Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)
Βερανζέρου 14, Αθήνα www.poseepea.blogspot.com poseepea@yahoo.gr

Αθήνα, 27/09/2010
Α.Π. 31
Προς: Υπουργό Παιδείας
Κα Διαμαντοπούλου

Κοιν: -Υφυπουργό
Κα Χριστοφιλοπούλου

- Ειδικό Γραμματέα
Κο Κοντογιάννη
ΘΕΜΑ: « Αίτημα συνάντησης με Υπουργό Παιδείας για θέματα Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής

Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Σε συνέχεια του Υπομνήματος της Ομοσπονδίας μας, το οποίο πρωτοκολλήθηκε στο γραφείο σας με αριθμό πρωτοκόλλου 7366/8/7/2010 και στο γραφείο της Υφυπουργού κας Χριστοφιλοπούλου με αριθμό 1846/8/7/2010, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν έντονα και προκαλούν ανασφάλεια στο σύνολο των ειδικοτήτων (Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, κ.λ.π) του κλάδου μας. Θεωρούμε λοιπόν αναγκαίο να τονίσουμε, ότι παρ όλο που στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες βρισκόμαστε από το 1987 (βάση του ν. 1566/85), μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει οι νομοθετικές και διοικητικές εκείνες πράξεις που θα ενσωμάτωναν απόλυτα το Ε.Ε.Π στην εκπαιδευτική κοινότητα, διασφαλίζοντας τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των υπηρεσιών που η κάθε ειδικότητα καλείται να προσφέρει. Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι το Ε.Ε.Π που υπηρετεί στις ΣΜΕΑΕ, που σε αρκετές περιπτώσεις είναι μεγαλύτερο σε αριθμό από τους άλλους εκπαιδευτικούς, δεν έχει καμία δυνατότητα υπηρεσιακής εξέλιξης. Επίσης, στο νόμο 3848/2010 «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού…..» δεν γίνεται καμία αναφορά στον τρόπο πρόσληψης του Ειδικού Εκπαιδευτικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) που εργάζεται σε ΣΜΕΑΕ (Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης) και στα ΚΕΔΔΥ (Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης), και έως τώρα δεν έχουν αναμορφωθεί τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που το Ε.Ε.Π θα πρέπει να κατέχει κατά την επιλογή του για διορισμό. Πρέπει να επισημανθεί ακόμα, πως δεν έχουν δημιουργηθεί οι μηχανισμοί που θα συντονίζουν και θα καθοδηγούν επιστημονικά το Ε.Ε.Π και πως είναι αμφίβολο αν θα περιληφθεί το Ε.Ε.Π
στα προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Άλυτο παραμένει ακόμα το ζήτημα της εισαγωγικής μας επιμόρφωσης.


Κα Υπουργέ, τα θέματα που απασχολούν το Ε.Ε.Π είναι πολλά και χρονίζοντα. Χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί κινδυνεύει να εγκαθιδρυθεί η απογοήτευση και η αίσθηση της απαξίωσης στις ειδικότητές μας, που βλέπουν να αντιμετωπίζονται ως οι παρίες της εκπαίδευσης. Για όλα αυτά, θεωρούμε πως είναι αδήριτη ανάγκη, μια άμεση συνάντηση μαζί σας.









Για το Δ.Σ


Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας





Βούγιας Βασίλης Κατσούλη Παναγιώτα
(6974714206)

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΔΕ1 ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)

Βερανζέρου 14, Αθήνα,www.poseepea.blogspot.com,poseepea@yahoo.gr


ΑΘΗΝΑ 28/09/2010
Α.Π: 32



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΘΕΜΑ: ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Ε.Β.Π)


