Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. χαιρετίζει το διεκδικητικό πλαίσιο της Δ.Ο.Ε.

Το διεκδικητικό πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης της ΔΟΕ - Η Ειδική Αγωγή μας ενώνει

Το διεκδικητικό πλαίσιο που κατέθεσε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στην 82η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας εμπεριέχει και αναδεικνύει την ανάγκη για κοινή δράση όλων των εργαζομένων στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση μέσα σε ένα πλαίσιο ισονομίας και ισότιμης συνεργασίας.
Καταγράφει την ανάγκη για να σταματήσει επιτέλους η ομηρία των αναπληρωτών, για προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού, ΕΕΠ και ΕΒΠ, την απαίτηση για δημιουργία κανονιστικού πλαισίου για την λειτουργία των ΕΔΕΑΥ, την ανάγκη για την ισότιμη υπηρεσιακή εξέλιξη και την δυνατότητα κατάληψης θέσεων ευθύνης από όλους τους εργαζόμενους στην ΕΑΕ, την Επιμόρφωση, εισαγωγική και δια βίου σε θέματα και μεθόδους ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης για όλο το προσωπικό.
Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. χαιρετίζει την συνεπή στάση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. που αποτελεί συνέχεια της συστράτευσης όλων των εργαζομένων και φορέων - συνδικαλιστικών, επιστημονικών, γονεικού και αναπηρικού κινήματος - και είναι  πάντα στην πρώτη γραμμή για την διεκδίκηση της βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας των δομών της ΕΑΕ, προς όφελος των εξυπηρετούμενων μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία.

Δείτε την πρόταση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για το Διεκδικητικό πλαίσιο και ιδιαίτερα το κεφάλαιο για την ειδική αγωγή  ΕΔΩ