Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Συνεδριάζει, σήμερα Παρασκευή 13/7/2012, το Υ.Σ.Ε.Ε.Π, για τις αποσπάσεις του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π

Σήμερα, Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, συνεδριάζει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Υ.Σ.Ε.Ε.Π), με θέμα τις αποσπάσεις του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π), για το 2012-13.

Β.Β

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Τα ειδικά μισθολόγια αποτελούν το 1/3 της συνολικής μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου !

Δείτε στο didefth.gr από εδώ: http://www.didefth.gr/portal/view.php?i=12299&t=1&p=0

Tην έγκριση για πρόσληψη 14.000 αναπληρωτών, έναντι 22.000 πέρυσι , ζήτησε το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α από το Υπουργείο Οικονομικών

Την έγκριση του υπουργείου Οικονομικών για τουλάχιστον 14.000 προσλήψεις αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αναμένει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες την εγκύκλιο για τις προσλήψεις του επόμενου σχολικού έτους.
Χθες, οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης που συναντήθηκαν με τον νέο υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο εξέφρασαν προβληματισμό για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς οι διαδικασίες των προσλήψεων και των άλλων υπηρεσιακών μεταβολών στους εκπαιδευτικούς έχουν καθυστερήσει λόγω των εκλογών. Ο κ. Αρβανιτόπουλος απάντησε ότι οι σχετικές διαδικασίες βρίσκονται πλέον σε εξέλιξη και επισπεύδονται, ώστε το επόμενο διάστημα, ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας, να ανακοινωθεί η φετινή εγκύκλιος υποβολής αιτήσεων για ένταξη στους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών. Είπε επίσης ότι άρχισε η διανομή των βιβλίων και οι αποστολές αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, έχει ζητηθεί από το υπουργείο Οικονομικών η έγκριση πιστώσεων για την πρόσληψη 14.000-15.000 αναπληρωτών (αριθμός περιορισμένος ήδη, καθώς πέρυσι είχαν τοποθετηθεί συνολικά περίπου 22.000), οι οποίοι θα αναλάβουν και φέτος το κύριο βάρος της διδακτικής διαδικασίας λόγω του αυστηρά περιορισμένου αριθμού των προσλήψεων μόνιμων εκπαιδευτικών, στα πλαίσια του Μνημονίου. Πέρυσι οι προσλήψεις μονίμων ήταν μόλις 546 και στις δύο εκπαιδευτικές βαθμίδες - αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ πολλών δεκαετιών -, ενώ φέτος δεν αναμένονται περισσότερες. Ο αριθμός των μονίμων ενδέχεται να αντιστοιχεί σε μία πρόσληψη για κάθε πέντε - ή περισσότερες - αποχωρήσεις με σύνταξη και να ανακοινωθεί περί τα τέλη του Ιουλίου. Και φέτος, οι όποιοι διορισμοί θα γίνουν κατά 60% από τους πίνακες διοριστέων ΑΣΕΠ και κατά 40% από τους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών
Εξάλλου οι αιτήσεις για αποσπάσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που πλησίασαν φέτος τις 7.000, θα συζητηθούν την προσεχή Δευτέρα στο αρμόδιο συμβούλιο και θα ακολουθήσουν οι αιτήσεις αποσπάσεων της Δευτεροβάθμιας. Η διαδικασία των αποσπάσεων θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα και η δεύτερη φάση προς τα τέλη Αυγούστου. Επίσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, φέτος δεν θα εγκριθούν νέες εκπαιδευτικές άδειες καθώς δεν υπάρχουν κονδύλια και θα εγκρίνονται μόνο άδειες άνευ αποδοχών για ολοκλήρωση σπουδών.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε χθες συναντήσεις γνωριμίας και με τους εκπροσώπους των πρυτάνεων και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ενώ θα ακολουθήσουν επαφές με όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς. Οι πρυτάνεις κατέθεσαν τις γνωστές προτάσεις τους για αλλαγές στον νέο νόμο-πλαίσιο, οι οποίες θα μελετηθούν, επιφυλάχθηκαν για το σχέδιο του «Καλλικράτη» στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με συγχωνεύσεις δεκάδων τμημάτων, σχολών και ιδρυμάτων και εξέφρασαν αντιρρήσεις σε ενδεχόμενες μειώσεις του ειδικού μισθολογίου.
Σήμερα, εξάλλου, οι πρόεδροι των ΤΕΙ οργανώνουν έκτακτη σύνοδο για να συζητήσουν τα έντονα οικονομικά προβλήματα των ιδρυμάτων.