Πριν δύο μήνες, η Δνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με το υπ αριθμ. 91391/Γ6/23/07/2010 έγγραφό της, προς τις Δ/νσεις και Γραφεία Α/θμιας, και Β/θμιας Εκπαίδευσης, με κοινοποίηση στις Περιφερειακές Δ/νσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης, παρείχε διευκρινήσεις, όσον αφορά στη μισθοδοσία του κλάδου ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής, με αφορμή ερωτήματα που είχαν υποβληθεί στην συγκεκριμένη υπηρεσία του Υπουργείου. Σύμφωνα, λοιπόν, με την εγκύκλιο,< στο Προσωπικό του κλάδου ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), ο οποίος αποτελεί κλάδο του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.), καταβάλλονται οι πάσης φύσεως πρόσθετες παροχές και αποζημιώσεις που καταβάλλονται στο προσωπικό όλων των κλάδων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, με τους ίδιους όρους και προυποθέσεις. Δηλαδή, Βασικός μισθός, συν επιδόματα Ειδικής Αγωγής, Εξωδιδακτικής απασχόλησης, Διδακτικής προετοιμασίας, Κίνητρο απόδοσης, Οικογενειακής παροχής και Προβληματικών και παραμεθορίων περιοχών, εφόσον υπηρετούν σε περιοχές που δικαιολογούν την καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος.>
Δύο μήνες μετά, το Υπουργείο Οικονομικών, δια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Γενική Δνση Μισθών, Δνση 22η Μισθολογίου, με το υπ αριθμ.2/55342/0022/20/9/2010 έγγραφό του, προς το ΥΠΔΒΜ, με κοινοποίηση προς όλες τις Δ.Ο.Υ-Τμήματα Εξόδων, με Θέμα :< Ζητείται ανάκληση εγγράφου>, ζητεί την ανάκληση από το ΥΠΔΒΜ του εγγράφου του και από τις Δ.Ο.Υ τις δέουσες ενέργειες , διότι θεωρεί ότι < στο Ε.Β.Π δεν προβλέπεται η χορήγηση του επιδόματος εξωδιδακτικής απασχόλησης, ούτε του επιδόματος διδακτικής προετοιμασίας. Επίσης δεν προβλέπεται η χορήγηση του ποσού του άρθρου 24 παρ.2 του ν.3205/2003, που καταβάλλεται στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΥΠΔΒΜ.>. Επικαλείται δε το άρθρο 24 του Π.Δ. 284/1998, το οποίο στις διατάξεις του αναφέρει, ότι η αρμοδιότητα για την ερμηνεία διατάξεων σχετικών με θέματα αποδοχών και λοιπών απολαβών γενικά όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου και η παρακολούθηση της ορθής και ομοιόμορφης εφαρμογής τους από όλες τις Υπηρεσίες, ανήκει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, και ο αιρετός κος Παπαευθυμίου, επισκέφθηκαν το ΥΠΔΒΜ, κατέθεσαν αίτηση για άμεσο ραντεβού με την κα Υπουργό και είχαν συνάντηση με τον Δντή Ειδικής Αγωγής κο Αλεβίζο, ο οποίος υποσχέθηκε να προσπαθήσει για την βελτίωση της πολύ άσχημης αυτής κατάστασης.
Ήδη κάποιες Δ.Ο.Υ. έχουν αρχίσει να ζητούν επιστροφές χρημάτων από υπαλλήλους Ε.Β.Π και ορατός είναι ο κίνδυνος γενίκευσης αυτής της στάσης.
Επίκειται επαφή του Δ.Σ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με εξειδικευμένο περί τα εργασιακά Νομικό και κατόπιν θα γίνει επανεκτίμηση της διαμορφωθείσας κατάστασης, ώστε να προβούμε στις δέουσες κινήσεις, που θα διασφαλίσουν τα δικαιώματά μας.



Για το Δ.Σ


Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας





Βούγιας Βασίλης Κατσούλη Παναγιώτα

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)
Βερανζέρου 14, Αθήνα,www.poseepea.blogspot.com, poseepea@yahoo.gr




24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 7-10-2010


Καλούμε τους Περιφερειακούς Συλλόγους να συμμετάσχουν στην
απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 7-10-2010 , καθώς και στο συλλαλητήριο (Τετάρτη 29-09-10, 6μμ, Πλατεία Κλαυθμώνος), ενόψει της εκδίκασης της αγωγής κατά του μνημονίου, στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, στις 08-10-2010.
Αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση των βασικών μας αγαθών.
Απαιτούμε σεβασμό στα δημοκρατικά, κοινωνικά, μισθολογικά,
ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα μας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο





Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας





Βούγιας Βασίλης Κατσούλη Παναγιώτα