενημερώνουμεγια ορισμένα ζητήματα που προέκυψαν σε σχέση με την αναβολή των εκλογών για τα Υπ. Συμβούλια και μια σειρά φημολογίες που διακινήθηκαν σκοπίμως.
Είναι γνωστό ότι, με ευθύνη της κυβέρνησης, ακόμα και σήμερα, μήνα Νοέμβρη, δεν έχουν γίνει οι προσλήψεις των συναδέλφων μας ΕΕΠ και ΕΒΠ με αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες κενά στα σχολεία, οι μαθητές με ειδικές ανάγκες να μην έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο σχολείο, οι οικογένειές τους να βρίσκονται σε απόγνωση.
Χιλιάδες συνάδελφοι αναπληρωτές ζουν καθημερινά το άγχος της πρόσληψης, η ημερομηνία της οποίας πάει όλο και πιο πίσω. Πραγματικά βρίσκονται και αυτοί σε απόγνωση!!
Αυτή είναι η κανονικότητα της κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας!!
              Εκ΄ των πραγμάτων, και με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και του Υπουργείου, χιλιάδες συνάδελφοι αναπληρωτές στερούνται και το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτό και το καταγγέλλουμε!!
Από ορισμένους υποψήφιους αιρετούς του Πανελλήνιου Ενωτικού Ψηφοδελτίου τέθηκε το ζήτημα της απόσυρσης των υποψηφιοτήτων και της αναβολής των εκλογών για τις 2 Νοέμβρη. Η συγκεκριμένη πρόταση δεν ήρθε ποτέ στο Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για συζήτηση και πολύ περισσότερο δεν ήταν κοινή πρόταση όλων των υποψηφίων του Πανελλήνιου Ενωτικού Ψηφοδελτίου. Το αν ήταν απλά ένα παιχνίδι για το θεαθήναι μένει να αποδειχτεί!!!
Από την πλευρά μας, ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, θέλουμε να είμαστε καθαροί απέναντι σε όλους τους συναδέλφους και δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση να παίξουμε σε κανενός είδους θέατρο του παραλόγου. Η συμφωνία ή η διαφωνία για ένα τέτοιο ζήτημα δεν μπορεί να είναι υπόθεση τηλεφωνικών ή ατομικών διαπραγματεύσεων.Πιστεύουμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από συλλογικό τρόπο και δημοκρατικές διαδικασίες πρέπει να αποφασίζει και να δρα, να αγωνίζεται και να διεκδικεί, να αποφασίζει τις μορφές της διεκδίκησης και της αντιπαράθεσης με την αντιλαϊκή πολιτική.
Για αυτό το λόγο:
Σήμερα, 31/10/2016,καλέσαμε Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ ώστε να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις και να πάρει θέση όλο το Δ.Σ. για την ενδεχόμενη παραίτηση υποψηφίων αιρετών εκπροσώπων στο ΚΥΣΕΕΠ και στα ΠΥΣΕΕΠ στις 2 Νοεμβρίου 2016 με σκοπό την αναβολή των εκλογών.
Ενημερώσαμε το Δ.Σ. ότι τέτοια σοβαρά θέματα όπως η αναβολή των εκλογών με σκοπό την πίεση προς το Υπουργείο Παιδείας για την άμεση πρόσληψη των αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ πρέπει να συζητιούνται στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, να είναι συλλογική απόφαση.
Τονίσαμε ότι είναι πολιτικό ζήτημα η μη πρόσληψη αναπληρωτών και γίνεται καθαρά με την ευθύνη της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την εξοικονόμηση χρημάτων για να τα δίνει τους μεγαλοεπιχειρηματίες και στα δάνεια που δεν δημιούργησε ο λαός.Μόνο μέσα από την αντιπαράθεση με αυτή την πολιτική μπορούν να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και όχι με διάφορα τρικ και παιχνίδια σκοπιμοτήτων.
  Ξεκαθαρίσαμε ότι το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ χρειάζεται να πάρει την ευθύνη και να μπει μπροστά για τη διεκδίκηση της πρόσληψης των συναδέλφων μας. Το Δ.Σ. να χειριστεί και το ζήτημα της απόσυρσής των υποψηφιοτήτων. Εάν ομόφωνα αποφασίσεικάτι τέτοιο και καλέσει όλους τους υποψήφιους του Πανελλήνιου Ενωτικού Ψηφοδελτίου να αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους, θα είμαστε σύμφωνοι και θα αποσύρουμε και τα δικά μας ψηφοδέλτια.
Καθαρές κουβέντες!!
Τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικων
Λασιόπουλος Σάκης
Τέλιου Μαρία

31/10/2016