Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου για την Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Όρασης, εκλέχθηκε η Μπέτυ Λεωτσάκου.

Η Μπέτυ Λεωτσάκου Πρόεδρος του ICEVI -Europe

Το 8ο πανευρωπαϊκό συνέδριο του διεθνούς συμβουλίου για την εκπαίδευση και την αποκατάσταση ατόμων με προβλήματα όρασης διεξάγεται από τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη, με την επιστημονική συμμετοχή πολλών επαγγελματιών από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και ολοκληρώνεται σήμερα. 
Η κεντρική θεματολογία του συνεδρίου αναφέρεται στη χρήση του ICF και τις επικείμενες αλλαγές που καλείται να φέρει σε διάφορους τομείς. Από την Ελλάδα παρευρίσκονται ο Δ/της του ειδικού δημοτικού σχολείου Τυφλών κ. Φίλιππος Κατσούλης, η προϊσταμένη του ειδικού δημοτικού Τυφλών κα. Μαρία Ζέζα, η προϊσταμένη του ειδικού νηπιαγωγείου Τυφλών κα. Κατερίνα Ταβουλάρη και η ειδική στον επαγγελματικό Προσανατολισμό Τυφλών από το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ά Αθήνας κα. Χριστίνα Αλμπάνη. 
Από την Κύπρο ήταν προσκεκλημένη να μιλήσει σε ανοιχτή συνεδρίαση για την πρώιμη παρέμβαση στα παιδιά με προβλήματα όρασης η κα. Μαρία Κυριακού μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ευρωπαϊκής Ένωσης Τυφλών και ειδική στην πρώιμη παρέμβαση στη σχολή Τυφλών Άγιος Βαρνάβας Λευκωσία.
Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ICEVI -Europe είναι από το 2004 η συνάδελφος Μπέττυ Λεωτσάκου (ΠΕ 30),Πρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και Ταμίας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  εκπροσωπώντας τις βαλκανικές χώρες, η οποία ήταν και υποψήφια για τη θέση του προέδρου του ICEVI -Europe την οποία και κατέλαβε. Τα πορίσματα του συνεδρίου θα είναι διαθέσιμα σύντομα. 

