Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Κοινοβουλευτικός έλεγχος: Η Βουλευτής(ΣΥΡΙΖΑ) κα Ηρώ Διώτη για το ΚΕ.Δ.Δ.Υ Λάρισας

-ΚΕΔΔΥ Λάρισας: Την αντίθεσή της στη μεταστέγαση του Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) Λάρισας στο Δημοτικό Σχολείο Κουλουρίου, εκφράζει η Ηρώ Διώτη, αναφέροντας ότι στον νέο χώρο δεν χωρούν ούτε τα αρχεία του Κέντρου (Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών).
Από την εφημερίδα " Η ΑΥΓΗ" στις 22-10-2011http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=646847

Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ:Ίδρυση, από το σχ.έτος 2011−12, Σ.Μ.Ε.Α.Ε Δ/σεων Δ/θμιας Εκ/σης, ανά Π.Δ.Ε

Ιδρύονται, από το σχολικό έτος 2011−2012, οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) των παρακάτω Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως ακολούθως:

Π.Δ.Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- Δ/ΝΣΗ Δ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ
 Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Λαχανά με εργαστήρια: α) Κηπουρικής β) Χειροτεχνίας

Π.Δ.Ε  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ
 Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Ελασσόνας (Ειδικό ΕΠΑΓ) με τους τομείς: α)Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος με ειδικότητες: «Φυτοτεχνικών επιχειρήσεων − Έργων Τοπίου» και «Περιβάλλοντος και Αγροτοτουρισμού» − β)Εφαρμοσμένων Τεχνών με ειδικότητες: «Κεραμικής –Πηλοπλαστικής» και «Ψηφιδογραφίας – Υαλογραφίας»

Π.Δ.Ε ΑΤΤΙΚΗΣ- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Δ. Σαρωνικού με εργαστήρια: α) Κηπουρικής β) Χειροτεχνίας – Κεραμικής γ) Μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής

Π.Δ.Ε. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ− ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
1. Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο (Ειδικό ΕΠΑΓ) Λαμίας με τους τομείς: α) Ηλεκτρολογίας με ειδικότητα «Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων» β) Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος με ειδικότητα «Έργων Τοπίου και Περιβάλλοντος» γ) Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών με ειδικότητα «Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων»
2. Ειδική Επαγγελματική Σχολή (Ειδική ΕΠΑΣ) Λαμίας με τις ειδικότητες: α) Κεραμικής – Πηλοπλαστικής β)Ψηφιδογραφίας – Υαλογραφίας γ) Κομμωτικής τέχνης δ)Αμπελουργίας – Οινοποιίας ε) Δενδροκομίας.


Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Τη Δευτέρα 24-10-2011 η συνάντηση του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με την Υφυπουργό ΥΠΔΒΜΘ κα Χριστοφιλοπούλου.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr
 
                                                                                             Αθήνα 20-10-2011
                                                                                             Αριθμ.πρωτ: 89
  
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
     
          Την προσεχή Δευτέρα 24-10-2011, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση , στο Υπουργείο Παιδείας, του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, με την Υφυπουργό Παιδείας  κα Χριστοφιλοπούλου, όπου και θα συζητηθεί το θέμα της ενδεχόμενης κατάργησης των ΚΕ.Δ.Δ.Υ, αλλά και τα γενικότερα θέματα του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π).
  
Για το Δ.Σ

 
Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γ. Γραμματέας  








Βούγιας Βασίλης                                                                Κατσούλη                                          

Επιστολή πρός Υπουργό Παιδείας από Εκπ/κούς Συλλόγους και Φορείς των Χανίων.


ΣΕΠΕ ΧΑΝΙΩΝ, ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ,ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ,ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ &ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Δ.ΧΑΝΙΩΝ, ΚΕΔΔΥ ΧΑΝΙΩΝ
              
Αξιότιμη κα Υπουργέ

Μετά από προσεκτική μελέτη του προσχεδίου νόμου για την «Οργάνωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Διοίκησης της Εκπαίδευσης: «Πρώτα ο Μαθητής»-«Πρώτα η Σχολική Μονάδα» Νέα Διοίκηση για το Νέο Σχολείο», διαπιστώσαμε ότι καταργούνται τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. μία σημαντική υποστηρικτική δομή...

