Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Στυγμιότυπα από την παρουσία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στο συλλαλητήριο


Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την συμμετοχή μας στο σημερινό συλλαλητήριο


Το πανό της ΠΟΣΕΕΠΕΑ


Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ χαιρετίζει την συγκέντρωση


Μεγάλος ο αριθμός των συναδέλφων παρά την βροχή


Το πανό του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής



Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο




ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟ 
ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

               Με μαζική συμμετοχή γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, παρά τον βροχερό καιρό, πραγματοποιήθηκε το σημερινό συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι.
               Συμμετείχαν, εκτός από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ, η ΔΟΕ, Η ΟΛΜΕ, το Δίκτυο Ειδικών Σχολείων (ΔΕΣ), ο ΣΑΤΕΑ, ο ΠΕΕΠ και ο ΠΕΣΕΑ.  
               Οι συγκεντρωμένοι, με συνθήματα και πανό που ανάρτησαν στην πόρτα και τα κάγκελα του υπουργείου, διαδήλωσαν την απόφασή τους να μην αποδεχτούν την διάλυση των υπηρεσιών και σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, που δρομολογείται με τις αποφάσεις για το «άρθρο 39» και τις προαναγγελθείσες περικοπές στις προσλήψεις εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού.
               Απαίτησαν να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και να παρέχεται η αναγκαία υποστήριξη και ειδική εκπαίδευση σε κάθε μαθητή που το έχει ανάγκη, στα πλαίσια του κατάλληλου σχολικού πλαισίου.
               Ζήτησαν η ειδική αγωγή και εκπαίδευση να παρέχεται σε όλο το εύρος της από το κράτος και να έχουν πρόσβαση σ αυτή όλοι οι μαθητές με αναπηρία η ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.  
               Ζήτησαν να αντιμετωπίζονται ισότιμα όλοι οι εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση και να πάψει η ομηρία των αναπληρωτών.
               Ζήτησαν να κατέβει και να τους ακούσει ο υπουργός ο οποίος όμως απουσίαζε παρά το ότι  είχε ενημερωθεί για την εκδήλωση.
               Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα για να πετύχουν την δικαίωση και την διάσωση της ειδικής αγωγής.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

O ΣΕΕΠΕΑ Ηπείρου στηρίζει την πανελλαδική κινητοποπιηση της 19 Απρίλη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) ΗΠΕΙΡΟΥ
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­____________________________________________________________
Αμάλθειας 12, 45500 Ιωάννινα

Στις 19 Απρίλη 2013 και ώρα 13:00,  οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους και με συμπαραστάτες όλους τους φορείς της Ειδικής Αγωγής θα σταθούν μαζί έξω από το Υπουργείο Παιδείας. 
33 χρόνια μετά, από την μέρα που ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος για την ειδική αγωγή, η ΠΟΣΕΕΠΕΑ με συνέπεια και συνέχεια, πρωτοπόρα στις κινητοποιήσεις για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση συμμετέχει στη διαμαρτυρία – συλλαλητήριο μπροστά στο Υπουργείο Παιδείας, συμπαρατασσόμενη με την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ και κηρύσσει στάση εργασίας την Παρασκευή 19 Απρίλη 2003, από τις 11.00 έως τις 14.00.
Επειδή τα παιδιά με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες είναι τα παιδιά όλων μας και ιδιαίτερα της πολιτείας, που επιτέλους πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, ως ΣΕΕΠΕΑ Ηπείρου θέλουμε να δείξουμε την ενότητά μας και την αποφασιστικότητά μας, και  αναλογιζόμενοι τη μεγάλη ευθύνη που φέρουμε απέναντι σ’ αυτά τα παιδιά και στις οικογένειές τους, συμπαραστεκόμαστε και ενώνουμε τη φωνή μας για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο στην εκπαίδευση  αυτών των παιδιών.
Ενώνουμε τη φωνή μας  για βελτίωση της λειτουργίας και των υποδομών της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης προς όφελος των μαθητών μας.
Ενώνουμε τη φωνή μας για να σταματήσουμε τις περιστολές στις πιστώσεις για την πρόσληψη προσωπικού όλων των κλάδων, στις συγχωνεύσεις, στην τρομοκρατική αξιολόγηση…
Ενώνουμε τη φωνή μας για να σταματήσουμε τη λαίλαπα που έρχεται, υπερασπιζόμενοι ότι η κοινωνία δεν μπορεί να κωφεύει και να κλείνει τα μάτια μπροστά στο έγκλημα αυτό!
Ενώνουμε τη φωνή μας για να διατρανώσουμε την πεποίθηση ότι η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση είναι πρώτιστα καθήκον και υποχρέωση της πολιτείας και πιστεύουμε ότι η διαρκής και επίμονη απαίτησή μας δεν μπορεί παρά να δικαιωθεί προς όφελος των μαθητών μας.