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

EΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟ 4ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 4ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Ιούνη 2013, στην Πάτρα, το 4ο ανοικτό Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας. Η συνεδρίαση φιλοξενήθηκε στο Ίδρυμα και το Ειδικό σχολείο Κωφών με μέριμνα του ΣΕΕΠΕΑ Δυτικής Ελλάδας.
Παρευρέθηκαν από τα μέλη του Δ.Σ. οι Καρπενησιώτης Στάθης (Πρόεδρος), Αρβανίτης Δημήτρης (Γ. Γραμματέας), Τραγάκη Ευγενία (Υπεύθυνη Δ. Σχέσεων) και μέσω τηλεδιάσκεψης οι  Λεωτσάκου Μπέτυ (Ταμίας), Τότσιος Γιάννης (Οργανωτικός Γραμματέας).
Επίσης συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ Δυτ. Ελλάδας  Αντωνιάδης Γιώργος και άλλα μέλη του Δ.Σ., οι αιρετοί του ΠΥΣΕΕΠ και μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ.
Η θεματολογία περιείχε την ενημέρωση των συναδέλφων για την πορεία των θεμάτων που αφορούν την κατάσταση στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση και την θέση του ΕΕΠ και ΕΒΠ.
Αναφέρθηκε ότι αναμένουμε την κατάθεση τροπολογιών που αφορούν την υπηρεσιακή εξέλιξη και την ισότιμη μεταχείριση μας όσον αφορά την κατάληψη θέσεων ευθύνης, την επιμόρφωση, την διαδικασία προσλήψεων, την επιστημονική καθοδήγηση και την σύνθεση των υπηρεσιακών μας συμβουλίων.
Έγινε επίσης ενημέρωση από τον Πρόεδρο για την  διαδικασία στελέχωσης  και τον κανονισμό λειτουργίας των ΕΔΕΑΥ του άρθρου 39 και τονίσθηκε ότι σύμφωνα με την Διεύθυνση ΕΑ πρόκειται να λειτουργήσουν 180 ΕΔΕΑΥ οι οποίες θα στελεχωθούν με αντίστοιχο αριθμό  ΕΕΠ. Η προσπάθεια μας είναι να πιέσουμε ώστε να συμμετέχουν όλες οι ειδικότητες που είναι αναγκαίες και να μην επηρεαστεί αρνητικά η λειτουργία των ΣΜΕΑΕ.
Συζητήθηκε επίσης το θέμα των προσλήψεων και της κάλυψης των λειτουργικών αναγκών των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ για την νέα σχολική χρονιά, όπου όπως προβλέπεται μέχρι σήμερα θα υπάρξουν το πολύ 300 πιστώσεις για Εκπαιδευτικό, ΕΕΠ και ΕΒΠ από τον τακτικό προυπολογισμό, ενώ δίνονται διαβεβαιώσεις για πιθανή αύξηση του αριθμού μόνο για την ΕΑ και για προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ, αλλά μόνο για την παράλληλη στήριξη και τις ΕΔΕΑΥ.
Οι συνάδελφοι από την Δυτ. Ελλάδα παρουσίασαν την κατάσταση της ΕΑΕ στην περιφέρεια τους και αναφέρθηκαν σε προβλήματα στελέχωσης και λειτουργίας των δομών. Ειδικότερα συνάδελφοι από την Μεσσηνία που συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον αφορά την τήρηση του καθηκοντολόγιου και την διαδικασία των προσλήψεων.
Από την μεριά του Δ.Σ. τονίσθηκε η ανάγκη για συνεργασία όλων για την ανάδειξη των λειτουργικών αναγκών και την διεκδίκηση περισσότερων πιστώσεων και την αξιοκρατική και διαφανή διαδικασία προσλήψεων και τοποθετήσεων. Επίσης η ανάγκη για προώθηση της αναδιοργάνωσης των περιφερειακών συλλόγων και την επίτευξη  έως το Φθινόπωρο της ένταξης στην ΑΔΕΔΥ.
Επίσης ανακοινώθηκε και η έναρξη της προσπάθειας για οργάνωση εκδήλωσης για την Ειδική Αγωγή στην Αθήνα, το Φθινόπωρο και υπήρξε από τους συναδέλφους ενδιαφέρον για να συμμετέχουν και να βοηθήσουν στην επιτυχή διοργάνωση της.
Η προσπάθεια του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. να έρθει κοντά στους συναδέλφους θα συνεχισθεί όπως μέχρι σήμερα και τους καλοκαιρινούς μήνες, στη διάρκεια των οποίων πιθανόν να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις σε πολλά θέματα που μας αφορούν.
Γι αυτό ζητάμε από τους περιφερειακούς συλλόγους, τους αιρετούς και όλα τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ να είναι σε ετοιμότητα και να ενημερώνονται από το blog της Ομοσπονδίας poseepea.blogspot.gr  και όποτε χρειάζεται να επικοινωνούν μαζί μας στο poseepea@yahoo.gr    


Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ενημέρωση για τις μεταθέσεις από ΚΕΔΔΥ σε ΣΜΕΑΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr
www.poseepea.blogspot.gr/

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΤΕΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΚΕΔΔΥ

Αθήνα 1 Ιουλίου 2013
              
               Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι σε κάθε περίπτωση σύμφωνα και με την απόφαση μεταθέσεων της 13.6.2013 , με ΑΔΑ: ΒΕΖΙ9-ΑΣΙ:  «Οι μετατιθέμενοι σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. καλούνται να παρουσιαστούν στις νέες τους θέσεις την επόμενη της λήξης του διδακτικού έτους της κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης και οι μετατιθέμενοι σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ. την επόμενη της λήξης του σχολικού έτους», οι συνάδελφοι που μετατίθενται από ΚΕΔΔΥ σε ΣΜΕΑΕ, θα πρέπει να ακολουθήσουν τα προβλεπόμενα από αυτή την εγκύκλιο.
               Έφ όσον για οποιοδήποτε λόγο  υπάρχει διαφορετική ερμηνεία από προισταμένους ΚΕΔΔΥ η Διευθύνσεων και ζητηθεί από τους συναδέλφους να ενεργήσουν διαφορετικά, είναι απαραίτητο για την δική τους υπηρεσιακή και νομική κάλυψη, να ζητήσουν γραπτές οδηγίες – εντολές και φυσικά να απευθυνθούν στον περιφερειακό σύλλογο που ανήκουν για την υποστήριξη τους.
               Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. είναι στη διάθεση των περιφερειακών συλλόγων και των  συναδέλφων για σχετική ενημέρωση και τις απαραίτητες ενέργειες.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γ. Γραμματέας


Στ. Καρπενησιώτης                                            Δ. Αρβανίτης