Η συνέχεια της επιστολής από εδώ: http://www.seepeaa.gr/displayITM1.asp?ITMID=1008

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΔΒΜΘ κα ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κο ΒΕΡΥΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ.


ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (17-10-2011)ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ κου ΒΕΡΥΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΔΒΜΘ κας ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ  ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

Δημοσιογράφος: Με πόνο ψυχής κα Υπουργέ, σας λέω, γιατί παρακολουθώ πολύ στενά το θέμα, πώς βασικοί πυλώνες του εκπαιδευτικού συστήματος πάνε να διαλυθούν. Πάτε να διαλύσετε τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ που αποτελούν την ασπίδα προστασίας των παιδιών που έχουν μία ιδιαιτερότητα. Αυτοί οι άνθρωποι, το γνωρίζω πολύ καλά το θέμα, εκτελούν θεάρεστο έργο και πάτε να τους καταργήσετε.

Υπουργός: Καθόλου!!

Δημοσιογράφος: Και με στεναχωρεί περισσότερο απ όλα το γεγονός ότι προσπαθούν να σας δουν εδώ και 5 μήνες και δεν μπορούν να σας δουν. Γιατί κα Υπουργέ;

Υπουργός: Τώρα με συγχωρείται πολύ, αυτό δεν το γνωρίζω, αν είναι έτσι εγώ ζητώ συγγνώμη. Μου δίνεται όμως μια εξαιρετική ευκαιρία να σας πω ένα πράγμα. Ότι έχω δεί πάρα πολλούς ανθρώπους στο χώρο που αφορά την Ειδική Αγωγή και τη στήριξη των μαθητών με προβλήματα και πολλές φορές αυτά τα παιδιά είναι χαρισματικά παιδιά να ξέρεται.

Δημοσιογράφος: Έτσι είναι, πολύ χαρισματικά παιδιά.

Υπουργός: Λοιπόν, σκοπός δεν είναι να καταργηθούν τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ, σκοπός είναι να λειτουργήσουν τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ, μέσα στις αναβαθμισμένες καινούργιες Διευθύνσεις και εδώ θα υπάρχει και μετάβαση και στήριξη και ουσιαστική διασύνδεση και με όλους τους άλλους Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς που υπάρχουν στους Δήμους κ.λ.π. Εδώ σας λέω, ένα παράδειγμα, γιατί έχω ασχοληθεί πολύ και έχω επισκεφθεί πολλά Ειδικά σχολειά, με πόνο ψυχής, ότι ο Ψυχολόγος που δουλεύει στο Ειδικό Σχολείο και έχει και περίσσευμα ψυχής και ωρών, πάει και στηρίζει και τα παιδιά των Γενικών Σχολείων, στα Γυμνάσια και στα Λύκεια. Αυτό είναι το Δίκτυο, μαζί με τον αναβαθμισμένο ρόλο αυτών των διαγνωστικών κέντρων, όπως κι αν τα πούμε, δεν έχει σημασία πώς θα τα πούμε. Το θέμα είναι να διασφαλίσουμε πέρα από τους ίδιους τους ανθρώπους και τη λειτουργία τους.

Δημοσιογράφος: Προσέξτε μην τα διαλύσετε.

Επιμέλεια καταγραφής συνέντευξης:
Βούγιας Βασίλης και Λεωτσάκου Μπέτυ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ποιές θα είναι τελικά οι αποδοχές των εκπ/κών ανά κλιμάκιο με το νέο "μισθολόγιο".Η συνολική μείωση από 12/2009 έως 11/2011(ΟΛΜΕ)

Δείτε τον πίνακα από εδώ: http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=48256

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)
Βερανζέρου 14, Αθήνα    www.poseepea.blogspot.com   poseepea@yahoo.gr
Tel: 6974714206

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Αφού πρώτα λεηλάτησαν τη χώρα με ποικίλους τρόπους,  μετά παρέδωσαν τα κλειδιά της στις παντοδύναμες εξουσίες των αγορών, των οίκων αξιολόγησης και των τροϊκανών.