Για το ΔΣ


Η Πρόεδρος                               Ο Γ. Γραμματέας


Μπίκα Χαρούλα                     Στεργιούλης Ιωάννης 


Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής συμμετέχει δυναμικά στο συλλαλητήριο στις 19 Απρίλη

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής καλεί όλα τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ
στο συλλαλητήριο της 19 Απρίλη και ώρα 13.00 έξω από το Υπουργείο στο Μαρούσι




Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής δίνει δυναμικά το παρόν και διεκδικεί 

αυτονόητα δικαιώματα.

Η Ειδική Εκπαίδευση πρέπει επιτέλους να πάρει τη θέση που 

της αξίζει.

Εκπαίδευση - υποστήριξη των παιδιών μας με αναπηρία ή 

ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους μας τους 

συναδέλφους.


Ολοι μαζί θα κάνουμε τη διαφορά στις 

19/4/13 στο Υπουργείο Παιδείας.

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ-Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Φιλοξενούμε με αγωνιστική διάθεση την έκκληση των γονέων για συσπείρωση

clip_image002


 Ίσως η πιο σημαντική μέρα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης από την μέρα που ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος πριν από 33 χρόνια. Για πρώτη φορά θα σταθούν μαζί έξω από το υπουργείο Παιδείας οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους με συμπαραστάτες όλοι οι φορείς τις εδικής αγωγής. Οι σύλλογοι/αντιπρόσωποι των ανθρώπων που δουλεύουν κάθε μέρα μαζί με τα παιδιά μας θα σταθούν διπλά μας να δείξουμε την ενότητά μας και την αποφασιστικότητά μας να έχουμε, επιτέλους, μια παιδεία σε αυτή την χώρα που αξίζει στα παιδιά μας. Σχολεία που ανοίγουν την ΙΔΙΑ μέρα με όλα τα άλλα σχολεία της χώρας με ΠΛΗΡΕΣ προσωπικό να τους υποστηρίξει σε ένα ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ και  ασφαλές περιβάλλον και ένα ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ μεταφορικό μέσων να τους μεταφέρει έως εκεί. Να ζουν αυτά, και εμείς μαζί, αυτό το γλυκό κομμάτι της ζωής που λέγεται παιδικά σχολικά χρόνια.
Να έρθετε ΟΛΟΙ, μαζί με τα παιδιά σας και όλους τους συγγενείς και φίλους σας. Ζητήσετε από αυτούς που σας αγαπάνε να βρεθούνε μία μέρα μαζί σας- να παίξουμε και να δημιουργήσουμε μαζί με τους φίλους μας τους δασκάλους και εκπαιδευτικούς μας, στη μεγάλη παιδική χαρά μπροστά στο υπουργείο- δίπλα ακριβώς  θα είναι και όλοι οι φορείς να δείξουμε όλοι μαζί την αγάπη μας για τα παιδιά μας. Επειδή τα παιδιά μας είναι τα παιδιά όλων- και της πολιτείας που επιτέλους πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Θέλουμε να δείξουμε ΠΟΣΟΙ είμαστε που τόσο χρόνια δεν μας δίνουν την σημασία που μας αξίζει- και παίρνουν από τα παιδιά μας αυτό που τους ανήκει.

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - ΜΙΑ  ΠΑΡΕΑ.  Δεν θα τους αφήσουμε άλλο να κάνουν πως δεν μας βλέπουνε.

Δικιά μας είναι η μέρα-μην την χάσετε! Ραντεβού στην 1:00!!

