Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΑΙΤΗΜΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΕΕΠ & ΕΒΠ

Διαβάστε εδώ την επιστολή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς το Υπουργείο Παιδείας για μόνιμους διορισμούς σε ΕΕΠ και ΕΒΠ στην Ειδική Εκπαίδευση:



Προς:
- Τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας
& Θρησκευμάτων
κ. Μπαλτά Αριστείδη
- Τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας
κ. Κουράκη Αναστάσιο
Κοινοποίηση: Δ/ντη Ειδικής Αγωγής,
Κ. Λολίτσα Κωνσταντίνο

Αθήνα, 13-5-2015
                     Αρ. Πρωτ: 14

«ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΕΕΠ & ΕΒΠ»
 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), λαμβάνοντας υπόψη την εκπεφρασμένη πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας για άμεσες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης,  ζητά να ληφθούν υπόψη από την ηγεσία του Υπουργείου τα 1500 λειτουργικά και οργανικά κενά σε ΕΕΠ και ΕΒΠ, που υφίστανται στην Ειδική Εκπαίδευση, ώστε να προβλεφθεί ικανός αριθμός μόνιμων διορισμών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού  για τις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ όλης της χώρας.

Κρίνουμε ότι η αύξηση του αριθμού των μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ μέσω μόνιμων διορισμών, κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να υλοποιηθεί το όραμα της συμπερίληψης και συνεκπαίδευσης, που αποτελεί πάγια θέση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Γίνεται κατανοητό ότι η προοπτική του «ενός σχολείου για όλους», που εξ΄ όσων γνωρίζουμε αποτελεί και θέση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, είναι εφικτή  με την παρουσία σε αυτό ειδικοτήτων που με την εξειδικευμένη γνώση τους, είναι σε θέση να στηρίξουν αυτό το θεσμό. Επίσης, συνάδει με την προτεραιότητα που δίνει η ηγεσία του Υπουργείου στην Ειδική Εκπαίδευση, κρίνοντας ορθώς ότι η «πραγματική αριστεία» μιας κοινωνίας είναι να φροντίζει και να εκπαιδεύει επιτυχώς τους έχοντες τη μεγαλύτερη ανάγκη.
Δεδομένης της ασφυκτικής χρονικής πίεσης προκειμένου να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι διορισμοί και να λειτουργήσουν εύρυθμα οι δομές Ε.Ε. από την επόμενη σχολική χρονιά, η ΠΟΣΕΕΠΕΑ προτείνει να ισχύσει για φέτος στην περίπτωση του ΕΕΠ και του ΕΒΠ το κριτήριο του 30-μηνου της προϋπηρεσίας.



ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΠΑΙΘ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ


Παραθέτουμε εδώ την επιστολή προς τον Υπουργό και Αν. Υπουργό Παιδείας, που κατάθεσε η Ομοσπονδία σήμερα Τετάρτη 13-5-2015, αναφορικά με τον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών, ζητώντας την παράταση του ισχύοντος συστήματος για μια ακόμη σχολική χρονιά, προκειμένου να γίνει σοβαρός σχεδιασμός και να ελεγχθεί, βάσει των φετινών στοιχείων, κατά πόσο η εφαρμογή του Ενιαίου Πίνακα αποτελεί δικαιότερη επιλογή:

Προς:
- Τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας
& Θρησκευμάτων
κ. Μπαλτά Αριστείδη
- Τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας
κ. Κουράκη Αναστάσιο
Κοινοποίηση: Δ/ντη Ειδικής Αγωγής,
Κ. Λολίτσα Κωνσταντίνο

