Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

"Οι επιπτώσεις των αστυνομικών επεμβάσεων στα παιδιά και τους εφήβους" - Μια παρέμβαση της συναδέλφου Ντίνας Τσελέπη από την Χαλκιδική

 Παρέμβαση - κάλεσμα για δράση
Φιλοξενούμε σήμερα παρέμβαση - κάλεσμα για δράση της συναδέλφου από το Α ΚΕΔΔΥ Θεσσαλονίκης, Ντίνας Τσελέπη-Ψυχολόγου, σχετικά με τις επιπτώσεις της αστυνομικής βίας στα παιδιά και τους εφήβους στην Ιερισσό. Πιστεύουμε ότι είναι καθήκον των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και άλλων υπηρεσιών να κάνουν ότι είναι δυνατό για να προλάβουν ενέργειες και φαινόμενα που επηρεάζουν την παιδική ψυχή.  Είναι βέβαιο ότι τα βίαια πρότυπα που σπέρνουμε στις ψυχές των παιδιών μας θα μας αναγκάσουν να θερίσουμε απογοήτευση και θυμό. Η ευαισθησία για το μέλλον τους χρειάζεται να δημιουργεί απαιτήσεις για το παρόν τους. Από όποια θέση κ αν βρισκόμαστε είτε ως γονείς είτε ως εκπαιδευτικοί πρέπει να δημιουργήσουμε ασπίδα προστασίας και να στηρίξουμε τους μαθητές που βιώνουν μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία καταστάσεις  βίας και επιβολής.


Οι επιπτώσεις των αστυνομικών επεμβάσεων στα παιδιά και τους εφήβους
Στις 29.1.2013 διοργανώθηκε στην Ιερισσό, με πρωτοβουλία των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, συζήτηση μαθητών του γυμνασίου και του λυκείου με τον Συνήγορο του Παιδιού με θέμα: «Προβληματιζόμαστε και συζητάμε για τα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα του τόπου μας».
Οι μαθητές αναφέρουν : «‘Έχουμε ανάγκη να μιλήσουμε στο σχολείο μας για όσα έχουν συμβεί στην περιοχή μας τους τελευταίους μήνες, με αφορμή τις ενέργειες και τις διαδηλώσεις για τα μεταλλεία χρυσού». 
«Φοβόμαστε για τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί ή μπορεί να δημιουργηθούν στο μέλλον, όμως δεν επιδιώκουμε την αντιπαλότητα αλλά την προσέγγιση».
 Τα επεισόδια που συνέβησαν στις 7 Μαρτίου (ασύστολη αστυνομική βία, χρήση δακρυγόνων, ακόμη και στην αυλή του σχολείου, τηλεφωνικές κλήσεις από την αστυνομία σε  ανήλικους προκειμένου να παρουσιαστούν στο αστυνομικό τμήμα) αποτελούν τραυματικά γεγονότα με σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις στα παιδιά και τους εφήβους της συγκεκριμένης κοινότητας και όχι μόνο.
«Είναι δυνατόν να τρομοκρατούν τα παιδιά; Οι συμμαθητές μας της Α` Γυμνασίου δεν ξέρουν τι είναι τα δακρυγόνα και ξαφνικά βλέπουν ένα σχολείο ανάστατο και αστυνομικούς από έξω. Και μετά λένε ότι τα παιδιά των εργαζομένων της εταιρείας φοβούνται για τη ζωή τους, εμείς τι να πούμε;»
Όσοι από εμάς παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες και στήριξη σε παιδιά και εφήβους που έρχονται αντιμέτωποι με γεγονότα απειλητικά για τη ζωή τους, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι βιώνουν έντονο στρες, φόβο, τρόμο και ένα αίσθημα αδυναμίας που τους κατακλύζει και συχνά υπερβαίνει τα διαθέσιμα αποθέματά τους.
Οι συνήθεις αντιδράσεις που εμφανίζονται στα παιδιά και τους εφήβους, όταν εκτίθονται σε τραυματικά γεγονότα, είναι να παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα με τον ύπνο. Βλέπουν εφιάλτες,φοβούνται το σκοτάδι και έχουν έντονη την αίσθηση της ευαλωτότητας. Πολύ συχνά παρουσιάζουν παλινδρόμηση σε προηγούμενα στάδια ανάπτυξης καθώς και αλλαγές στη συμπεριφορά, με επιθετικότητα ή νευρικότητα. Ταλαιπωρούνται από το φόβο επανάληψης των γεγονότων και ανησυχούν ιδιαίτερα για τα οικεία τους πρόσωπα. Υποφέρουν από συχνούς πονοκεφάλους και παρουσιάζουν σημαντικές δυσκολίες στη συγκέντρωση και μνήμη.
Το τραύμα που προκαλείται από ανθρώπινη παρέμβαση, και δεν οφείλεται π.χ. σε μία θεομηνία,  επηρεάζει- δηλητηριάζει μία διάσταση που είναι σημαντική για τον άνθρωπο: τη θεμελιώδη εμπιστοσύνη στο είδος, τη βασική εμπιστοσύνη σε άλλους ανθρώπους. Οι συνέπειες των τραυματικών εμπειριών μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα, αν μπορούν οι άνθρωποι να προσδώσουν ένα νόημα σε αυτό που τους συνέβη. Στις περιπτώσεις όμως που ασκείται βία, η νοηματοδότηση γίνεται πιο δύσκολη, ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους εφήβους.
Οι αρνητικές ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις, μετά από καταστροφικά ή τραυματικά γεγονότα, εάν δεν αντιμετωπιστούν κατάλληλα, μπορεί να εξελιχθούν σε μετατραυματική διαταραχή του στρες και να επηρεάσουν την εξέλιξη των παιδιών και εφήβων. 
Παρακολουθώντας, λοιπόν, τα γεγονότα όλες αυτές τις ημέρες, μου δημιουργήθηκαν κάποια ερωτήματα:
-Ποια μέτρα έλαβε το υπουργείο για να προστατέψει μαθητές και εκπαιδευτικούς από έκθεση σε τραυματικά γεγονότα, όπως αυτά της 7ης Μαρτίου;
-Ποια ήταν η παρέμβαση του υπουργού Παιδείας, όταν ενημερώθηκε για την ασύστολη και επικινδυνη χρήση δακρυγόνων στην περιοχή;
-Ποιες ήταν οι οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να εφαρμοστεί σχέδιο  διαχείρισης της κρίσης στη σχολική κοινότητα; Αλήθεια, υπάρχει σχεδιασμός διαχείρισης της κρίσης στις σχολικές κοινότητες, μετά από ένα τραυματικό ή καταστροφικό γεγονός;
-Ποιος είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου σε σχέση με την υποστήριξη των μαθητών που έχουν βιώσει τραυματικές εμπειρίες; (Στην περιοχή κατέφθασε ιδιώτης ψυχολόγος, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του, σύμφωνα με δημοσιογραφικά δημοσιεύματα).
Σύμφωνα  με το σχεδιασμό του υπουργείου, στις 6 Μαρτίου καλούνταν όλα τα σχολεία Α’ βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης να αφιερώσουν χρόνο σε δράσεις – συζητήσεις–εκδηλώσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού, με στόχο την ευαισθητοποίηση των σχολικών κοινοτήτων και την επαγρύπνηση όλων των μελών τους για την έγκαιρη παρέμβαση, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές της συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
Πολύ φοβάμαι ότι το υπουργείο Παιδείας στις 7 Μαρτίου δεν είχε κανένα σχεδιασμό και καμία πρόληψη για την προστασία των μαθητών από τη βία και τον εκφοβισμό που υπέστησαν από την αστυνομία. Αντίθετα, επέτρεψε την έκθεση των μαθητών σε τραυματικές εμπειρίες με πιθανές σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία. Η σιωπή του υπουργού είναι συνενοχή. Πρέπει να είναι αίτημα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας να αποδοθούν ευθύνες.  Δε μπορούμε να αδιαφορήσουμε


