Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ
Αθήνα 17-1-2014
               Συνεχίζεται η προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με στόχο την αντιμετώπιση των κρίσιμων τρεχόντων αλλά και θεσμικών προβλημάτων του κλάδου αλλά και της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.
               Όπως είναι ήδη γνωστό  μέσα στις γιορτές κινήθηκε η διαδικασία ενημέρωσης των περιφερειακών συλλόγων και των μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ, με στόχο την  κατάθεση Καταγγελίας για το θέμα των προσλήψεων στις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ μέσω ΟΑΕΔ και την λήψη κοινής  απόφασης για την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
               Καθημερινά λαμβάνουμε πληροφόρηση για την εφαρμογή του προγράμματος και όλο και περισσότερο φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά σημεία όπου καταστρατηγείται η νομοθεσία για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση και τις προσλήψεις προσωπικού. Αναμένουμε μέχρι το τέλος του μήνα τις αποφάσεις και την ενημέρωση μέσω μαιλ από όλους των περιφερειακούς  συλλόγους,  οι οποίες θα αναρτηθούν για την πλήρη ενημέρωση όλων των συναδέλφων.
               Την Τρίτη 14 Γενάρη πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, η 2η συνάντηση εργασίας των Συμβούλων Ειδικής Αγωγής της Αττικής με το Προεδρείο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής. Συμμετείχαν οι ΣΣ κκ Κ. Ατταλιώτου, Ρ. Χιουρέα, Γ. Τζήμας και Α. Μουταβελής. Εκ μέρους της ΠΟΣΕΕΠΕΑ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Στ. Καρπενησιώτης ,  ο Γ. Γραμματέας Δ. Αρβανίτης και η Υπ. Δημοσίων Σχέσεων Ε. Τραγάκη. Τον ΣΕΕΠΕΑ Αττικής εκπροσώπησαν η Πρόεδρος Μ. Λεωτσάκου και ο Αντιπρόεδρος Κ. Παπαευαγγέλου.
                Η συνάντηση είχε αντικείμενο την προετοιμασία της οργάνωσης Ημερίδας με θεματολογία που θα αναφέρεται  στην Νομοθεσία για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και την εφαρμογή της. Ειδικότερα θα γίνει εκτενής συζήτηση σχετικά με την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, τις πρόσφατες ρυθμίσεις για τα ΚΕΔΔΥ, τις ΕΔΕΑΥ και τα ΕΕΕΕΚ  και την ανάγκη για νέες νομοθετικές ρυθμίσεις εν όψει και των τελευταίων εξελίξεων στις δομές ΕΑΕ. Η Ημερίδα αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί στις 15 Μάρτη, σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα.
               Την Πέμπτη 16 Γενάρη πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΙΘ σύσκεψη της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (συμμετείχαν ο Πρόεδρος Στ. Καρπενησιώτης και ο Γ. Γραμματέας Δ. Αρβανίτης) με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής  Κ. Λολίτσα. Στην συνάντηση συμμετείχαν  η Πρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής Μπ. Λεωτσάκου και ο αιρετός ΚΥΣΕΕΠ  Δ. Παπαευθυμίου.  Συμμετείχε επίσης με στόχο την ενημέρωση για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ο προιστάμενος της ΕΥΕ του ΥΠΑΙΘ κος Βαλιάτζας.
               Συζητήθηκε η πορεία της σύνταξης του νομοσχεδίου για την ΕΑΕ που προετοιμάζει επιτροπή του υπουργείου και επαναδιατυπώθηκε η δυσαρέσκεια της Ομοσπονδίας μας για την μη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων στην επιτροπή αυτή. Είναι γνωστό ότι είμαστε πάντα έτοιμοι να καταθέσουμε προτάσεις που θα βοηθήσουν την καλίτερη οργάνωση και λειτουργία των δομών εκπαίδευσης και υποστήριξης των μαθητών με αναπηρία η/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
               Συμφωνήθηκε να καταθέσουμε άμεσα συγκεεκριμμένες προτάσεις – τροπολογίες σχετικά με βασικά αιτήματα που αφορούν το ΕΕΠ και ΕΒΠ (διαδικασία και κριτήρια διορισμού μόνιμων και αναπληρωτών , ορισμός συμβούλων ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, υπηρεσιακή εξέλιξη, κ.ά.), οι οποίες θα προωθηθούν στο προς κατάθεση σχέδιο νόμου, όπως υποσχέθηκε ο Δ/ντής ΕΑΕ.
               Στη σύσκεψη συζητήθηκε και η πορεία της εφαρμογής του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ στην ΕΑΕ και επισημάνθηκαν προβλήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή του. Ειδικότερα τονίσαμε την ανάγκη για υποστήριξη και καθοδήγηση των ωφελούμενων συναδέλφων που δεν διαθέτουν την ανάλογη εμπειρία και την αναγκαία επιμόρφωση σχετικά με τις ιδιαιτερότητες του χώρου της ειδικής αγωγής. Επίσης τονίσθηκε ότι είναι ανάγκη να διαφυλαχθεί η πρώτη εφαρμογή του θεσμού των ΕΔΕΑΥ από την στελέχωση με πρόσκαιρο και μη εξειδικευμένο προσωπικό και ζητήσαμε να μη συμπεριληφθούν στην συγκρότηση τους ωφελούμενοι του προγράμματος του ΟΑΕΔ, αλλά να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη προσωπικού από τους Πίνακες Υποψήφιων Αναπληρωτών που έχουν καταρτισθεί στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
               Ο Δ/ντής ΕΑΕ δεσμεύτηκε  άμεσα να εισηγηθεί την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης  που θα προβλέπει τα παραπάνω.  Ενημέρωσε ότι ήδη εξέδωσε εγκύκλιο όπου ενημερώνει τις περιφερειακές διευθύνσεις και τις σχολικές μονάδες και τα ΚΕΔΔΥ ότι τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες του προσωπικού που προσλήφθηκε μέσω ΟΑΕΔ είναι αυτά που αναφέρονται και στο ισχύον καθηκοντολόγιο του ΕΕΠ και ΕΒΠ.
               Επίσης ενημέρωσε ότι είναι προς υπογραφή η απόφαση για τον κανονισμό λειτουργίας των ΕΔΕΑΥ και αφού ξεπεραστούν και τα νέα προβλήματα που προέκυψαν στην συγκρότηση του μεγαλίτερου αριθμού αυτών, θα προχωρήσουν οι προσλήψεις (ελπίζουμε μές στη χρονιά…).
               Τέθηκε επίσης το θέμα των Μεταθέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ για την νέα σχολική χρονιά και ζητήθηκε η άμεση εκκίνηση της διαδικασίας με τον καταρτισμό του Πίνακα Οργανικών Κενών και τη έκδοση της σχετικής εγκυκλίου. Ο Δ/ντής ΕΑΕ δεσμέυτηκε ότι θα γίνει προσπάθει η διαδικασία να ξεκινήσει άμεσα.
               Όπως είναι γνωστό την Τρίτη 21 Γενάρη πραγματοποιείται η Γ. Συνέλευση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής όπου θα παρευρεθούν και θα ενημερώσουν τους συναδέλφους μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
               Επίσης το Σάββατο 25 Γενάρη πραγματοποιείται και η Γ. Συνέλευση του ΣΕΕΠΕΑ Πελοποννήσου, όπου επίσης θα παρευρεθούν και θα ενημερώσουν τους συναδέλφους μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.
             Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά και να δικαιωθούν οι προσδοκίες και οι αγώνες όλων.