Πηγή: tanea.gr


Αρμοδιότητες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης αναλαμβάνει ο Θ.Παπαθεοδώρου

Τις αρμοδιότητες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανέλαβε ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
Ο υφυπουργός, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις αρμοδιότητες των:
-Διευθύνσεων του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:
  • Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,
  • Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
  • Συμβουλευτικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων,
  • Φυσικής Αγωγής,
  • Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης,
  • Ιδιωτικής Εκπαίδευσης
Επίσης αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες των Διευθύνσεων της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:
  • Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,
  • Προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
  • Διοικητικών Υποθέσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
-Της Ανεξάρτητης Διεύθυνσης Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων,
-Της Ανεξάρτητης Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών και Γενικών Αρχείων,
-Του Ανεξάρτητου Τμήματος Διαπανεπιστημιακών Σχέσεων του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης.
-Της Ανεξάρτητης Διεύθυνσης Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.
-Της Ανεξάρτητης Διεύθυνσης Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (Π.Σ.Ε.Α.), κλπ.

Πηγή: tanea.gr 

Δείτε το Φ.Ε.Κ Β 2091/2012, από εδώ: http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wEbA_BZxkczbHdtvSoClrL8_xWC9HhzIh4tiDow6HlTE-JInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnTy36MacmUFCx2ppFvBej56Mmc8Qdb8ZfRJqZnsIAdk8Lv_e6czmhEembNmZCMxLMtVdqqb2Tc4FO_OjrGuUT7xytcuouWAWxwoM3hwDw9B7L

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Συνάντηση Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με πολιτική ηγεσία Υπουργείου Παιδείας- Ενημέρωση για εγκύκλιο αναπληρωτών και αποσπάσεις Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr
 
                                                           Αθήνα 10/7/2012
                                                          Α.Π: 120


 
Θέμα: « Συνάντηση Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με πολιτική ηγεσία Υπουργείου Παιδείας- Ενημέρωση για εγκύκλιο αναπληρωτών και αποσπάσεις Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π»

 

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α στα πλαίσια των ενημερωτικών επαφών της με την  νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενημέρωσε, σήμερα, 10 Ιουλίου 2012, τον Δντή του γραφείου του Υπουργού Παιδείας κο Δημήτρη Μιχαλολιάκο  για θέματα του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π  και για την αναγκαιότητα συνάντησης της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με τον Υπουργό κο Αρβανιτόπουλο, με σκοπό την ενημέρωσή του για το διακριτό ρόλο του Ε.Ε.Π στην Εκπαίδευση.

Επίσης δρομολογήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό κο Παπαθεοδώρου, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αρμόδιος για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

 Ακολούθως έγινε συνάντηση με τον κο Γκλαβά, ο οποίος, εκτός απροόπτου, αναλαμβάνει συντονιστής της  υπό σύσταση επιτροπής αξιολόγησης των δομών, αλλά και των εκπαιδευτικών, του Υπουργείου Παιδείας και ο οποίος ενημερώθηκε για τις ιδιαιτερότητες του Ε.Ε.Π, στο χώρο της εκπαίδευσης. Κάλεσε δε την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α να καταθέσει τις προτάσεις της επί του θέματος της διαδικασίας αξιολόγησης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 Τέλος υπήρξε ενημέρωση από τη Δνση Ειδικής Αγωγής για το θέμα της  καθυστέρησης έκδοσης της εγκυκλίου των αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, την οποία έκδοση τελικά αναμένουμε την επόμενη εβδομάδα, αλλά και για τις αποσπάσεις του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, με τις οποίες πολύ σύντομα θα ασχοληθεί το Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

Αυτές οι καθυστερήσεις στην υπηρεσιακή λειτουργία του Υπουργείου Παιδείας (εγκύκλιοι αναπληρωτών, υπηρεσιακές μεταβολές κ.λ.π), οφείλονται στο ότι άργησε η ανάθεση αρμοδιοτήτων σε Αναπληρωτή Υπουργό και  Υφυπουργούς για διάφορους λόγους( θεσμοθέτηση του «υπερυπουργείου» Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατάργηση των Ειδικών Γραμματειών κ.λ.π).