Ντίνα Τσελεπή
                                                             Ψυχολόγος-Συστημική θεραπεύτρια
                                                            Εργαζόμενη στο  A΄ ΚΕΔΔΥ Θεσσαλονίκης

Ενημέρωση για παρεμβάσεις του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για σημαντικά θέματα του κλάδου


Παρεμβάσεις του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για σημαντικά θέματα του κλάδου
Την εβδομάδα αυτή και μετά το Διοικητικό Συμβούλιο της 9ης Μάρτη, έχουν δρομολογηθεί καθημερινές ενέργειες των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, ώστε να είναι παρούσα και να εξυπηρετεί με τον καλίτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα του κλάδου μας.
Έτσι τη Δευτέρα  11 Μαρτίου 2013 , στις  6μ.μ, στην  αίθουσα  εκδηλώσεων  του παλαιού  Δημαρχείου  Χαλκίδας, το αιρετό  μέλος  του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π  Στερεάς Ελλάδας, μέλος του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α-ΣΤΕΛΛΑ  και  Ειδική  Γραμματέας  της  Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α,  Καρυστινού Ιωάννα, παραβρέθηκε  στο  κάλεσμα της  συντονιστικής  επιτροπής  του  Συλλόγου Γονέων και  Κηδεμόνων Ειδικής  Αγωγής  Νομού Εύβοιας. Η  συνάδελφος Ιωάννα  Καρυστινού  τοποθετήθηκε  σε  σχέση  με  το  άρθρο  39  του ν.4115/13 , καθώς  και  με  τις  διεκδικητικές  θέσεις  της  Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Επισήμανε  το  ζήτημα  του  αποκλεισμού  της  Περιφέρειας  της Στερεάς  Ελλάδας (5 νομοί)  από  τις  προσλήψεις  ΕΣΠΑ  για  την επόμενη  σχολική χρονιά  2013-14,  υπογραμμίζοντας  ταυτόχρονα  τον  αριθμό του  μόνιμου  Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π της  Περιφέρειας, που  ανέρχεται  στον εκπληκτικό αριθμό   δεκαεννέα(19)!
Την Τρίτη 12/3/2013 έγινε συνάντηση στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. του  Προέδρου Στ. Καρπενησιώτη και του Γ. Γραμματέα Δ. Αρβανίτη , παρουσία και του Αιρετού ΥΣΕΕΠ Δ. Παπαευθυμίου, με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κ. Λολίτσα, όπου συζητήθηκε κυρίως το θέμα των προσλήψεων Ε.Β.Π. για τα προγράμματα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης, που έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Ακόμη συζητήθηκε το θέμα της διεκδίκησης εκ μέρους μας της ισότιμης υπηρεσιακής εξέλιξης αλλά και οι πληροφορίες που διαρρέουν όλο και ποιο έντονα για την διαδικασία δημιουργίας επιτροπής που θα μελετήσει νέο νομοθετικό πλαίσιο για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση.  Ζητήθηκε η σχετική επιτροπή να αποτελείται από εργαζόμενους στην ΕΑΕ , δασκάλους και ΕΕΠ και να μην ακολουθηθεί η πεπατημένη της κομματικής εκπροσώπησης που συνήθως οδηγεί σε αποφάσεις ανεφάρμοστες και καταστροφικές. Διεκδικούμε την συμμετοχή μας σ αυτή την διαδικασία γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε να προσφέρουμε με την εμπειρία και τις γνώσεις μας.
Την Τετάρτη 13/3/2013 ο Πρόεδρος Στ. Καρπενησιώτης συμμετείχε στην εκδήλωση του Δικτύου Ειδικών Σχολείων (Δ.Ε.Σ.), όπου εξέφρασε την υποστήριξη και την διάθεση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για συνδιασμένη δράση με όλους τους φορείς με στόχο την διάσωση και βελτίωση του συστήματος ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης και ο Β. Βούγιας (Πρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας), ο Κ. Παπαευαγγέλου και η Σ. Παπαγεωργοπούλου (Αντιπρόεδρος και Γ. Γραμματέας του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής αντίστοιχα).
Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο Στ. Καρπενησιώτη και τον Γεν. Γραμματέα Δ. Αρβανίτη και με την συμμετοχή της Β. Κανωνίδου Ειδ. Γραμματέως του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ως εκπροσώπου του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, επισκέφθηκε την Πέμπτη 14-3-2013 στις 11.30 π.μ. το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε συνάντηση που είχε με τον υπεύθυνο Προσλήψεων Προσωπικού κ. Σπηλιωτόπουλο, εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την καθυστέρηση της υπογραφής της απόφασης για την πρόσληψη 300 αναπληρωτών Ε.Β.Π. που θα τοποθετηθούν σε σχολεία ώστε να προσφέρουν την αναγκαία υποστήριξη σε μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Την Πέμπτη επίσης έγινε επίσκεψη στο ΙΕΠ του Στ. Καρπενησιώτη και της Ε. Τραγάκη για το θέμα της Μείζονος Επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών με στόχο την διερεύνηση των προθέσεων για την συμμετοχή του ΕΕΠ και ΕΒΠ στις διαδικασίες της επιμόρφωσης.
Στα πλαίσια της κατανομής του έργου του ΔΣ έχει ανατεθεί η σύνταξη προτάσεων για το Κανονιστικό Πλαίσιο των ΕΔΕΑΥ στον Αντιπρόεδρο Γ. Στεργιούλη και την Υπ. Δημοσίων Σχέσεων Ε. Τραγάκη οι οποίοι έχουν συντάξει αρχικό σχέδιο και αναμένουν τις προτάσεις των υπόλοιπων μελών και των περιφερειακών συλλόγων για να ολοκληρώσουν το σχέδιο της πρότασης. Καλούνται όποιοι συνάδελφοι έχουν προτάσεις να τις στείλουν το συντομότερο στο poseepea@yahoo.gr.  
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για μελέτη και σύνταξη θέσεων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, για θέματα του κλάδου και της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης γενικότερα, η συνάδελφος Ειδ. Γραμματέας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ Ι. Καρυστινού (από την Χαλκίδα) ανέλαβε να συντάξει λίστα θεμάτων που θα ανατεθούν μετά από σχετική συνεννόηση στους περιφερειακούς συλλόγους για μελέτη και συζήτηση. Στόχος είναι η δημιουργία τεκμηριωμένων θέσεων και προτάσεων που το ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ θα μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε φορά που χρειάζεται , ώστε να μην είμαστε ουραγοί των γεγονότων και εξελίξεων.
Συνάδελφοι η προσπάθεια και ο κοινός αγώνας συνεχίζονται ώστε παρά την γενικότερη κρίση ο κλάδος του ΕΕΠ και ΕΒΠ και το σύστημα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης να επιβιώσουν και να εκπληρώσουν τον ρόλο τους που είναι η υποστήριξη των μαθητών μας με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες η / και αναπηρία.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τις προσλήψεις Ε.Β.Π. για το πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης.

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο Στ. Καρπενησιώτη και τον Γεν. Γραμματέα Δ. Αρβανίτη και με την συμμετοχή της Β. Κανονίδου Ειδ. Γραμματέως του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ως εκπροσώπου του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 14-3-2013 στις 11.30 π.μ. το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε συνάντηση που είχε με τον υπεύθυνο Προσλήψεων Προσωπικού κ. Σπηλιωτόπουλο, εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την καθυστέρηση της υπογραφής της απόφασης για την πρόσληψη 300 αναπληρωτών Ε.Β.Π. που θα τοποθετηθούν σε σχολεία ώστε να προσφέρουν την αναγκαία υποστήριξη σε μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου, αφού ενημερώθηκε για την αναγκαιότητα των συγκεκριμένων προσλήψεων και κατανόησε ότι δεν αποτελούν "μόνο αριθμούς" αλλά προορίζονται να καλύψουν ζωτικές ανάγκες των συγκεκριμένων μαθητών, υποσχέθηκε ότι μέχρι την επόμενη Τρίτη θα έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο θέμα της υπογραφής της απόφασης.
Οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΕΕΠΕΑ θα επανέλθουν την επόμενη Τρίτη και καλούν τους συναδέλφους να βρίσκονται σε ετοιμότητα εφ όσον χρειαστεί να προβούμε σε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επίσκεψη παικτών της ΠΑΕ Πανιώνιος Γ.Σ. στο ΤΕΕ και το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου

