Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση για το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ






ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Προσκαλούνται αθλητικοί και καλλιτεχνικοί σύλλογοι με και χωρίς τμήματα ΑμεΑ, να συμμετέχουν στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, με προφεστιβαλικές δράσεις σε ΧΑΝΙΑ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ & ΑΘΗΝΑ και τετραήμερο αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Εθνικό Δρυμό του Ολύμπου. Για περισσότερες πληροφορίες για τους διοργανωτές και τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ επισκεφθείτε τον ιστότοπο: http://esai.gr/DHIA_2016.html

Για να Δηλώσετε συμμετοχή στα Αθλητικά & Καλλιτεχνικά Δρώμενα ή την Έκθεση Εικαστικών ακολουθήστε το σύνδεσμο:

Για να συμμετέχετε στο Σώμα Εθελοντών του Φεστιβάλ σε μία από τις πόλεις που θα πραγματοποιηθεί (Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λιτόχωρο) ακολουθήστε το σύνδεσμο:

Για να συμμετέχετε με εργασία στις εργασίες του 4ου Πανελλήνιου
Συμποσίου με θέμα "Ο Ρόλος της Δια Βίου Μάθησης και της Διάδοσης της
Νοηματικής Γλώσσας στην Ποιότητα Ζωής Κωφού και Βαρήκοου Πληθυσμού
ακολουθήστε το σύνδεσμο:
http://esai.gr/27%2005%20DHIA%20Invit_Symposium%202016.pdf



«Ανοικτή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για ένταξη στην Ομάδα ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»

Προσκαλούνται Νέοι και Νέες, ηλικίας 16-30 ετών, να συμμετέχουν στην Ομάδα Εθελοντών του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ και ενήλικες > 35 ετών ως συντονιστές των εθελοντικών ομάδων. Φέτος το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Δίου Ολύμπου μεταξύ 14-18 Σεπτεμβρίου 2016.
Λίγα Λόγια για το Φεστιβάλ
Η όλη διοργάνωση του Φεστιβάλ βασίζεται αποκλειστικά στο θεσμό της χορηγίας και της εθελοντικής προσφοράς. Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ δημιουργήθηκε από την ανάγκη για κοινωνική συνέργεια υπέρ της ανάπτυξης και αναδόμησης της κοινωνίας μας σε θεμέλιες λειτουργικές και ευοίωνες πολιτισμικές βάσεις με βασικό σκοπό τον ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ, ανεξαρτήτου κοινωνικής ταυτότητας και ως επιμέρους στόχους:
·         την ανάδειξη των τοπικών πολιτιστικών και περιβαλλοντικών θησαυρών (ανάλογα με την πόλη που φιλοξενείται το φεστιβάλ),
·         τη φιλοξενία έντεχνων καλλιτεχνικών σχημάτων που εμπλέκουν κωφούς ή σχετίζονται με την κουλτούρα τους
·         την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης
·         την τόνωση του εμπορίου τοπικών προϊόντων 
·         την πρόληψη της υγείας
·         την άτυπη εκπαίδευση
·         την καταπολέμηση του κοινωνικού ρατσισμού και αποκλεισμού με σύμπραξη κωφών και ακουόντων
·         και την προβολή των σωματείων και μη κερδοσκοπικών φορέων Κωφών και Βαρηκόων
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν ψυχαγωγικές υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες, καλλιτεχνικά εργαστήρια και δρώμενα υπαίθριου χώρου, εκθέσεις, παραστάσεις, ημερίδα διαλόγου ακαδημαϊκών, δημοτικών αρχών και καλλιτεχνικών σχημάτων, ξεναγήσεις, σεμινάρια πρώτων βοηθειών & λοιπές δράσεις πρόληψης και προαγωγής της υγείας, βιντεοπροβολές περί πολιτισμού και τουρισμού, συγκροτήματα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών & Μουσικής και παραδοσιακά εδέσματα.

ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Οι Εθελοντές της ΕΕΡ συμμετέχουν σε ειδικό επιμορφωτικό σεμινάριο για τη συγκεκριμένη διοργάνωση και τα καθήκοντά τους, ενώ θα παραλάβουν σχετική βεβαίωση προσφοράς εθελοντικής εργασίας και κάποια δωρεάν αξεσουάρ του ΦΕΣΤΙΒΑΛ. Για όλους τους εθελοντές διατίθεται δωρεάν διαμονή και ημιδιατροφή. Σε περίπτωση ενδιαφέρεται να συμμετέχει κάποιος να συμμετέχει ως εθελοντής/ντρια, ακολουθεί το σύνδεσμο: http://goo.gl/forms/B1km2yTHG2ht7pVw1, ή αποστέλλει σχετικό μήνυμα στο dhia@esai.gr με τα στοιχεία επικοινωνίας του με θέμα ἙΘΕΛΟΝΤΗΣ DHIA fest 2016»