Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ

Πραγματοποιήθηκαν χθες, Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2015 σε πολλές Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, δράσεις συνεκπαίδευσης και εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες. 

Το ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση της Διεύθυνσης και του συλλόγου διδασκόντων του ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω να παραστεί και να συμμετέχει στις δραστηριότητες που οργανώθηκαν από το προσωπικό του σχολείου σε συνεργασία με γενικά σχολεία της περιοχής.

Αντιπροσωπεία του ΔΣ αποτελούμενη από τον πρόεδρο Στάθη Καρπενησιώτη, τον υπεύθυνο τύπου και δημοσίων σχέσεων Κώστα Παπαευαγγέλου και τη γεν. γραμματέα Ευγενία Τραγάκη, παρακολούθησε τις δράσεις συνεκπαίδευσης και ξεναγήθηκε από το προσωπικό στα εργαστήρια και τους χώρους του ΕΕΕΕΚ. 

Κατά την παραμονή μας στο σχολείο είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε μέσα σε κλίμα χαράς και αλληλεγγύης  : δημιουργικές δραστηριότητες στα εργαστήρια Χειροτεχνίας σε κοινές ομάδες μαθητών του ΕΕΕΕΚ και γενικών σχολείων, προσαρμοσμένες αθλητικές δραστηριότητες - GOALBALL καθώς και βιωματικές δραστηριότητες στο προαύλιο του σχολείου από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού. 

Η όμορφη και δημιουργική αυτή μέρα ολοκληρώθηκε με συζήτηση σε κοινή συνεδρίαση του συλλόγου του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου και των εκπροσώπων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, κατά την οποία η διευθύντρια, κυρία Α. Κουντουρά μας καλωσόρισε και μας παρουσίασε συνοπτικά θέματα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου, αλλά και των  ΕΕΕΕΚ συνολικά.

Κατόπιν έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο Σ. Καρπενησιώτη για τις θέσεις και προτάσεις της Ομοσπονδίας για την Ειδική Εκπαίδευση και συγκεκριμένα γαι το ζήτημα των κενών στις ΣΜΕΑΕ, των μόνιμων διορισμών, της προοπτικής της συνεκπαίδευσης, κά. Επίσης, ανακοινώθηκε η έναρξη λειτουργίας του επιστημονικού φορέα της Ομοσπονδίας.

Από την πλευρά τους οι συνάδελφοι του ΕΕΕΕΚ μας ενημέρωσαν για τα προβλήματα λειτουργίας του σχολείου και παρουσίασαν τις προτάσεις τους για εκσυγχρονισμό των ΕΕΕΕΚ. 

Θα θέλαμε και από τη θέση αυτή να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά το προσωπικό και τη διεύθυνση του σχολείου για την ευγενική πρόσκληση, την άψογη φιλοξενία καθώς και την ευκαιρία που μας έδωσαν να διαπιστώσουμε, για μια ακόμη φορά, ότι η Ειδική Εκπαίδευση σημαίνει αλληλεγγύη, προσφορά και κατάφαση της ζωής.


Ο συνάδελφος εργοθεραπευτής στο ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω και αιρετός του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής Δ, Αρβανίτης, η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Α. Κουντουρά μαζί με τον πρόεδρο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ Σ. Καρπενησιώτη και τη γ.γραμματέα Ε. Τραγάκη, στο Εκθετήριο του ΕΕΕΕΚ

Ποδόσφαιρο με "κλειστά μάτια"- goalball: τα παιδιά και οι...μεγάλοι το ευχαριστήθηκαν!


 Οι δημιουργίες των παιδιών προς πώληση. Αναμένουμε το Χριστουγεννιάτικο παζάρι!

  Όμορφες και αξιόλογες καλλιτεχνικές δημιουργίες στο Εκθετήριο του ΕΕΕΕΚ.

Οι εθελοντές από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού με την κυρία Κουντουρά, κατά τη διάρκεια των βιωματικών δράσεων στο προαύλιο του σχολείου


           

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

μετά από πολύμηνες προσπάθειες, το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την άμεση έναρξη λειτουργίας του επιστημονικού φορέα της Ομοσπονδίας με την επωνυμία ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΩΝ  & ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΙΜΕΓΕΕ), που φιλοδοξούμε να αποτελέσει έναν καθοριστικό παράγοντα επιστημονικής και ερευνητικής ανάπτυξης του κλάδου μας.
Εντός των επομένων ημερών θα σας ενημερώσουμε για τις λεπτομέρειες ίδρυσης και τον τρόπο συμμετοχής σας στο Ινστιτούτο.