 Ο μαθητής του ΤΕΕ Αγ, Δημητρίου Φ.Μ. μας ενημέρωσε με e-mail για την επίσκεψη των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ. στο ΕΕΕΕΚ και το ΤΕΕ Αγ. Δημητρίου
Ενημερωθείτε .ΕΔΩ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Δράσεις του ΣΕΕΠΕΑ-ΣΤΕΛΛΑ στη Στερεά Ελλάδα



ΔΡΑΣΕΙΣ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α-ΣΤΕΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2013
Τη Δευτέρα  11 Μαρτίου 2013 , στις  6μ.μ, στην  αίθουσα  εκδηλώσεων  του
παλαιού  Δημαρχείου  Χαλκίδας, το αιρετό  μέλος  του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π  Στερεάς
Ελλάδας, μέλος του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α-ΣΤΕΛΛΑ  και  Ειδική  Γραμματέας  της  Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α,  Καρυστινού Ιωάννα, παραβρέθηκε  στο  κάλεσμα της  συντονιστικής  επιτροπής  του  Συλλόγου Γονέων και  Κηδεμόνων Ειδικής  Αγωγής  Νομού Εύβοιας.

Στην  συνάντηση,  εκτός  από  τους  εκπροσώπους  των  Συλλόγων  Γονέων,
συμμετείχαν: Η πρώην Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κα  Παπανδρέου  Ουρανία,  ο  Βουλευτής  ΚΚΕ  του Ν.Λάρισας κος Γιώργος Λαμπρούλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος  Βλαχογιώργος   , η  Περιφερειακή  Σύμβουλος κα  Ντούρου ,  αιρετοί  της
ΕΛΜΕ, εκπρόσωποι του Σ.Α.Τ.Ε.Α  και πολλοί εκπαιδευτικοί.

Η  συνάδελφος Ιωάννα  Καρυστινού  τοποθετήθηκε  σε  σχέση  με  το  άρθρο  39  του ν.
4115/13 , καθώς  και  με  τις  διεκδικητικές  θέσεις  της  Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Επισήμανε  το  ζήτημα  του  αποκλεισμού  της  Περιφέρειας  της
Στερεάς  Ελλάδας (5 νομοί)  από  τις  προσλήψεις  ΕΣΠΑ  για  την
επόμενη  σχολική χρονιά  2013-14,  υπογραμμίζοντας  ταυτόχρονα  τον  αριθμό
του  μόνιμου  Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π της  Περιφέρειας, που  ανέρχεται  στον εκπληκτικό αριθμό   δεκαεννέα(19)!

Μετά  την  λήξη  της  εκδήλωσης,  ο  κος  Λαμπρούλης  και  η  κα Ντούρου  ζήτησαν  τα  στατιστικά  στοιχεία  που  παρουσιάστηκαν από τη συνάδελφο Ιωάννα Καρυστινού,  τα οποία  και θα χρησιμοποιήσουν  για  την  ανάδειξη  του  ζητήματος  της υποβάθμισης  της  Ειδικής  Αγωγής.


Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013, στο Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR Κεντρικής Ελλάδας, μίλησαν η Σχολική Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Ελένη Λαπαντζή και ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α-ΣΤΕΛΛΑ Βασίλης Βούγιας, για  θέματα Ειδικής Αγωγής, το άρθρο 39 του ν.4115/13 και για τον μεγάλο κίνδυνο για την ερημοποίηση της εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα, λόγω του αποκλεισμού αυτής της Περιφέρειας-μαζί με την Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου- από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, σε συνδυασμό με τον μηδενισμό των προσλήψεων αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΣΤΕΛΛΑ θα συνεχίσει την προσπάθεια κινητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας, ιδίως της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με ανάληψη δράσεων για τις οποίες και θα σας πληροφορήσουμε.
ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ-ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
Για τον Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α-ΣΤΕΛΛΑ
Ο Πρόεδρος Βασίλης Βούγιας

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ο ΣΚΛΕ ζητάει την απόσυρση της πρότασης κατάργησης του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας

Ο ΣΚΛΕ ζητάει την απόσυρση της πρότασης κατάργησης του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας

Ο ΣΚΛΕ διαμαρτύρεται για την κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας και τη δραστική μείωση των εισακτέων στα Τμήματα Κοινωνικής Εργασίας της χώρας μας. Επισημαίνει ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις έχουν ως άμεση συνέπεια την περαιτέρω υποβάθμιση των ήδη υποχρηματοδοτούμενων σπουδών στην Κοινωνική Εργασία στη χώρα μας και κυρίως του επιπέδου του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας. Τέλος ζητάει την απόσυρση της πρότασης για κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας και την ενίσχυση των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας της Τριτοβάθμιας  Εκπαίδευσης της χώρας μας, με πρώτη την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού και την επαρκή χρηματοδότηση τους.