Ζακλίν Πόιτρας


Δράσεις ΣΕΕΑΠΙΝ για τις 19/4





Δράσεις ΣΕΕΑΠΙΝ για τις 19/4

Συνάδελφοι, όπως ίσως γνωρίζετε, ο Απρίλης έχει κηρυχθεί μήνας δράσεων για την Ειδική Αγωγή. Η Ομοσπονδία μας, μαζί με άλλες Ομοσπονδίες και φορείς, θα συμμετέχουν σε διαμαρτυρία στο Υπουργείο παιδείας που θα λάβει χώρα στις 19/4 στη 1.00μμ.

Σήμερα, Τρίτη 9/4 κατόπιν κοινής συνάντησης με φορείς της ειδικής αγωγής (εκπρόσωποι ΣΑΤΕΑ), της εκπαίδευσης (Εκπρόσωποι ΣΕΠΕ) και του γονεϊκού και αναπηρικού κινήματος (Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ) ,θεωρήσαμε χρέος μας να προβούμε σε ανάλογες τοπικές δράσεις για την Παρασκευή 19/4.

Συγκεκριμένα αποφασίσαμε:
 Την συμμετοχή μας σε εκπομπές των τοπικών ΜΜΕ με θέμα την προβολή ζητημάτων της Ειδικής Αγωγής
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και επαφή με τον Περιφερειακό Διευθυντή ώστε να του εκθέσουμε τα προβλήματα, γονέων, μαθητών και εργαζομένων στον χώρο (12.00 μμ)
Εκδήλωση με θέμα 'Βιώνοντας την διαφορετικότητα' οπού θα ακουστούν οι φωνές των ίδιων των ατόμων με αναπηρία, οι εμπειρίες γονέων παιδιών με αναπηρία και οι εμπειρίες των εκπαιδευτικών και ειδικών που έχουν ζήσει την ειδική εκπαίδευση από κοντά. (7.00μμ- θα ακολουθήσει σύντομα αφίσα με περισσότερα στοιχεία)
Για το Δ.Σ
Μαρία Αγάθου

Ανακοίνωση για τις 19 Απρίλη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr


Αθήνα 16/4/2013
Προς τους
περιφερειακούς συλλόγους
Δ.Ο.Ε.
Ο.Λ.Μ.Ε.
Μ.Μ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι

               Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, με συνέπεια και συνέχεια, πρωτοπόρα στις κινητοποιήσεις για την ειδική αγωγή, όπως φάνηκε με την καθοριστική της συμβολή στη συσπείρωση των φορέων (γονέων, αναπηρικού κινήματος, εκπαιδευτικών) για το «άρθρο 39» συμμετέχει  

στις 19 ΑΠΡΙΛΗ και ώρα 13.00 στη
διαμαρτυρία – συλλαλητήριο
μπροστά στο Υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι

               Γι αυτό το λόγο, συμπαρατασσόμενοι με την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, κηρύσσουμε στάση εργασίας την Παρασκευή 19 Απρίλη 2003, από τις 11.00 έως τις 14.00.
               Για τους συναδέλφους της περιφέρειας η στάση εργασίας μπορεί να αυξηθεί για ένα επιπλέον 3ωρο, όπως έχουν ανακοινώσει και η ΔΟΕ με την ΟΛΜΕ –με αποφάσεις των περιφερειακών συλλόγων – ώστε να προλάβουν να μετακιμηθούν προς την Αθήνα.
               Η μετακίνηση διευκολύνεται από την ΔΟΕ με μίσθωση λεωφορείων όπου μπορούν να επιβιβασθούν και οι συνάδελφοι μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους  των τοπικών συλλόγων εκπαιδευτικών και του ΣΑΤΕΑ.
               Πιστεύουμε ότι η διαρκής και επίμονη απαίτηση όλων των φορέων της εκπαίδευσης και της κοινωνίας, για βελτίωση της λειτουργίας και των υποδομών της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης προς όφελος των μαθητών μας δεν μπορεί παρά να δικαιωθεί.
               Είμαστε βέβαιοι ότι κάθε προσπάθεια να εφαρμοστούν τη νέα σχολική χρονιά περισσότερες περικοπές στις πιστώσεις για την πρόσληψη προσωπικού όλων των κλάδων, συγχωνεύσεις, τρομοκρατική αξιολόγηση και δήθεν εξορθολογισμοί στην οργάνωση των υπηρεσιών, θα συναντήσει την καθολική αντίδραση όχι μόνο των άμεσα ενδιαφερόμενων γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά κυρίως της κοινωνίας, που δεν μπορεί να κωφεύει και να κλείνει τα μάτια μπροστά στο έγκλημα αυτό. 
               Η ειδική αγωγή και εκπαίδευση είναι πρώτιστα καθήκον και υποχρέωση της κοινωνίας και των δημόσιων υπηρεσιών και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μετατραπεί σε φιλανθρωπική παραχώρηση μέσω χορηγιών, ούτε σε βιομηχανία με στόχο το κέρδος.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


Για το Δ.Σ.



Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

Στ. Καρπενησιώτης                     Δ. Αρβανίτης

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση του αιρετού ΥΣΕΕΠ Δ. Παπαευθυμίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΣΤΟ ΥΣΕΕΠ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

Θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου 2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:30, στο κτίριο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. γραφείο 0116 προγραμματισμένο ΥΣΕΕΠ
με θέματα ημερήσιας διάταξης :

Θέμα 1ο : «Γνωμοδότηση επί αιτήσεων για αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών με το αντικείμενο απασχόλησης μελών Ε.Ε.Π.»
Θέμα 2ο : «Επανεξέταση ένστασης υποψηφίου αναπληρωτή, μέλους Ε.Ε.Π., για χορήγηση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών»
Θέμα 3ο : «Γνωμοδότηση επί αιτήσεων για αναγνώριση προϋπηρεσίας μελών Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π.»
Θέμα 4ο : «Εξέταση αίτησης τροποποίησης της με αριθμ. πρωτ. 86796/Γ6/27-7-2012 απόφασης αποσπάσεων μελών Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. ως προς το μέρος που αφορά την απόσπαση μέλους Ε.Ε.Π.»

Επί πλέον θα ήθελα να ενημερώσω τους συναδέλφους ότι όλα τα θέματα που άπτονται του πειθαρχικού συμβουλίου, δεν θα εξετάζονται από το ΥΣΕΕΠ, αλλά από το κεντρικό πειθαρχικό συμβούλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.
            Αυτό σημαίνει ότι και οι ενστάσεις για πειθαρχικές ποινές που είχαν υποβληθεί στο ΥΣΕΕΠ, θα πρέπει να διαβιβαστούν στο Πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο σημειωτέων ότι δεν λειτουργεί, λόγω της άρνησης των δικαστών για συμμετοχή τους. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να καθυστερήσουν οι τελικές αποφάσεις, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει στους δύσκολους και πονηρούς καιρούς.
Όσον αφορά τις επιλογές αναπληρωτών προϊσταμένων ΚΕΔΔΥ, σε αρκετές Περιφερειακές διευθύνσεις έχουν προφορικά ανασταλεί, με το επιχείρημα ότι η σύνθεση των ΠΥΣΕΕΠ δεν είναι σύννομη, αφού στην σύνθεση προβλέπεται σύμβουλος ΕΕΠ και όχι σχολικός σύμβουλος, με τη συμμετοχή του οποίου έχει συγκροτηθεί η πλειοψηφία των ΠΥΣΕΕΠ.
Στην αναστολή συνέβαλε και το γεγονός ότι,  σύντομα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την συγκρότηση του ΥΣΕΕΠ, ακυρώνοντας τη συμμετοχή του προέδρου του τμήματος ειδικής αγωγής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, αφού αυτό δεν υφίσταται πλέον και έχει αντικατασταθεί από το Ι.Ε.Π. (Ινστιτούτο εκπαιδευτικής Πολιτικής). Με την ανασυγκρότηση του ΥΣΕΕΠ, το Υπουργείο προτίθεται να προκηρύξει  όλες τις θέσεις προϊσταμένων των ΚΕΔΔΥ, με θητεία, γεγονός που έχει να συμβεί από την πρώτη επιλογή των ελάχιστων προϊσταμένων ΚΔΑΥ, σημερινά ΚΕΔΔΥ.
Το θέμα της αλλαγής της συγκρότησης του ΥΣΕΕΠ αλλά και των ΠΥΣΕΕΠ, που επίμονα είχε τεθεί από το προηγούμενο Δ.Σ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και εμένα προσωπικά, αποτελεί θέμα προτεραιότητας και από το νέο Δ.Σ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ελπίζουμε ότι σύντομα τα συμβούλιά μας θα μπορούν να έχουν την σύνθεση που  θα είναι αποδεκτή και λειτουργική.
Όσον αφορά τις μεταθέσεις, αυτές βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας, της τροφοδότησης του συστήματος μηχανογράφησης του ΥΠΑΙΘΠΑ με τα οργανικά κενά και ο έλεγχος των αιτήσεων. Αν δεν υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα, κάτι που δεν φαίνεται, πιστεύουμε ότι μέχρι τα μέσα Μαϊου, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταθέσεων, για να προωθηθεί στη συνέχεια η διαδικασία των αποσπάσεων.
Σχετικά με τις μετατάξεις, όσον αφορά την μετακίνηση ΕΕΠ και ΕΒΠ σε άλλους κλάδους, οι συνάδελφοι μπορούν να διαβιβάσουν τις αιτήσεις τους μέσα στον Μάϊο. Εάν πρόκειται για αποδέσμευση από το ΥΣΕΕΠ, για μετάταξη σε άλλους κλάδους εκπαιδευτικών ή άλλα υπουργεία, αυτό θα γίνει άμεσα και ανεξάρτητα από τις μεταθέσεις. Για τις μετατάξεις σε κλάδους ΕΕΠ, αυτό θα πραγματοποιηθεί πολύ αργότερα, όταν θα έχουν τελειώσει οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις.
Για τις μετατάξεις από άλλα υπουργεία στους κλάδους μας, ακόμη και για τις παραμεθόριες περιοχές, θα υπάρξει εγκύκλιος της διεύθυνσης ειδικής αγωγής που θα ορίζει ποιες θέσεις επιθυμεί το ΥΠΑΙΠΘΑ να καλύψει με μετατάξεις.
Οι συνάδελφοι των οποίων τα σχολεία είναι σε αναστολή, θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μου για να ενημερωθούν για την διαδικασία που θα ακολουθήσουμε για τη μεταφορά των οργανικών τους θέσεων, σε ΣΜΕΑΕ ή ΚΕΔΔΥ.
  Τέλος οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται για αμοιβαίες μεταθέσεις, όπως αυτές ορίζονται στην εγκύκλιο των μεταθέσεων, είναι σκόπιμο να δηλώσουν την επιθυμία τους  μέσω των συλλόγων, των sites και των εξαιρετικών ενημερωτικών μας blogs που λειτουργούν , ώστε να γίνει γνωστό στους συναδέλφους.

                                   Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους
                                           Δημήτρης Παπαευθυμίου

Οι αποφάσεις του 2ου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ


Οι αποφάσεις του 2ου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

     Παρουσιάζουμε τις κυριότερες αποφάσεις του 2ου Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

