Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ





Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, Τετάρτη 7-10-2015, με μεγάλη επιτυχία, η δυναμική συγκέντρωση του ¨Συντονιστικού Φορέων Όλης της Ειδικής Αγωγής¨, που αποτελείται από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ, το ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, το ΣΑΤΕΑ, την ΕΝΕΛΕΑ, την ΕΣΑμεΑ, την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, τα ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου και Ελευσίνας, τους σύλλογους γονέων των Ειδικών Σχολείων και άλλους φορείς της Ειδικής Εκπαίδευσης.

Κεντρικό σύνθημα και απαίτηση των παρευρισκομένων ήταν η άμεση στελέχωση όλων των δομών Ειδικής Αγωγής με μόνιμο προσωπικό και το άνοιγμα όλων των Ειδικών Σχολείων.

Παράλληλα, αντιπροσωπεία του Συντονιστικού μετέβη στη Βουλή, όπου συναντήθηκε με τον Γ. Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπα και το βουλευτή των ΑΝΕΛ κ Κόκκαλη, στους οποίους κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις μας

Πρόκειται για μια από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο χώρο της ΕΑΕ, με δυναμική συμμετοχή φορέων και πολιτών. Η πράξη απέδειξε ότι όλοι μαζί μπορούμε να  κάνουμε τη διαφορά.

 Δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε όλοι μαζί μέχρι την οριστική επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της Ειδικής Εκπαίδευσης. Ευχόμαστε γρήγορα οι αγώνες μας να δικαιωθούν!

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ


Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Στα πλαίσια των δράσεων που έχουν αναληφθεί το τελευταίο διάστημα για την αξιοπρεπή λειτουργία της Ειδικής Αγωγής, η ΠΟΣΕΕΠΕΑ έδωσε δυναμικό παρόν στις σημερινές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, Σ. Καρπενησιώτης και ο υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσεων, Κ. Παπαευαγγέλου παρευρέθηκαν σήμερα Δευτέρα 5 Οκτώβρη στο ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου κατά την επίσκεψη σε αυτό του Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη. Στη διάρκεια της παραμονής του υπουργού στο σχολείο, είχαμε την ευκαιρία να του εκθέσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σχετικά με τη λειτουργία των δομών της Ειδικής Εκπαίδευσης και τις προσλήψεις των αναπληρωτών. Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας υπήρξε η ενημέρωση ότι εντός των επομένων ημερών θα εξασφαλισθούν και νέες πιστώσεις για την ΕΑΕ.
Επίσης, μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας παρευρέθηκαν στην κατάληψη του ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω, την οποία πραγματοποίησαν οι γονείς των μαθητών διαμαρτυρόμενοι για την αδυναμία λειτουργίας του σχολείου εξαιτίας της υποστελέχωσης. Έτσι, η γ. γραμματέας Ε. Τραγάκη, η ταμίας Χ. Αλμπάνη και ο Κ. Παπαευαγγέλου, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου και  να ζήσουν από κοντά την τραγική κατάσταση που επικρατεί, όχι μόνο στο ΕΕΕΕΚ αλλά και στα υπόλοιπα παρακείμενα ειδικά σχολεία. Παράλληλα, ενημερώσαμε για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 7-10-2015, στις 6:00 μμ., την οποία διοργανώνει το Συντονιστικό Φορέων Όλης της Ειδικής Αγωγής, με αίτημα την άμεση στελέχωση των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ και την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που μαστίζουν την Ειδική Εκπαίδευση.
Επισημαίνουμε με την ευκαιρία ότι η ΠΟΣΕΕΠΕΑ θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να επιδιώκει συνεργασία με όλους τους φορείς, μέχρι να λειτουργήσουν με επάρκεια και αξιοπρέπεια όλα τα ειδικά σχολεία και ΚΕΔΔΥ της χώρας.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η Ειδική Εκπαίδευση στη χώρα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Παρά τις εξαγγελίες και δεσμεύσεις του νέου Υπουργού Παιδείας, το πρόβλημα παραμένει οξυμένο.  Για το λόγο αυτό η ΠΟΣΕΕΠΕΑ καλεί σε: 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 
την Τετάρτη 7 Οκτώβρη 2015, στις 6:00 μμ 
στο Σύνταγμα


  • Απαιτούμε να ανοίξουν και να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία και τα ΚΕΔΔΥ της χώρας
  • Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση 
  • Αγωνιζόμαστε για μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Εκπαίδευση

Καλούμε όλους τους γονείς και τους μαθητές των Ειδικών σχολείων, τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, καθώς και όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση δίνοντας ηχηρό παρόν.