Προς: 1. Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κο Αρβανιτόπουλο
2. Υφυπουργό Παιδείας, κο Παπαθεοδώρου

Θέμα: «Κατάργηση Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Πάτρας»


Κύριε Υπουργέ,


Απευθυνόμαστε σε εσάς, σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, μέσω του αναθεωρημένου Σχεδίου «Αθηνά» για την ανασυγκρότηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να προχωρήσει αιφνιδιαστικά στην κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Πάτρας και τη  δραστική μείωση των εισακτέων στα Τμήματα Κοινωνικής Εργασίας της χώρας μας.

Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύετε τον πρόχειρο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε την εκπαίδευση στην Κοινωνική Εργασία στη χώρα μας. Οι προωθούμενες ρυθμίσεις έχουν ως άμεση συνέπεια την περαιτέρω υποβάθμιση των ήδη υποχρηματοδοτούμενων σπουδών στην Κοινωνική Εργασία στη χώρα μας και κυρίως του επιπέδου του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας.

Κύριε Υπουργέ,

Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας λειτουργεί για παραπάνω από 30 χρόνια και η συμβολή του στην ανάπτυξη της επιστήμης της Κοινωνικής Εργασίας σε εθνικό επίπεδο είναι καθοριστική. Έχει αναπτύξει στενές διασυνδέσεις με την κοινότητα και έχει συμβάλει καθοριστικά στo σχεδιασμό και την  υλοποίηση τοπικών προγραμμάτων κοινωνικής υποστήριξης.

Σε μία εποχή όξυνσης των κοινωνικών προβλημάτων και δραματικής αύξησης των πολιτών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, η  δραστική μείωση των εισακτέων στα Τμήματα Κοινωνικής Εργασίας της χώρας, είναι εντελώς παράδοξη. Άμεση συνέπεια του περιορισμού αυτού, θα είναι και η ανεπαρκής στελέχωση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό όπως οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, με δυσμενείς επιπτώσεις στο  επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Κατόπιν όλων των παραπάνω σας ζητάμε να αποσύρεται την πρόταση σας για κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας, γιατί σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να προχωρήσετε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ενίσχυση των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας της Τριτοβάθμιας  Εκπαίδευσης της χώρας μας, με πρώτη την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού και την επαρκή χρηματοδότηση τους.

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία και συνεργασία.
Κοινοποίηση:
1. ΝΔ
2. ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ΕΚΜ
3. ΠΑΣΟΚ
4. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
5. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
6. ΚΚΕ
7. Πρόεδρο ΤΕΙ Πάτρας
8. Διευθυντή ΣΕΥΠ ΤΕΙ Πάτρας
9. Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Πάτρας
10. Τοπικά Τμήματα ΣΚΛΕ
11. Σπουδαστικό Σύλλογο Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Πάτρας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ημερομηνία: 07 Μαρτίου 2013
ΘΕΜΑ:  Ζήτημα επιβίωσης του Χατζηπατέρειου Κ.Α.Σ.Π.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών (Κ.Α.Σ.Π.), πρόγραμμα του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας (Ι.Κ.Ε.) που είναι κοινωφελής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, βρίσκεται στη Μεταμόρφωση Αττικής, (Πλούτωνος και Ηροδότου 1) . Εξυπηρετεί ετησίως περίπου 80 παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομα και μεταβολικά νοσήματα από όλη την Ελλάδα, ηλικίας από μηνών έως 12 ετών.
Στα 40 χρόνια της λειτουργίας του, έχουν ωφεληθεί των υπηρεσιών του περισσότερα από 1.700 παιδιά, με μέσο χρόνο παραμονής στο Κέντρο τα τέσσερα χρόνια.
Στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε στα παιδιά μας ολιστική προσέγγιση αποκατάστασης, παρέχουμε:
§  Ιατρική παρακολούθηση
§  Προσχολική ειδική αγωγή και εκπαίδευση σε οργανωμένη τάξη
§  Φυσιοθεραπεία 
§  Εργοθεραπεία
§  Λογοθεραπεία
§  Ψυχολογική εκτίμηση
§  Κοινωνική και Ψυχολογική υποστήριξη στην οικογένεια
§  Εναλλακτικές θεραπευτικές παρεμβάσεις, όπως μουσικοθεραπεία και θεραπευτική ιππασία
§  Πρόγραμμα εξ αποστάσεως παροχής υπηρεσιών, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον διακριτικό τίτλο Τηλε-ΚΑΣΠ για παιδιά απομακρυσμένων περιοχών
§  Κάλυψη του κόστους φοίτησης απόρων παιδιών με εγκεφαλική παράλυση και συνοδά προβλήματα μέσω του Προγράμματος Νιάρχος και Υποτροφιών του Ιδρύματος
§  Συμβουλευτική στήριξη και ενδυνάμωση ανέργων γονέων παιδιών που φοιτούν στο Κ.Α.Σ.Π.
§  Δανεισμό Θεραπευτικών Βοηθημάτων
    Επίσης στο χώρο μας λειτουργεί και Εργαστήρι Ανάλυσης Βάδισης
 
Πηγές χρηματοδότησης
Η χρηματοδότηση  του Κέντρου, προέρχεται  από:
α) Κρατική επιχορήγηση, μέσω της Περιφέρειας Αττικής
β) ΕΟΠΥΥ,  λοιπά ταμεία υγείας και άλλες Δημόσιες πηγές
γ) Ευρωπαϊκούς πόρους (συγχρηματοδοτούμενα έργα)
δ) Δωρεές ιδιωτών και λοιπών φορέων.

