Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ

               Ολοκληρώθηκε με την Καταστατική Συνέλευση μια εβδομάδα γεμάτη  δράσεις του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ.
               Την Δευτέρα 18 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στην Βουλή συνάντηση του προεδρείου με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα Βαμβακά και την κα Τ. Τριανταφύλλου, με σκοπό την προώθηση της καταγγελίας της Ομοσπονδίας μας σχετικά με τις προσλήψεις ΕΕΠ και ΕΒΠ στην ειδική αγωγή μέσω προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα του ΟΑΕΔ. Αποτέλεσμα της συνεργασίας ήταν η κατάθεση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό ΥΠΑΙΘ κ. Αρβανιτόπουλο.
               Παράλληλα ολοκληρώθηκε η σύνταξη και επίδοση από τον νομικό εκπρόσωπο μας του εξώδικου  προς τον κ. Αρβανιτόπουλο , με το οποίο καλείται να μη προβεί στην εφαρμογή του προγράμματος προσλήψεων στην ειδική αγωγή μέσω ΟΑΕΔ, αφού κατά την άποψη μας αυτή θα παραβίαζε την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία.
               Την Τετάρτη 20 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και με συμμετοχή του προεδρείου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, αλλά και των αιρετών του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής, συνάντηση με τους σχολικούς συμβούλους ειδικής αγωγής της Αττικής. Σε καλό κλίμα  έγινε μια πρώτη γνωριμία και συζητήθηκαν θέματα που ενδιαφέρουν όλους τους εργαζόμενους στην ΕΑΕ, αλλά και κοινές πρωτοβουλίες για την μελέτη και επίλυση θεσμικών προβλημάτων.
               Την Παρασκευή 22 Νοέμβρη, με πρωτοβουλία επίσης του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και με συμμετοχή του προεδρείου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, αλλά και των αιρετών του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής, έγινε στο ΕΕΕΕΚ Κωφών - Βαρήκοων στους Αμπελόκηπους, συνάντηση με αναπληρωτές συναδέλφους με σκοπό την ενημέρωση και  συντονισμό των δράσεων για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Στη συνάντηση συμμετείχαν πάνω από 50 συνάδελφοι και εκφράστηκε η διάθεση για συμμετοχή σε δυναμικές και εναλλακτικές δράσεις με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της ΕΑΕ και των εργαζομένων και με την ευκαιρία της 3ης Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
               Για τις συναντήσεις με τους ΣΣ και τους Αναπληρωτές θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση από τον ΣΕΕΠΕΑ Αττικής.

               Σήμερα Σάββατο πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή αντιπροσώπων από πολλούς περιφερειακούς συλλόγους η Έκτακτη Γενική Συνέλευση για Τροποποίηση του Καταστατικού, όπου αποφασίσθηκαν τροποποιήσεις αναγκαίες για την λειτουργία της Ομοσπονδίας αλλά και κάποιες που θα δώσουν ώθηση στην συλλογική δουλειά και την ανάδειξη του έργου του ΕΕΠ και ΕΒΠ στην ΕΑΕ (συμβουλευτικές επιτροπές ειδικοτήτων και ειδικών θεμάτων – δημιουργία φορέα τεκμηρίωσης και επιμόρφωσης). Επίσης έγινε εκτενής ενημέρωση – συζήτηση για όλα τα τρέχοντα θέματα από το Πρόεδρο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, τον αιρετό ΚΥΣΕΕΠ και τους αντιπροσώπους των συλλόγων.  Για τις καταστατικές αλλαγές, τα θέματα που συζητήθηκαν και τις αποφάσεις της Συνέλευσης θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση με ξεχωριστή ανάρτηση.
     Αυτό που άμεσα πρέπει να ανακοινωθεί είναι ότι στη Συνέλευση αποφασίσθηκε ομόφωνα η ανάληψη πρωτοβουλίας από το ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και τα Διοικητικά Συμβούλια των περιφερειακών συλλόγων, για την οργάνωση δράσεων σε όλη τη χώρα την 3η Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. 
Καλούνται λοιπόν όλοι οι περιφερειακοί σύλλογοι άμεσα να προγραμματίσουν δράσεις – εκδηλώσεις που θα προβάλλουν θετικά και αγωνιστικά τα θέματα της ειδικής αγωγής και των εργαζομένων στον τομέα αυτό.