Σάββατο 4 Απριλίου 2015

“ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΡΟΫΝΤ”

“ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΡΟΫΝΤ” " SEPTEMBER" 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΙΣ ΑΘΗΝΑ


Εμφάνιση


Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία 

Δελτίο Τύπου 1/4/2015

Η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας της Πέννυς Παναγιωτοπούλου "September" (2013)
Την Κυριακή 5 Απριλίου στις 12.00 στον κινηματογράφο Λαίς
Η ταινία «September» (2013), της Πέννυς Παναγιωτοπούλου («Δύσκολοι αποχαιρετισμοί: ο μπαμπάς μου»), συνεχίζει το αφιέρωμα της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο. Η Άννα ζει μόνη με τον σκύλο της για μοναδικό σύντροφο. Ο ξαφνικός θάνατός του γίνεται αφορμή να έρθει πιο κοντά σε μια γειτονική οικογένεια και να μπει στη ζωή της, με τον τρόπο που η ίδια μπορεί να το κάνει.
Η μοναχική ζωή της Άννας πρωταγωνιστεί στην ταινία και γίνεται το κιάλι που φέρνει τον θεατή κοντά στη δική του εσωτερική και εξωτερική πραγματικότητα, με την οποία η ψυχανάλυση συνδιαλέγεται για μια ακόμη φορά σε αυτή την τέταρτη (4η) συνάντηση με τον κινηματογράφο.
Την ταινία προλογίζει ο κριτικός κινηματογράφου Γ. Μπράμος. Μετά την προβολή ακολουθεί σχολιασμός και συζήτηση με την ψυχαναλύτρια, κα Αρ. Ασέρ, τη σκηνοθέτιδα και το κοινό.


Διεύθυνση Προβολής:
Ιερά οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136
104 35, Κεραμεικός, Αθήνα 
Κυριακή 5/4/2015 12:00  

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ»


Το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» διοργανώνει Ημερίδα Ενημέρωσης με τίτλο:

Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων
Διασύνδεση με τις Υπηρεσίες των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Παιδείας

που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, 9:00-14:30, στο Αμφιθέατρο ΓΝΠΑ «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ». 

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:




Παιδοψυχιατρικό Τμήμα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
23/3/2015 

Το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Γ.Ν.Π.Α «Π. & ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ», διοργανώνει ημερίδα, την Παρασκευή 3 Απριλίου και ώρα 9:00 στο Αμφιθέατρο του Γ.Ν.Π.Α «Π. & ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ», (Θηβών & Λεβαδείας, Αμπελόκηποι), στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “Λειτουργία (Ολοκληρωμένου) Παιδοψυχιατρικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Αγλαΐα Κυριακού»” το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Εθνικούς Πόρους.
Την έναρξη της Ημερίδας θα κηρύξει η Συντονίστρια Διευθύντρια του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος κα. Καραγιάννη και χαιρετισμούς θα απευθύνουν Εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ο.Τ.Α. και Κοινωνικών Φορέων.
Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι φορέων της Υγείας, Παιδείας και Δικαιοσύνης.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις για τις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, Παιδείας και Δικαιοσύνης και τη μεταξύ τους διασύνδεση, τις καταστάσεις που επηρεάζουν την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων, τις ψυχιατρικές διαταραχές και τη σχολική προσαρμογή, τα προβλήματα συμπεριφοράς, το σχολικό εκφοβισμό, κα.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία του τμήματος στο 2132009402 καθώς και με τη διοργανώτρια εταιρεία.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τους υπεύθυνους του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, κα Γκούσκου και κο Χουρδάκη, με στόχο την ενημέρωση για τα οξυμένα προβλήματα της Ειδικής Εκπαίδευσης και των εργαζομένων σε αυτή, αλλά και την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων. Από την πλευρά της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος Σ. Καρπενησιώτης και η Γ.Γ. Ε.Τραγάκη, αναφέρθηκαν στις βασικές αρχές και θέσεις μας σχετικά με το θεσμό της συνεκπαίδευσης και συμπερίληψης, την παράλληλη στήριξη, την Πρώιμη Παρέμβαση, καθώς και την προτυποποίηση των διαδικασιών αξιολόγησης και εκπαιδευτικής παρέμβασης.
Επίσης συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα της υποστελέχωσης των δομών ειδικής αγωγής και της μεταφοράς των μαθητών και έγινε μνεία στα εκατοντάδες λειτουργικά κενά που υφίστανται αυτή τη στιγμή στα Ειδικά Σχολεία και τα ΚΕΔΔΥ .