Με την παρούσα επιστολή εμείς οι εργαζόμενοι του Χατζηπατέρειου, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το προσωπικό διανύει πλέον τον έβδομο μήνα μη καταβολής των δεδουλευμένων του. Αυτό οφείλεται στη συνεχόμενη μείωση και καθυστέρηση του ποσού της  Κρατική επιχορήγησης, μέσω της Περιφέρειας Αττικής, του ΕΟΠΥΥ,  των λοιπών ταμείων υγείας, καθώς και στην αδυναμία εύρεσης εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης από την Διοίκηση.
Ωστόσο μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι παραμένουμε στις θέσεις μας, συνεχίζοντας να παρέχουμε με συνέπεια και αξιοπρέπεια σύνθετες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας προς την ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού που εξυπηρετούμε. Το έργο μας απαιτεί, απόθεμα ψυχικών δυνάμεων, συναισθηματική ηρεμία και ισορροπία τα οποία σαφώς δεν διασφαλίζονται.
Η οικονομική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει κάνοντας υπομονή όλους αυτούς τους μήνες έχει επηρεάσει δραματικά τη δυνατότητα επιβίωσης των 24 εργαζομένων και των οικογενειών τους. Αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε πλέον ακόμα και στις πιο απλές υποχρεώσεις μας όπως: έξοδα κίνησης προς και από τον χώρο εργασίας, κάλυψη βασικών αναγκών των οικογενειών μας και κάλυψη των οικονομικών μας υποχρεώσεων απέναντι σε τράπεζες, δημόσιους φορείς και άλλα.
Με το παραπάνω Δελτίο Τύπου οι εργαζόμενοι του Χατζηπατέρειου ΚΑΣΠ, γνωστοποιούμε την δεινή οικονομική και ψυχική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, προσπαθώντας να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες στα παιδιά και τις οικογένειες που μας έχουν ανάγκη. Ελπίζουμε ότι με την παραπάνω κοινοποίηση θα πετύχουμε την ενεργοποίηση όσων οφείλουν να διασφαλίσουν τη συνέχιση του έργου μας.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
q  ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ
q  ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
q  ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΒΙΩΣΙΜΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Aνακοίνωση του Αιρετού στο ΥΣΕΕΠ Δημήτρη Παπαευθυμίου σχετικά με τα οργανικά κενά ΕΕΠ και ΕΒΠ


        ΑΘΗΝΑ 11/03/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΡΕΤΟΥ στο ΥΣΕΕΠ
ΔΗΜΗΤΡΗ  ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Γνωρίζετε  ότι με πολύ κόπο και πίεση καταφέραμε να υπογραφεί η εγκύκλιος των μεταθέσεων και να αποσταλεί προς όλες τις διευθύνσεις, τις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ, ώστε να ενημερωθούν έγκαιρα οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται για μετάθεση.
Δυστυχώς όμως για μία ακόμη φορά και ενώ ζητήθηκαν τα οργανικά κενά του ΕΕΠ και ΕΒΠ να δηλωθούν από τις Περιφερειακές διευθύνσεις έγκαιρα,  εν τούτοις διαπιστώθηκαν πολλά λάθη.
Το λάθη  οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι στο Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα στην διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, δεν υπάρχει μία αξιόπιστη βάση δεδομένων που να αφορά στο πού υπάρχουν τα οργανικά κενά, ποιος υπηρετεί και ποιες οι υπηρεσιακές μεταβολές που υπάρχουν κάθε χρόνο (μεταθέσεις, συνταξιοδοτήσεις, μετατάξεις κ.λ.π).
Η δυσκολία αυτή που είναι γνωστή, θεωρήσαμε ότι φέτος θα αντιμετωπιστεί αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτε και πολλές περιφέρειες συνεχίζουν να δηλώνουν λειτουργικά κενά ως οργανικά
Διαπιστώνεται ότι πολλές σχολικές μονάδες και ΚΕΔΔΥ δεν γνωρίζουν ποιες είναι οι οργανικές τους θέσεις και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αγνοούν τις υπουργικές αποφάσεις, βάση των οποίων έγινε η σύσταση, κατανομή, ανακατανομή και κατάργηση των οργανικών  θέσεων.
Για να μπορέσουν οι συνάδελφοι, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και οι προϊστάμενοι των ΚΕΔΔΥ να βοηθηθούν, παραθέτω το σύνολο των νόμων και υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες συστάθηκαν οι οργανικές θέσεις, βάση των οποίων έχουν διοριστεί σε διαφορετικές περιόδους, όλοι οι συνάδελφοι.
Ως προς τις μεταθέσεις , παρακαλώ τους συναδέλφους να ελέγξουν τον πίνακα με τα οργανικά κενά και σε περίπτωση αμφιβολιών να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μου.