1.      Συμμετέχουμε με 3ωρη στάση εργασίας και οργανωμένη παρουσία στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 19 Απρίλη. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στην Αθήνα η σε αντίστοιχες δράσεις στην περιφέρεια.
2.      Διεκδικούμε συντεταγμένα την άμεση επίλυση των θεμάτων που αφορούν την ισότιμη μεταχείριση του ΕΕΠ και ΕΒΠ στην εκπαίδευση.
3.      Υποστηρίζουμε ενεργά διεκδικήσεις και προσπάθειες κλάδων που είναι δίκαιες και αφορούν το σύνολο των συναδέλφων και στα πλαίσια αυτά θα συμβάλλουμε στην επεξεργασία και κατάθεση αντικειμενικών νομοθετικών ρυθμίσεων για τους Ψυχολόγους, τους Κοινωνικούς Λειτουργούς και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό. Στόχος μας είναι η θεσμοθέτηση της λειτουργίας θεματικών επιτροπών στην καταστατική συνέλευση που προετοιμάζουμε.
4.      Συνεχίζουμε την προσπάθεια και υποστηρίζουμε τους περιφερειακούς συλλόγους για συσπείρωση των συναδέλφων και συμμετοχή των μελών στις επεξεργασίες θεμάτων και την λήψη αποφάσεων για τα θέματα μας. Καλούμε τους περιφερειακούς συλλόγους να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να προετοιμασθεί η καταστατική συνέλευση και η ένταξη στην ΑΔΕΔΥ.
5.      Υποστηρίζουμε ενεργά τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στον εργασιακό χώρο. Στο πλαίσιο αυτό διεκδικούμε την δίκαιη επίλυση του προβλήματος της λειτουργίας του ΚΕΔΔΥ Ιωαννίνων και την λήξη της μακρόχρονης και άδικης ταλαιπωρίας των συναδέλφων.
6.      Το ΔΣ έχει ήδη θέσει το θέμα της ανακατανομής των κενών οργανικών θέσεων και καλεί τους περιφερειακούς συλλόγους και τους αιρετούς να συλλέξουν τα σχετικά στοιχεία ανά περιφέρεια και να μας τα αποστείλουν μαζί με τις προτάσεις τους.
7.      Η οργάνωση μέχρι το τέλος Ιουνίου εκδηλώσεων κοινωνικής παρέμβασης και επικοινωνίας στο κέντρο και την περιφέρεια με πρωτοβουλία των περιφερειακών συλλόγων. Σκοπός είναι η ανάδειξη των προβλημάτων του χώρου της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, των μαθητών και των γονέων και του ρόλου του ΕΕΠ και ΕΒΠ. Σχετικά θα ανακοινωθούν σύντομα οι οργανωτικές λεπτομέρειες.
8.      Το Δ.Σ. ανακοινώνει την διενέργεια «διαγωνισμού» με προτάσεις μελών για την επιλογή σήματος και λογότυπου της ομοσπονδίας, με στόχο την προώθηση της αναγνωρισιμότητας σε όλες τις παρεμβάσεις της.

Ενημέρωση για το 2ο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ


Με διευρυμένη συμμετοχή  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το 2ο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην Αθήνα

