Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
 
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και εγώ προσωπικά, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας και καλή επιτυχία στους εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς στόχους, που ο καθένας βάζει για την επιτυχία του έργου αυτού.
 
Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκινάει με τα γνωστά σε όλους μας προβλήματα και εμπόδια. Ίσως, είναι περιττό να αναφέρουμε τα χιλιοπειπωμένα, μα πάντα επίκαιρα ζητήματα της τραγικής υποστελέχωσης των δομών της ΕΑΕ, των εκατοντάδων οργανικών και λειτουργικών κενών, της έλλειψης πόρων για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, αλλά και της έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής. Σε αυτά τα προβλήματα προστίθενται τα ευρύτερα κοινωνικά  και οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας και ο καθένας από μας, αυτή τη χρονική περίοδο. 
 
Καλούμαστε, λοιπόν, να επιτελέσουμε το καθήκον μας και να σταθούμε αρωγοί στους μαθητές μας, σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα οικονομικής, κοινωνικής αλλά και ηθικής κρίσης. Θεωρούμε όμως, ότι για να γίνει αποτελεσματικότερη η δουλειά μας και οι παρεχόμενες υπηρεσίες του δημόσιου σχολείου, είναι απαραίτητη η ύπαρξη ορισμένων προϋποθέσεων, όπως η ισότιμη και δίκαιη συναδελφική αντιμετώπιση, η αρμονική και ολοκληρωμένη λειτουργία των δομών της ΕΑΕ, η παρουσία εν γένει συνθηκών αξιοπρεπούς εργασίας. Πέρα από όλα αυτά, απαιτείται η ύπαρξη  οράματος, κατεύθυνσης και σχεδιασμού για την εκπαίδευση και υποστήριξη των μαθητών με αναπηρία και των οικογενειών τους, κάτι που θεωρούμε ότι απουσιάζει προς το παρόν από τη στρατηγική του Υπουργείου Παιδείας.
 
Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε συνεργασία με τους περιφερειακούς συλλόγους και τους αιρετούς συναδέλφους των υπηρεσιακών συμβουλίων, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προβολή και επίλυση των θεμάτων του δημόσιου σχολείου και ειδικότερα της ειδικής εκπαίδευσης καθώς και την ισότιμη αντιμετώπιση του ΕΕΠ και ΕΒΠ. Θα προσπαθήσουμε να σταθούμε δίπλα σας στις δυσκολίες και τις χαρές.
 
Με εκτίμηση,
 
Στάθης Καρπενησιώτης
Πρόεδρος ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη πρόσκληση σχετικά με Ημερίδα Ενημέρωσης για την παρουσίαση του Συστήματος ΠΑΥΕΥΣ για άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, που διοργανώνει την Κυριακή 13-9-2015, στη Λαμία, το Πανεπιστήμιο Πατρών, 

"Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Συνημμένη σας στέλνουμε πρόσκληση και πρόγραμμα για την ημερίδα με θέμα την
«Συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και θεραπευτών ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, μέσω της καινοτόμου τεχνολογικής εφαρμογής ΠΑΥΕΥΣ»

Η ημερίδα διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, φορέα υλοποίησης του έργου ΠΑΥΕΥΣ, και θα  πραγματοποιηθεί  την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, και ώρα 10:00 π.μ  στο Συνεδριακό Κέντρο του Hotel Samaras (Αθ Διάκου 14,Λαμία)


Θα είναι τιμή μας να παρευρεθείτε στην εκδήλωση.


Θα το εκτιμούσαμε πολύ αν προωθούσατε το μαιλ σε συναδέλφους, γονείς αυτιστικών παιδιών ή σε κάποιον που πιστεύετε ότι θα τον ενδιέφερε να παρακολουθήσει την ημερίδα ώστε  να βοηθήσετε και εσείς αυτό το μεγάλο έργο να γίνει πραγματικότητα.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία.