Τελειώνοντας πρέπει να αναφέρουμε, πως επίκειται η τοποθέτηση νέου Διευθυντή Ειδικής Αγωγής, καθόσον ο μέχρι πρότινος Διευθυντής  Γιώργος Αλεβίζος συνταξιοδοτήθηκε από 1/7/2012.



Για το Δ.Σ





Ο Πρόεδρος                     Η Γ. Γραμματέας  








Βούγιας Βασίλης          Κατσούλη Παναγιώτα                                          

Comprendre la dette publique (en quelques minutes)-Η Εξήγηση του Δημοσίου Χρέους (σε λίγα λεπτά)

Comprendre la dette publique (en quelques minutes)

Η Εξήγηση του Δημοσίου Χρέους (σε λίγα λεπτά)

 " Μας λένε συχνά ότι το Δημόσιο (ή Κρατικό) Χρέος προκαλείται από κακοδιαχείριση των δημοσίων εξόδων, ή από την έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Και ότι η μόνη λύση είναι η ιδιωτικοποίηση της οικονομίας, ή η εφαρμογή προγραμμάτων λιτότητας. Αυτό, σύμφωνα με τον δημιουργό του βίντεο (www.mrquelquesminutes.fr) δεν είναι σωστό.
Είναι μαθηματικά αδύνατο να επιλυθεί το ζήτημα του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους
προτού αντιμετωπιστεί το θέμα με τη δημιουργία χρήματος μέσω χρέους (με τόκους, μάλιστα), διότι ακριβώς αυτά είναι οι ίδιες οι αιτίες αυτών των χρεών!
Αν θέλουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα του χρέους, είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσουμε τη χρήση της δημιουργίας χρήματος μέσω δανείων από τα κλασματικά αποθέματα των ιδιωτικών τραπεζών και να επιστρέψουμε στη δημιουργία χρήματος αποκλειστικά μέσω των Κεντρικών (δημόσιων) Τραπεζών. Με την προϋπόθεση, φυσικά, ότι οι κυβερνήσεις δεν θα τυπώνουν υπερβολικό -πληθωριστικό- χρήμα για ψηφοθηρικούς λόγους.
Σήμερα βρισκόμαστε στο άλλο άκρο, σε ένα φαύλο κύκλο, όπου η δημιουργία χρήματος κυρίως μέσω των δανείων που χορηγούν οι ιδιωτικές τράπεζες (μαζί με τον τόκο), έχει ως αποτέλεσμα ένα συνεχώς διογκούμενο και αυτοτροφοδοτούμενο χρέος που απαιτεί τη λήψη περισσότερων δανείων για να αποπληρωθούν τα παλαιά..."
 Δείτε το video με ελληνικούς υπότιτλους, από εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=NxUrngOQicI
Δείτε το αυθεντικό βίντεο από το χρήστη MrQuelquesMinutes (http://www.youtube.com/user/MrQuelquesMinutes) εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=ZE8xBzcLYRs
Comprendre la dette publique (en quelques minutes)

Δεν χορηγούνται ούτε ανανεώνονται άδειες υπηρεσιακής εκπαίδευσης

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας, δεν χορηγούνται ούτε ανανεώνονται άδειες υπηρεσιακής εκπάιδευσης. Για ολοκλήρωση των σπουδών, χορηγούνται άδειες χωρίς αποδοχές, για το σχολικό έτος 2012-13.
Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο από εδώ: http://et.diavgeia.gov.gr/f/minedu/ada/%CE%9241%CE%959-6%CE%A5%CE%91

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Προγραμματικές δηλώσεις, στη Βουλή, του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη

Προγραμματικές δηλώσεις Υπουργού Δ.Μ.&H.Δ


...Και έρχομαι τώρα στη διαδικασία της κεντρικής Μεταρρύθμισης:
- Αυτή καταλαμβάνει, τόσο τη διάρθρωση και οργάνωση των Υπουργείων, όσο και των δημόσιων οργανισμών.
- Προχωρά με βάση τη διμερή συμφωνία, που έχει υπογραφεί τον περασμένο Ιανουάριο από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από τον επικεφαλής της Ομάδας δράσης για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από τον Υπουργό Προϋπολογισμού και Μεταρρύθμισης της Γαλλίας, σχεδιάστηκε από ομάδες εργασίας που εργάζονται εντατικά στο Υπουργείο μας ένας οδικός χάρτης ως προς την μέθοδο, τον τρόπο και τα στάδια αναδιάρθρωσης των Υπουργείων...
 