               Όπως είχαμε προαναγγείλει το 2ο Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απρίλη στην Αθήνα. Παρόντα ήταν όλα τα μέλη του Δ.Σ. (πλήν της Μ. Ταγκαλάκη για λόγους υγείας). Ο Αντιπρόεδρος  Γ. Στεργιούλης,  συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης από τα Γιάννινα, όπως και η Πρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ Ηπείρου Χ. Μπίκα και η αιρετή στο ΠΥΣΕΕΠ Ηπείρου). Επίσης οι αιρετοί στο Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Δ. Παπαευθυμίου και Φ. Τσακούλιας, ο Πρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ  Θεσσαλίας Χρ. Γούλας, η Πρόεδρος του ΣΕΑΠΙΝ (Ιονίων Νήσων), ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής Κ. Παπαευαγγέλου, η Ά. Γάλλιου Αντιπρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής και Δυτ. Μακεδονίας, η Ν. Μάρκου εκπρόσωπος  του ΣΕΕΠΕΑ Δυτ. Ελλάδας, ο τ. αιρετός στο ΠΥΣΕΕΠ Αττικής Π. Τζουβελέκης και οι συνάδελφοι Μ. Φάνη και Μ. Οικονόμου (τ. Γ. Γραμματείς του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής).
               Η διευρυμένη συμμετοχή επιδιώχθηκε από το ίδιο το  συμβούλιο αφού, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Στάθης Καρπενησιώτης, στόχος είναι η κινητοποίηση και συσπείρωση όλων των περιφερειακών συλλόγων και των απλών μελών, με στόχο την από κοινού επεξεργασία και αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.  
               Στη συνεδρίαση έγιναν ενημερώσεις, τοποθετήσεις και προτάσεις για:
1.      Tις ενέργειες του Οργανωτικού Γραμματέα Γ. Τότσιου για συσπείρωση των συναδέλφων από την Μακεδονία, την Θράκη και τα Νησιά του Β. Αιγαίου.
2.      Τις ενέργειες του Δ.Σ. όσον αφορά την προώθηση, μέσω της κατάθεσης άμεσων νομοθετικών ρυθμίσεων, της επίλυσης θεμάτων που αφορούν: α)την διαδικασία πρόσληψης μόνιμων και αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. β) την υπηρεσιακή εξέλιξη σε θέσεις ευθύνης, γ) την εκλογή Συμβούλων Ε.Ε.Π. την ε) τροποποίηση της σύνθεσης των Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και δ) την επιμόρφωση.
3.      Τις σχετικές επαφές του Προεδρείου με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. και την κατάθεση σχετικού υπομνήματος.
4.      Τις επαφές με συνδικαλιστικούς φορείς της εκπαίδευσης (Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε.) με αντικείμενο τον συντονισμό των δράσεων για την αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων της Ε.Α.Ε. και των εργαζομένων σ αυτή.
5.       Την σύνταξη ( από την Ευγ. Τραγάκη, τον Γ. Στεργιούλη και τον Δ. Αρβανίτη) και την   κατάθεση στη Διεύθυνση Ε.Α.Ε. προτάσεων με αντικείμενο το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των ΕΔΕΑΥ (άρθρο 39), στην κατεύθυνση της πρόληψης των δυσμενών όπως προβλέπουμε επιπτώσεων του άρθρου 39 στην λειτουργία των δομών της Ε.Α.Ε. και της συμμετοχής όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων στα προγράμματα αξιολόγησης και υποστήριξης των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών μαθητών στην γενική εκπαίδευς. Για πρώτη φορά οι θέσεις της ομοσπονδίας τέθηκαν σε διαβούλευση με τα μέλη και αυτή η τακτική θα ακολουθηθεί και κατά την επεξεργασία θέσεων και προτάσεων για σημαντικά θέματα του κλάδου και της Ε.Α.Ε.
6.      Την επίσκεψη και συνάντηση στο Ι.Ε.Π. με συμβούλους  αρμόδιους για θέματα Επιμόρφωσης σχετικά με την Ε.Α.Ε.