Για το Δ.Σ.

TΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΓΕΝΑΡΗ Η ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής
Βερανζέρου 14, 5ος όροφος, ΤΚ 10432 Αθήνα, τηλ./fax.210 3511505, Τ.Κ.10310 e-mail seepeaa@yahoo.gr   www.seepeaa.gr
                                                                                                                  
                                                     Αθήνα  8/1/14
Αρ.Πρωτ.:  497
Προς: Μέλη του ΣΕΕΠΕΑΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

          Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 στις 6:00 το πρωί, στα γραφεία του συλλόγου, Βερανζέρου 14, Αθήνα. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την   Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014, στις 8:30 π.μ., στo Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κωφών  & Βαρήκοων που στεγάζεται στο Εθνικό Ίδρυμα ΚΩΦΩΝ (ΕΙΚ) Ζαχάρωφ 1 Αμπελόκηποι. Τηλέφωνο  210-6440803.
Πρόγραμμα Γενικής Συνέλευσης
8:30-9:30    Εγγραφές-οικονομική τακτοποίηση
9:30  Έναρξη  Γενικής Συνέλευσης
            Τα θέματα της Ημερήσια Διάταξης  είναι:
1.      Απολογισμός Δράσης Δ.Σ. και έγκριση πεπραγμένων
2.      Οικονομικός Απολογισμός Δ.Σ. και έγκριση απολογισμού
3.      Ανάγνωση και έγκριση της Έκθεσης της Ελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση του Διοικητικού Συμβουλίου
4.      Έγκριση Προϋπολογισμού για το 2014
5.      Προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου
6.      Ενημέρωση  αιρετών Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
7.      Ενημέρωση αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
8.      Κοπή πρωτοχρονιάτικής πίτας
Για το Δ. Σ.
Η   Πρόεδρος                                                             Η Γεν. Γραμματέας
Παναγιώτα Λεωτσάκου                                              Σοφία Παπαγεωργοπούλου
                                   

Συν. Η απόφαση από την  Περιφερειακή Δ/νση  Α/θμιας &  Β/θμιας  Εκπαίδευσης Αττικής

Παρακαλούμε τους Διευθυντές των Σ.Μ.Ε.ΑΕ.  και τους Προϊσταμένους των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. να ενημερώσουν  τους συναδέλφους μας που υπηρετούν στις υπηρεσίες τους. 

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ

ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ

               Το Σάββατο 25 Γενάρη τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα παρευρεθούν στην Γεν. Συνέλευση του ΣΕΕΠΕΑ Πελοποννήσου στην Τρίπολη.
               Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 και στο τέλος τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ θα ενημερώσουν τους συναδέλφους για τα τρέχοντα σημαντικά προβλήματα του κλάδου και τις ενέργειες που προγραμματίζονται για την αντιμετώπιση τους. Στο Δ.Σ. καλούνται να συμμετέχουν συνάδελφοι, αιρετοί και εκπρόσωποι συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.
               Εκτός των άλλων θεμάτων θα συζητηθεί και το θέμα της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικράτειας για τις προσλήψεις ΕΕΠ και ΕΒΠ μέσω ΟΑΕΔ.

               Καλούνται λοιπόν οι περιφερειακοί σύλλογοι να αποστείλουν με μαιλ στην Ομοσπονδία τις θέσεις τους για το θέμα και ιδιαίτερα την πρόθεση τους να συμμετέχουν, ώστε να ληφθεί υπ όψη στη λήψη απόφασης.