Αθήνα, 13-5-2015
                                 Αρ. Πρωτ: 13

ΘΕΜΑ: «ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ»
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), εκτιμά ότι η κατάρτιση Ενιαίου Πίνακα Αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών στην Ειδική Εκπαίδευση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και θα επιλύσει πολλές από τις αδικίες και παρατυπίες που παρατηρούνταν στο παρελθόν. Ως εκ τούτου, δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στην υιοθέτηση και εφαρμογή του νέου θεσμού.
Ωστόσο, οφείλουμε να καταθέσουμε την επιφύλαξή μας ως προς το αν ο χρόνος που απομένει μέχρι την προκήρυξη πρόσληψης αναπληρωτών, επαρκεί για το σχεδιασμό και οργάνωση του συστήματος, τον προσδιορισμό της διαδικασίας και την τελική απρόσκοπτη  εφαρμογή της. Προτείνουμε, λοιπόν, προκειμένου να αποφευχθούν δυσλειτουργίες και αρρυθμίες, να δοθεί πίστωση χρόνου και να λειτουργήσει για τελευταία φορά κατά την επόμενη σχολική χρονιά 2015-16, το σύστημα προσλήψεων ως είχε μέχρι σήμερα. Θεωρούμε ότι έτσι θα υπάρξει επαρκές χρονικό διάστημα για να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία και να καμφθούν οι τυχόν αντιρρήσεις και επιφυλάξεις, που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι υφίστανται.
Παραμένουμε στη διάθεση του Υπουργείου προκειμένου να συμβάλουμε με εποικοδομητικές προτάσεις στο σχεδιασμό και υλοποίηση του Ενιαίου Πίνακα Προσλήψεων.



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΟΥ ΚΥΣΕΕΠ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΠΑΙΘ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 13-5-2015, συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και του αιρετού του ΚΥΣΕΕΠ Δ. Παπαευθυμίου με παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το ΕΕΠ και το ΕΒΠ, σχετικά με το ν/σ για την Παιδεία, τις ρυθμίσεις για την υπηρεσιακή εξέλιξη σε θέσεις ευθύνης, το χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία επιλογής διευθυντών, τον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών, τους μόνιμους διορισμούς ΕΕΠ και ΕΒΠ καθώς και ευρύτερα ζητήματα, όπως η προοπτική της συνεκπαίδευσης.

Από πλευράς Υπουργείου διαφάνηκε η διάθεση συνεργασίας και υιοθέτησης των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ επανέλαβε το αίτημα για άμεση συνάντηση με τον Αν. Υπουργό κ. Κουράκη και εξέφρασε για μια ακόμη φορά την πρόθεσή της να συμβάλλει με τεκμηριωμένες προτάσεις και εμπεριστατωμένες θέσεις στην αναβάθμιση της Ειδικής Εκπαίδευσης.


ΨΗΦΙΣΘΗΚΕ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Χθες Τρίτη  12-5-2015, συζητήθηκε και ψηφίσθηκε επί των άρθρων στη Βουλή το νομοσχέδιο  "Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση" .

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 259 Βουλευτές και για 21 από τα άρθρα και για μία τροπολογία, η οποία αφορά στη κατάργηση των Συμβουλίων Ιδρύματος των ΑΕΙ/ΤΕΙ, οι Βουλευτές της Ν.Δ ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν ψήφισαν  δύο τροπολογίες (ισλαμικό τέμενος και Μέγαρο Μουσικής).

Επίσης, ο Υπουργός Παιδείας αποδέχθηκε κάποιες τροπολογίες της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ενώ έγιναν και νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Μεταβείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο για να δείτε το διορθωμένο Σ/Ν:
 
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/18a4e643-1429-4e6b-a317-d7c6a29adabf/9235665.pdf

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, στην πρόσφατη συνεδρίαση του στις 27-4-2015, όρισε ως ημερομηνία διεξαγωγής της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης και ανάδειξης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, στις 14:00, στο ΕΕΕΕΚ Κωφών & Βαρηκόων στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, Ζαχάρωφ 1, Αμπελόκηποι (Στάση Μετρό: Αμπελόκηποι).

Παρακαλούνται οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι όλων των Περιφερειακών Συλλόγων -μελών της Ομοσπονδίας να παραβρεθούν και να συμμετέχουν με τις προτάσεις και τις υποψηφιότητές τους.