7.      Τις προσπάθειες για την προετοιμασία της ένταξης στην ΑΔΕΔΥ, που έχει αναλάβει η Μ. Λεωτσάκου και χρειάζεται να υποστηριχθεί από τους περιφερειακούς συλλόγους με την αποστολή  Λίστας ταμειακώς τακτοποιημένων μελών και Λίστας μονίμων μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ. Επίσης η Ταμίας της ομοσπονδίας ενημέρωσε για τα ταμειακά προβλήματα αφού οι περισσότεροι περιφερειακοί σύλλογοι δεν έχουν ακόμη τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
8.      Έγινε επίσης δεκτό αίτημα υποστήριξης  από την Μ.Φάνη (εκ μέρους συναδέλφων ψυχολόγων που δεν προσλήφθηκαν ως αναπληρωτές λόγω της πρόταξης των μεταπτυχιακών σχολικής ψυχολογίας), σχετικά με την κατάθεση τροπολογίας για την πρόταξη του βασικού πτυχίου στις προσλήψεις αναπληρωτών. Το ΔΣ προωθεί ήδη την θεσμική επίλυση του προβλήματος μέσω της νομοθέτησης διαδικασίας ΑΣΕΠ για την πρόσληψη αναπληρωτών και μονίμων ΕΕΠ και ΕΒΠ.
9.      Η Μ. Αγάθου ενημέρωσε για τις δράσεις του ΣΕΑΠΙΝ και για την συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 19 Απρίλη. Επίσης για την διοργάνωση άμεσα εκδήλωσης με θέμα: «Βιώνοντας την αναπηρία».
10.   Ο Δ. Παπαευθυμίου πρότεινε την κατάθεση τροπολογίας για την σύνθεση και του ΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ καθώς και την έναρξη της διαδικασίας καταγραφής των  οργανικών  θέσεων  που παραμένουν κενές λόγω μη λειτουργίας κάποιων δομών η μη επιλογής από συναδέλφους, με στόχο την ανακατανομή και την κάλυψη ουσιαστικών λειτουργικών αναγκών. Επίσης κατέθεσε προτάσεις για την σύνταξη των νομοθετικών ρυθμίσεων και ενημέρωσε για θέματα μεταθέσεων, αποσπάσεων και μετατάξεων. Επίσης σχετικά με το ωράριο ΕΒΠ ενημέρωσε ότι προβλέπεται η απασχόληση μέχρι 6 ώρες ημηρεσίως (30 ώρες την εβδομάδα) εφ όσον υπάρχει απόφαση του συλλόγου διδασκόντων ότι χρειάζεται για την κάλυψη αναγκών των μαθητών – κάτι που δεν μπορεί να γίνει αφού δεν μπορεί ο σύλλογος διδασκόντων να αποφαίνεται επί καθηκόντων της κάθε ειδικότητας ΕΕΠ. Σε κάθε περίπτωση ο αιρετός πρότεινε να συνταχθούμε με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό στην αντιμετώπιση αυτού του θέματος.
11.   Η Ι. Καρυστινού ενημέρωσε για δράσεις του ΣΕΕΠΕΑ Στ. Ελλάδας και κατέθεσε προτάσεις του Προέδρου Β. Βούγια, για τα θέματα των νομοθετικών ρυθμίσεων.
12.    Η Ά. Γάλλιου ενημέρωσε για την προσπάθεια κινητοποίησης των συναδέλφων στη Μακεδονία.
13.   Ο Γ. Στεργούλης ενημέρωσε για το θέμα της επί 4ετία αναστολής λειτουργίας του 3ου Ειδικού Δημοτικού Ιωαννίνων. Επίσης συζητήθηκε η αντιμετώπιση με την υποστήριξη της ομοσπονδίας του θέματος της δυσλειτουργίας του ΚΕΔΔΥ Ιωαννίνων εξ αιτίας προβλημάτων στη διοίκηση. Αποφασίσθηκε να γίνει κάθε προσπάθεια για να κοινοποιηθούν άμεσα τα πορίσματα των σχετικών ΕΔΕ και να επιλυθούν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους συναδέλφους. Έγινε ενημέρωση για τις μέχρι σήμερα ενέργειες του Προέδρου της ομοσπονδίας και δηλώθηκε η ετοιμότητα και για επί τόπου παρέμβαση.
14.   Η αντιπρόσωπος των συναδέλφων από τη Δυτική Ελλάδα Ν. Μάρκου ενημέρωσε για την Γ. Συνέλευση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή και για την πρόθεση τους να οργανώσουν κάποιες δράσεις στο άμεσο μέλλον.
15.   Ο Χρ. Γούλας ενημέρωσε για τις διαδικασίες αναδιοργάνωσης του ΣΕΕΠΕΑ Θεσσαλίας, τις επικείμενες εκλογές  και την οργάνωση εκδήλωσης με τη συμμετοχή φορέων της εκπαίδευσης στη Λάρισα με μεγάλη επιτυχία.
16.   Προτάθηκε και αποφασίσθηκε να ζητηθεί από συναδέλφους ΕΒΠ να συντάξουν πρόταση για τις ιδιαιτερότητες του  καθηκοντολόγιου τους σε προγράμματα υποστήριξης μαθητών στην Γενική Εκπαίδευση.