Με εκτίμηση
Μολδοβανίδου Ευδοξία
6986247546"




Πρόγραμμα Ημερίδας Ενημέρωσης

«Πρότυπο Σύστημα Υποστήριξης Ατόμων με Αυτισμό βασιζόμενο σε ένα Ευφυές Πληροφοριακό Σύστημα»
Συνεδριακό Κέντρο HOTEL SAMARAS ( Αθ. Διάκου 14, Λαμία)


10:00-10:30 Εγγραφές

10:30-10:45 Παρουσίαση του Έργου «ΠΑΥΕΥΣ», κ.Βουτσινάς Βασίλειος, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών

10:45-11:00 «Συγκριτική Παρουσίαση Ελληνικής & ξένης Εμπειρίας σε θεσμικά πλαίσια & δομές αυτισμού», κ. Ραβασόπουλος Γιώργος, Ερευνητής

11:00-11:15 «Παρουσίαση Προτύπων Λειτουργίας Δομών Αυτισμού μέσω Μοντελοποίησης Διαδικασιών», κ. Οικονομάκης Αλέξανδρος Ερευνητής

11:15-11:30 «Κωδικοποίηση νομικού πλαισίου στον τομέα της Υγείας και της Παιδείας για άτομα που παρουσιάζουν ΔΑΦ», κ. Μεταξάς Βασίλειος, Ερευνητής

11:30-12:00 «Παρουσίαση Εφαρμογής ΠΑΥΕΥΣ», κ. Ραβασόπουλος Γιώργος, Ερευνητής

12:00-12:15 Διάλειμμα για καφέ

12:15-15:00 Πιλοτική Επίδειξη του Συστήματος ΠΑΥΕΥΣ με τη συμμετοχή των παρευρισκομένων-Ληξη Ημερίδας, κκ. Παντελή Αντιόπη-Ερευνήτρια, Ζιάρρα Κατερίνα-Ειδική Παιδαγωγός

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΣΤΟ ΥΠΟΠΑΙΘ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 8-9-2015, συνάντησή μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με τη Γενική Διευθύντρια Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, κυρία Μπάρλα, για ενημέρωση μας σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα της πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ και τη στελέχωση των δομών της ΕΑΕ. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από πλευράς ΠΟΣΕΕΠΕΑ ο Πρόεδρος Στάθης Καρπενησιώτης, η Γ.Γ. Ευγενία Τραγάκη, η Ταμίας Χριστίνα Αλμπάνη και ο Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Κώστας Παπαευαγγέλου.

Συγκεκριμένα, σε αντίθεση με τα αναφερθέντα στην προηγούμενη συνάντηση (Πέμπτη 3-9), ενημερωθήκαμε τόσο από την κυρία Μπάρλα όσο και από τον υπεύθυνο διαχείρισης προγραμμάτων του Υπουργείου, κύριο Βαλιάντζα, ότι η διαδικασία των ΕΣΠΑ και η κατάρτιση των τελικών Πινάκων θα έχουν ολοκληρωθεί πιθανόν μέχρι τέλος Σεπτέμβρη και πάντως μετά τις Εκλογές. Κι αυτό γιατί, ακόμη και αν οι διαδικασίες μπορούσαν να ολοκληρωθούν νωρίτερα, δεν είχε ζητηθεί από το Υπουργείο η εξαίρεση επί της αναστολής προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών του ΕΕΠ και του ΕΒΠ κατά την προεκλογική περίοδο.


Το ζήτημα της μη εξαίρεσής μας αποτελεί για την ΠΟΣΕΕΠΕΑ μείζον θέμα δυσλειτουργίας της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής και δημιουργεί εύλογες υπόνοιες για τον τρόπο που οι παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας αντιλαμβάνονται το έργο του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού και γενικότερα την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Το θέμα συζητήθηκε με τη Γενική Δ/ντρια, η οποία μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε πρόθεση διάκρισης σε βάρος μας, αλλά στο μέλλον και ενόψει της ανάληψης της νέας ηγεσίας μετά τις εκλογές, θα δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα του ΕΕΠ και ΕΒΠ.