 Ακολούθως φρόντισαν να μας δείξουν πόσο αδύναμοι είμαστε μπροστά σ αυτούς τους αφέντες, καλλιεργώντας μας ταυτόχρονα τις ενοχές που πρέπει να έχουμε, μιας και είμαστε διεφθαρμένοι, ακαμάτηδες και άχρηστοι, μιας και  τολμήσαμε να καλυτερεύσουμε το επίπεδο ζωής μας.

Έτσι απλώθηκε σ όλη τη χώρα, ο φόβος, η απόγνωση, η απελπισία, η αγωνία του μελλοθάνατου.

Μας λένε πώς αν  δεν συναινέσουμε στον ολοκληρωτικό αφανισμό των δικαιωμάτων μας, αν δεν δεχθούμε την φτώχεια και την εξαθλίωση, αν δεν πάψουμε να μιλάμε και να αντιστεκόμαστε, αν δεν σκύψουμε το κεφάλι, μας περιμένει ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή.

Κι όταν νομοτελειακά θα έρθει κι αυτή η μεγαλύτερη καταστροφή, θα μας εκβιάζουν με μια ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή, με έναν ακόμη μεγαλύτερο ευνουχισμό.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ

Ήρθε η ώρα να σπάσουμε τα δεσμά της καθήλωσης και του φόβου, να αγνοήσουμε την προπαγάνδα των κοινωνικών αυτοματισμών και να παλέψουμε για τα παιδιά μας, για τους εαυτούς μας, για την πατρίδα.


Είμαστε πάρα πολλοί και αν υπάρξουμε όλοι μαζί  θα τα καταφέρουμε. Όπως πάντα.
  


Την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20-10-2011

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
και  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ:

Στην Αθήνα:
19/10, με προσυγκέντρωση στο Πολυτεχνείο στις 10:30 π.μ, και
20/10, στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, με προσυγκέντρωση στην Ερμού, στις 11:00π.μ.




Για Το Δ.Σ





Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γ. Γραμματέας  









   Βούγιας Βασίλης                                                                Κατσούλη Π.                                          
           

Από το καλοκαίρι του 2012 η εφαρμογή του θεσμού της εφεδρείας και για τους εκπαιδευτικούς. (από το ΕΘΝΟΣ.gr, 17-10-11)

Από το καλοκαίρι του 2012 η εφαρμογή του θεσμού και για τους εκπαιδευτικούς. Αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα και να προστεθεί η διάταξη στο πολυνομοσχέδιο. Θα εφαρμοστεί σε όσους είναι τουλάχιστον 53 ετών και έχουν συμπληρώσει 33 χρόνια υπηρεσίας...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο από εδώ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63467098 

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

"Ουδείς παραιτείται για την καταστροφή". Του Νίκου Κοτζιά, καθ/τή του Παν/μίου Πειραιώς.

Η πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης είναι σκέτη καταστροφή.Κανείς από τους δύο δεν θέλει να την αλλάξει. Αποδεικνύονται συστήματα που αδυνατούν να διδαχτούν από την πείρα τους. Αντίθετα, επιμένουν στην ίδια κατεύθυνση. Αυτό σημαίνει...
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο από εδώ: http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=318475

"Δάσκαλος με πρώτο μισθό 560€ το μήνα" (Άρθρο στην εφημ.Ελευθεροτυπία της 15ης Οκτ. 2011)

"Δεν είναι μόνο η φτωχοποίηση των εκπαιδευτικών, όπως άλλωστε και όλων των εργαζομένων, που επιφυλάσσει το νέο μισθολόγιο. Είναι και όλα τα υπόλοιπα που φέρνει η καταιγιστική οικονομική κρίση η οποία...  "
Δείτε ολόκληρο το άρθρο από εδώ: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=15/10/2011&id=318289