ΣΥΣΤΑΣΗ – ΑΥΞΗΣΗ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΕΠ & ΕΒΠ

  1. Ν. 1566/1985 (ΣΥΣΤΑΣΗ)
  2. Ν. 2817/2000 (ΣΥΣΤΑΣΗ)
  3. Απόφ. 94072/Γ6/13-9-2002 (ΦΕΚ 124/τ. Β/24-9-02 {Αύξηση}
  4. Αποφ. 940736/Γ6/13-9-2002 (ΦΕΚ 1248/τ. Β΄/24-9-02 {Αύξηση}
  5. Αποφ.101741/Γ6/19-9-2003 (ΦΕΚ 1406/τ. Β΄/ 30-9-03 (Κατάργηση- Αύξηση)
  6. Απόφ.107893/Γ6/ 3-10-2003 (φεκ. 1494/Τ. β΄/ 10-10-03) {Αύξηση}
  7. Απόφ. 104184/Γ6/9-10-2006 (ΦΕΚ 1545/τ. Β΄/20-10-06) {Σύσταση}
  8. Απόφ. 76825/Γ6/13-7-2007 (ΦΕΚ 1375/τ. Β΄/3-7-07) {Σύσταση}




ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ – ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΕΣ

  1. Απόφ. 323/Γ6/14-8-1986 (Κατανομή)
  2. Απόφ. 420/Γ6/ 9-9-1987 (ΦΕΚ 504/τ. Β΄/18-9-1987) {Κατανομή)
  3. Απόφ. 338/Γ6/7-10-1988 (ΦΕΚ 744/τ. Β΄/12-10-1988) {Κατανομή}
  4. Απόφ. 277/Γ6/22-9-1989 (ΦΕΚ 736/τ. Β΄/2-10-1988) {Ανακατανομή}
  5. Απόφ. 26631/Δ2/21-7-1993 (ΦΕΚ. 694/τ. Β΄/9-9-1993) {Ανακατανομή}
  6. Απόφ. 183/Γ6/21-4-1997 (ΦΕΚ 368/τ.Β΄/12-5-1997) {Ανακατανομή}
  7. Ν. 2817/2000 (Κατανομή)
  8. Απόφ. 926/Γ6/2-8-2001 (Προκήρυξη θέσεων Ε.Ε. Π & Ε.Β.Π) {Κατανομή}
  9. Απόφ. 115667/Γ6/1-11-2002 (Κατανομή)
  10. Απόφ. 22683/Γ6/4-2-2003 (Κατανομή)
  11. Απόφ. 60441/Γ6/17-6-2005 (Κατανομή)
  12. Απόφ. 31319/Γ6/27-3-2006 (ΦΕΚ. 424/τ. Β΄/7-4-2006 {Ανακατανομή}
  13. Απόφ. 104184/Γ6/9-10-2006 (ΦΕΚ. 1545/τ. Β΄/20-10-2006) {Κατανομή)
  14. Απόφ. 40544/Γ6/1-4-2008 (ΦΕΚ. 639/τ. Β΄/10-4-2008) {Κατανομή} (διόρθωση σφάλματος ΦΕΚ. 699/τ.Β΄/21/4/2008)

                          Με εκτίμηση
               Δημήτρης Παπαευθυμίου

                          Αιρετός ΥΣΕΕΠ

Παρακολουθήστε το βιντεο που έφτιαξαν οι σπουδαστές Εργοθεραπείας στην προσπάθεια να πετύχουν το... αυτονόητο!

Παρακολουθήστε το video που έφτιαξαν οι σπουδαστές του Τμήματος Εργοθεραπείας της ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Αθήνας, οι οποίοι προσπαθούν να αποτρέψουν την συγχώνευση του τμήματος με αυτό της  Φυσιοθεραπείας. Σημειώνουμε ότι είναι το μόνο τμήμα Εργοθεραπείας στη χώρα μας και ότι οι απόφοιτοι του είναι ακόμη και σήμερα οι πλέον περιζήτητοι στην αγορά εργασίας από όλα σχεδόν τα τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ της Ελλάδας. Αναζητούνται οι λόγοι που οδηγούν στη συγκεκριμένη απόφαση...

Ανοίξτε το βίντεο ΕΔΩ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Θέματα και αποφάσεις της πρώτης συνεδρίασης του νέου Διοικητικού Συμβούλιου της ΠΟΣΣΕΠΕΑ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr


Πραγματοποιήθηκε η  πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβούλιου της ΠΟΣΣΕΠΕΑ

