Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αναδιοργάνωση δημοσίων υπηρεσιών και ανακατανομή οργανικών θέσεων, σύμφωνα με το άρθρο 35 του ν.4024/2011 (Α΄226).

Περιορισμός του αριθμού των οργανικών μονάδων των δημοσίων υπηρεσιών (υπουργείων, γενικών και ειδικών γραμματειών και των νπδδ).

Οργανικά κενά Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ, 2011-12

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α: "Αναπληρωτές Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π και κατάταξη σε μισθολογικά κλιμάκια"


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
 ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr
 

Αθήνα 7-11-2011
Αριθ.πρωτ: 92

   
 ΠΡΟΣ:   τον Υπ. Οικονομικών
        κ. Ευάγγ. Βενιζέλο
                    τον αναπλ. Υπουργό  Οικονομικών
        κ. Φίλ. Σαχινίδη
την Υφυπουργό Παιδείας
        κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου
        ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:        Μ.Μ.Ε

Θέμα: « Κατάταξη σε μισθολογικά κλιμάκια, αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π), σχολ. έτους 2011-12 »

Κυρία Υπουργέ,
Κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, οι οποίοι προσλήφθηκαν για το σχολικό έτος 2011-12, κατατάσσονται στο εισαγωγικό(18ο) μισθολογικό κλιμάκιο μέχρι την εφαρμογή του νέου μισθολογίου. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί όμως, μέχρι τις 30-6-2011, είχαν ήδη αναγνωρισμένη μισθολογική προϋπηρεσία και όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, θα έπρεπε να καταταχθούν σε μικρότερο μισθολογικό κλιμάκιο.

Τα δεδομένα που δημιουργεί το έγγραφο του Γ.Λ.Κ, επιφέρουν ανισότιμη αντιμετώπιση στην εξέλιξη των εκπαιδευτικών αυτών, διαχέουν το αίσθημα της αδικίας και επιτείνουν την έτσι κι αλλιώς μεγάλη εργασιακή ανασφάλεια που έχουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι.
Για όλα αυτά ζητούμε επιτακτικά την απόσυρση της επίμαχης εγκυκλίου του Γ.Λ.Κ και ακολούθως την  μισθολογική κατάταξη των αναπληρωτών ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας τους.
Είναι απολύτως αναγκαίο επίσης να ξεκαθαριστεί, με σχετική ερμηνευτική εγκύκλιο, ο τρόπος κατάταξης των αναπληρωτών στα πλαίσια του Ενιαίου Μισθολογίου-βαθμολογίου(ν.4024/2011)

Για το Δ.Σ


Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γ. Γραμματέας  

    
Βούγιας Βασίλης                                            Κατσούλη Παναγιώτα                                           

Σε Διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου «Πειθαρχικό Δίκαιο των υπαλλήλων του Δημοσίου». Αναφορά στο Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π.

Τίθεται σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το Πειθαρχικό Δίκαιο των υπαλλήλων του Δημοσίου. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 και αφού ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματά της, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.
 Στο ΑΡΘΡΟ ΕΚΤΟ του Σχεδίου Νόμου, προβλέπονται ρυθμίσεις πειθαρχικών θεμάτων εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Η παράγραφος 2γ) αναφέρει: " Στο πρώτο τμήμα κάθε πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου υπάγονται και τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), που προβλέπονται στα άρθρα 17 και 18 του ν. 3699/2008 (Α΄ 199)."(Το πρώτο τμήμα αφορά στους εκπαιδευτικούς)

Μπορείτε να κάνετε σχόλια στη Διαβούλευση και να δείτε ολόκληρο το Σχέδιο Νόμου από εδώ: http://www.opengov.gr/minreform/?p=82

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

"Κόντρα Υπουργείου Παιδείας-Εκπαιδευτικών"


Κόντρα Υπουργείου-Εκπαιδευτικών

"Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ υπουργείου Παιδείας και εκπαιδευτικών με αφορμή τις εκδηλώσεις που έγιναν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Η «τιμωρία» ή όχι μαθητών και καθηγητών που δεν «πειθάρχησαν» στις εντολές και βρήκαν τρόπους να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στη μνημονιακή πολιτική, απασχόλησε τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και το υπουργείο. Η ΟΛΜΕ δήλωσε..."

Η συνέχεια του άρθρου από εδώ: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=323672