... Η μεταρρυθμιστική διαδικασία πραγματοποιείται σε δύο φάσεις: Πρώτα, αξιολογούνται οι διοικητικές μονάδες ή υπηρεσίες, οι δομές και μετά το προσωπικό...

  ... Μετά το πέρας της αξιολόγησης των υπηρεσιών θα αρχίσει αμέσως η αξιολόγηση του προσωπικού; υπολογίσουμε στις αρχές του 2013. Η αξιολόγηση βασίζεται σε αντικειμενικά, αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια, ώστε να ενισχυθεί η αποδοτικότητα του παραγόμενου έργου κάθε υπηρεσίας και κάθε υπαλλήλου ατομικά...

  ...Σε κάθε περίπτωση η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει μέτρα και μεθόδους καλλίτερης αξιοποίησης του προσωπικού ανάλογα με τις ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών και τα προσόντα τους. Προβλέπονται νομοθετικά αρκετές μορφές κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, με μετάταξη, με απόσπαση ή άλλως πώς...

...Η διαδικασία εξάλλου των προαγωγών, όπως την προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, είναι ανάγκη να συνεχιστεί λαμβάνοντας βέβαια υπόψη τις ανάγκες της υπηρεσίας, και πάντα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας...

...Το ίδιο ισχύει και για την ολοκλήρωση των άλλων υποχρεώσεων μας όπως η αναγνώριση της προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων που είχαν εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα. Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών θα επανεκτιμάται ως προς την αποτελεσματικότητά τους...

 ... Με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας θα ενισχύσουμε και εκσυγχρονίσουμε τη λειτουργία των ΚΕΠ, τα οποία μετεξελίσσονται σε Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης «μια στάσης» για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις...

...Επιδίωξη μας είναι, ακόμη, να προχωρήσουμε άμεσα στο συνολικό επανασχεδιασμό και την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών, με στόχο τη μείωση του διοικητικού βάρους των υπαλλήλων και της γραφειοκρατικής ενασχόλησής τους. Θα καταγραφούν και θα καταργηθούν οι νομοθετικές διατάξεις που προσθέτουν περιττά διοικητικά βάρη...

... Απόλυτη προτεραιότητα μας είναι η καθιέρωση της υποχρεωτικής διακίνησης των εγγράφων με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο...

... Η κατάργηση της υποχρεωτικής υποβολής επικυρωμένων αντιγράφων, καθώς και των απαιτουμένων δικαιολογητικών με την καθιέρωση της αυτεπάγγελτης ηλεκτρονικής αναζήτησής τους από τις υπηρεσίες, εντάσσεται στους άμεσους στόχους. Αυτό θα περιορίσει τη γραφειοκρατία στις σχέσεις του πολίτη με τις υπηρεσίες...

... Τέλος, με την ολοκλήρωση της εθνικής ηλεκτρονικής πύλης μέσω της οποίας οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θα υποβάλλουν αιτήματα και θα αναζητούν προσωπικά έγγραφα...

 ...Και βέβαια γνωρίζω, αφού την έχω υποστεί ανάλογα και ο ίδιος, ότι διοικητική αναδιάρθρωση δεν γίνεται σε συνθήκες βίαιης, δραστικής μείωσης των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων που τους οδηγεί στην εξαθλίωση και θίγει την αξιοπρέπειά τους. Και φυσικά γνωρίζω ότι δεν είναι δυνατόν να ενστερνιστεί κανείς ένα μεταρρυθμιστικό όραμα, όταν τελεί διαρκώς υπό τη δαμόκλεια σπάθη των αθρόων απολύσεων...(Σ.Σ: Συ είπας κε Υπουργε)


B.B

Δείτε το σύνολο των προγραμματικών δηλώσεων του Υπουργού Δ.Μ & Η.Δ κου Μανιτάκη από εδώ: http://www.ydmed.gov.gr/?p=2449

Μελέτη του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας για την Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου

Προσχολική Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή.
 Κατεβάστε το διαθέσιμο υλικό του προγράμματος “Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας – Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης”, από εδώ: http://didefth.gr/mathimata/?p=2823

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Ομιλία Κ. Αρβανιτόπουλου στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων

Ακούστε την ομιλία του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κ. Αρβανιτόπουλου, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, από εδώ: http://www.naftemporiki.gr/podcast/listenclip.asp?id=54031