Το Σάββατο 9 Μάρτη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αθήνα, η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, στην οποία παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Στ. Καρπενησιώτης, ο αντιπρόεδρος Γ. Στεργιούλης ( από τα Γιάννινα), ο Γ. Γραμματέας Δ. Αρβανίτης, η Ειδ. Γραμματέας Ι. Καρυστινού (από την Χαλκίδα), η Υπ. Δημοσίων Σχέσεων Ε. Τραγάκη και το αναπλ. μέλος Μ. Ταγκαλάκη( από τον Πύργο). Επίσης συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη ο Οργανωτικός Γραμματέας Γ. Τότσιος (από τα Τρίκαλα) , η Μ. Αγάθου αναπλ. μέλος(από την Κέρκυρα) και η Ταμίας Μπ. Λεωτσάκου . Παραυρέθηκε επίσης και ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής Κ. Παπαευαγγέλου.
Η ίδια η καθολική συμμετοχή  καταδεικνύει την σημασία που δίνουν τα μέλη του ΔΣ στην όσο το δυνατό συντονισμένη και ομαδική αντιμετώπιση των ιδιαίτερα σοβαρών προβλημάτων του κλάδου και της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης γενικότερα.
Συζητήθηκαν σημαντικά οργανωτικά θέματα της ομοσπονδίας, όπως ο συντονισμός της προσπάθειας για οργανωτική ανασυγκρότηση των περιφερειακών συλλόγων με την προοπτική της αυξημένης συμμετοχής τους στην διαμόρφωση,  την προβολή και την υποστήριξη των θέσεων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τα θέματα που απασχολούν την ΕΑΕ. Αποφασίσθηκε σειρά συντονισμένων ενεργειών από τον όλα τα μέλη για την κινητοποίηση των συλλόγων και των μελών και στα πλαίσια αυτά θα προγραμματισθούν και κατά τόπους επισκέψεις μελών του ΔΣ σε συνδιασμό με εκδηλώσεις των τοπικών συλλόγων (π.χ. Γ. Συνελεύσεις, εκδηλώσεις για την ΕΑΕ, κ.ά.).
Κατά την συνεδρίαση αποφασίσθηκε η  σύνταξη και υποστήριξη προτάσεων σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας των ΕΔΕΑΥ, που προβλέπονται από το πρόσφατα ψηφισθέν «άρθρο 39». Οι προτάσεις θα κινούνται στην κατεύθυνση της διεπιστημονικής οργάνωσης και λειτουργίας και της αξιοποίησης της μεγάλης εμπειρίας των ΚΕΔΔΥ στην διάγνωση και υποστήριξη των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών. Στόχος μας είναι η πρόληψη των δυσλειτουργιών που είναι πιθανό να δημιουργηθούν στη λειτουργία της ΕΑΕ και ιδιαίτερα στις ΣΜΕΑΕ και στα ΚΕΔΔΥ από την εφαρμογή του νέου νόμου. Επίσης η διεκδίκηση της στελέχωσης των ΕΔΕΑΥ με επιπλέον προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, για την ουσιαστική διεπιστημονική υποστήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα πλαίσια του γενικού σχολείου.  Για το σκοπό αυτό το ΔΣ καλεί τους περιφερειακούς συλλόγους αλλά και τα μέλη ατομικά να συμβάλλουν με προτάσεις τους στο άμμεσο χρονικό διάστημα.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα των συνεργασιών της Ομοσπονδίας στον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης αλλά και της ειδικής αγωγής και αποφασίσθηκε να προγραμματισθούν άμμεσα επαφές με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ.  Ακόμη θα γίνουν συνεργασίες με τον ΣΑΤΕΑ με στόχο τον συντονισμό κοινών διεκδικήσεων και δράσεων  και με εκπροσώπους των Σχολικών Συμβούλων. Επίσης  με τις οργανώσεις που εκπροσωπούν το αναπηρικό κίνημα (ΕΣΑΜεα, ΠΟΣΓΚΑμεα) καθώς και με συλλόγους γονέων και επιστημονικούς συλλόγους του χώρου.
Με στόχο την δημιουργία επιστημονικού οργάνου που θα αναλάβει την οργάνωση επιστημονικών και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων (επιστημονικό περιοδικό, συνέδριο, επιμορφωτικά προγράμματα, κ.ά.) και θεσμοθετημένων θεματικών επιτροπών (π.χ. για θέματα αναπληρωτών, ΕΒΠ, κ.ά.) αλλά και την διόρθωση ορισμένων αστοχιών, αποφασίσθηκε να ξεκινήσει η μελέτη και υποβολή προτάσεων από τους περιφερειακούς συλλόγους για την τροποποίηση του καταστατικού, που μπορεί να γίνει σε Συνέλευση της Ομοσπονδίας τον Ιούνιο.  Στην κατεύθυνση αυτή αλλά και για την υποστήριξη της ένταξης στην ΑΔΕΔΥ χρειάζεται να προχωρήσει η ενημέρωση του μητρώου μελών και η οικονομική τακτοποίηση των περιφερειακών συλλόγων.
Για τα τρέχοντα θέματα ( προσλήψεις ΕΒΠ για την παράλληλη στήριξη, κανονιστικό πλαίσιο και προσλήψεις ΕΕΠ για ΕΔΕΑΥ, θεσμοθέτηση διαδικασίας προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για το νέο διδακτικό έτος, αξιολόγηση και υπηρεσιακή εξέλιξη ΕΕΠ και ΕΒΠ), αποφασίσθηκε να γίνουν άμμεσα παραστάσεις του Προέδρου και άλλων μελών του ΔΣ στη Διεύθυνση ΕΑ του ΥΠΑΙΘΠΑ αλλά και σε άλλα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες.
Προγραμματίσθηκε τέλος το επόμενο ΔΣ για τις 13 Απριλίου στην Αθήνα, η προετοιμασία επισκέψεων στην Θεσσαλονίκη και τα Γιάννινα σε συνεργασία με τους συναδέλφους των  ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου και η επικοινωνία με τους συναδέλφους των περιφερειακών συλλόγων Κρήτης, Πελοποννήσου, Αν. Μακεδονίας και Θράκης και Βορείου Αιγαίου με στόχο την οργάνωση επισκέψεων και συνεργασιών.

 Για το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ


Ο Πρόεδρος                                                                                    Ο  Γ. Γραμματέας

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΗΣ                                                       ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