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση του Προέδρου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ


Ανακοίνωση του Προέδρου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ 
σχετικά με το 2ο Δ.Σ. της 13 Απρίλη



Συναδέρφισες-οι


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το δεύτερο ΔΣ της ομοσπονδίας με συμμετοχή αντιπροσώπων των περιφερειακών συλλόγων και αιρετών.
Το διευρυμένο συμβούλιο έρχεται ως μια πρακτική  συνέχεια  της άποψης που υποστηρίζουμε ότι είναι εξίσου σημαντικό (αν όχι σημαντικότερο) των διεκδικήσεων η συσπείρωση και συμμετοχή των μελών της ομοσπονδίας. Πιστεύουμε ότι μέσα από την συμμετοχή μπορεί να έρθει και η αποτελεσματικότητα των διεκδικήσεων.
Επίσης θεωρούμε ότι υπάρχει ένα δυναμικό αρκετά αξιόλογο μεταξύ των μελών μας το οποίο προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε με την τακτική της κατανομής των δράσεων που αφορούν το ΕΕΠ κ ΕΒΠ. Ετσι υλοποιούμε (και ζητάμε να διευρυνθεί) την διαμόρφωση των θέσεων μας, την  διεκδίκηση των αιτημάτων μας μέσα από την λογική της συνεργασίας όλων μας . Επιθυμητές είναι ακόμη και οι διαφορετικές απόψεις καθώς η διαφορετικότητα  δεν μας  ανησυχεί αλλά μας εμπλουτίζει. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε και ζητάμε από όλους να γίνουν αρωγοί αυτής της προσπάθειας.





14/04/2013
Καρπενησιώτης Στάθης
           Πρόεδρος ΠΟΣΣΕΠΕΑ