Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΕΔΔΥ

Επερώτηση στη Βουλή για ΚΕΔΔΥ Γ’ Αθήνας και ΚΕΔΔΥ Ανατολικής Αττικής

Τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης του ΥΠΕΠΘ (ΚΕΔΔΥ) ιδρύθηκαν με τον Ν.3699/2008, ο οποίος κατάργησε τα Κέντρα Διάγνωσης, Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΚΔΑΥ) τα οποία είχαν ιδρυθεί με τον Ν. 2817/2000. Πρόκειται για αποκεντρωμένες υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ, οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες αξιολόγησης, διάγνωσης, υποστήριξης σε μαθητές από 4 έως και 22 ετών, με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και υπάγονται στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (Ν.2986/2002). Τα ΚΕΔΔΥ συνεχίζουν να λειτουργούν ακόμα βάσει των νόμων και των υπουργικών αποφάσεων που αφορούσαν τα ΚΔΑΥ. Έτσι, παρά την υποτιθέμενη βελτίωση που θα έφερνε ο ν.3699/2008, βασικά ζητήματα που ταλάνιζαν τα ΚΔΑΥ συνεχίζουν να υφίστανται και ταλαιπωρούν τα ΚΕΔΔΥ.

Ένα βασικό πρόβλημα είναι η χρηματοδότησή τους. Βάσει του ν. 3194/2003 οι λειτουργικές δαπάνες των ΚΔΑΥ-ΚΕΔΔΥ καλύπτονται από τις κατά τόπους νομαρχίες. Η μισθοδοσία του προσωπικού της εντάσσεται στις πιστώσεις της Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπ/σης, οι δαπάνες μετακίνησης ή διάφορες αποζημιώσεις του προσωπικού (π.χ. αυτές των εκπαιδευτικών αδειών) υπάγονται στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και τα κτιριακά θέματα υποτίθεται ότι καλύπτονται από τους δήμους όπου βρίσκεται το κτίριο των ΚΕΔΔΥ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους οικονομικούς υπεύθυνους των Νομαρχιών και των Δήμων το ΥΠΕΠΘ ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει εκχωρήσει στις Νομαρχίες και στους Δήμους τα αντίστοιχα ποσά για τη λειτουργία αυτών των υπηρεσιών.

Έτσι,

Α. Από το 2001 το ΚΕΔΔΥ Ανατ. Αττικής δεν έχει μόνιμη στέγη και εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχει ρεύμα, οπότε και δεν μπορεί να λειτουργήσει, καθώς η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής αρνείται να πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Οι υπάλληλοι διεκπεραιώνουν τις εργασίες τους στα σπίτια τους και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, που στεγάζεται αυτό το ΚΕΔΔΥ, με μπαλαντέζα που κατεβάζει από το σπίτι του, δίνει ρεύμα για να λειτουργήσει ένας Η/Υ για να εκδοθούν οι γνωματεύσεις των αξιολογημένων μέχρι σήμερα μαθητών. Επίσης, για μήνες δεν είχαν τηλέφωνο για τους ίδιους λόγους, πρόβλημα το οποίο «κάλυψαν» μέσω της τηλεφωνικής γραμμής του Σχολικού Δικτύου για το Internet.

Β. Το ΚΕΔΔΥ Γ’ Αθήνας, από την μεριά του, έχει υποστεί 8 διαρρήξεις (4,7,27 Αυγούστου, 5 Σεπτεμβρίου 2009, 16,18 Ιανουαρίου, 14 Φεβρουαρίου, 23 Μαΐου 2010) και έχουν κλαπεί συνολικά: 6 φορητοί υπολογιστές για μαθητές με κινητικές αναπηρίες, 1 συσκευή μεγέθυνσης εικόνας CTV για μαθητές με σοβαρά προβλήματα όρασης, 1 βιντεοπροβολέας, 2 βιντεοκάμερες, 5 σταθεροί υπολογιστές, 1 εξωτερική μνήμη υπολογιστών και καταστράφηκε ένας server. Κατά την τελευταία διάρρηξη, εκλάπη όλο το ηλεκτρονικό αρχείο της υπηρεσίας [αρχεία εγγράφων, αιτήσεων αξιολόγησης μαθητών, γνωματεύσεων, τιμολογίων, μισθοδοσίας, προσωπικά δεδομένα υπαλλήλων (ΑΦΜ, αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών και ΙΒΑΝ, διευθύνσεις, τηλέφωνα, αποδοχές κ.λπ.)].

Επίσης, έχουν γίνει σοβαρές υλικές καταστροφές: σπασμένα παράθυρα, εξωτερικές και εσωτερικές πόρτες σπασμένες, τρύπα σε διαχωριστικό τοίχο του κτιρίου.

Η Νομαρχία Αθηνών αρνείται εγγράφως την τοποθέτηση συναγερμού και άλλου εξοπλισμού προστασίας του κτιρίου και της υπηρεσίας, καθώς θεωρεί ότι αποτελεί πάγιο εξοπλισμό. Ο Δήμος Αιγάλεω, εκτός από την επισκευή μικροφθορών, δεν μπορεί να εκταμιεύσει ένα τέτοιο ποσό, καθώς η υπηρεσία μας δεν έχει σχολική επιτροπή (δηλ. δεν υπάρχει προϋπολογισμός επ’ ονόματί της στον Δήμο). Ο ΟΣΚ θεωρεί, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, «εαυτόν αναρμόδιο» για τέτοιου είδους καταστάσεις. Και το ΥΠΕΠΘ δεν έχει ανταποκριθεί στα επανειλημμένα έγγραφα, μην αποκαθιστώντας τις φθορές, μην αντιθιστώντας τα κλαπέντα, ούτε αναλαμβάνοντας τη θωράκιση του κτιρίου, καθώς δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό του κωδικός για τα ΚΕΔΔΥ.

Είναι φανερό ότι εκτός της ηθικής και εργασιακής εξαθλίωσης που υφίσταται το προσωπικό των δύο αυτών ΚΕΔΔΥ, εδώ και τόσα χρόνια, το οποίο με δικά του έξοδα (από το μειωμένο μισθό του) καλύπτει τις επείγουσες ανάγκες, ώστε να μπορούν οι υπηρεσίες αυτές να εξυπηρετήσουν στοιχειωδώς του γονείς και τους μαθητές, τίθενται και σοβαρά θέματα ασφαλείας.

Από τις 10 Ιουλίου τα ΚΕΔΔΥ λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Οι φθορές και οι δίοδοι που χρησιμοποίησαν οι διαρρήκτες κατά την τελευταία τους είσοδο παραμένουν ανοικτές, καθώς δεν έχει γίνει καμία εργασία θωράκισης του κτιρίου.

· Ποιος εγγυάται την ασφάλεια των εργαζομένων στο ΚΕΔΔΥ Γ’ Αθήνας, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες;

· Ποιος εγγυάται την γνησιότητα των γνωματεύσεων που θα αρχίσουν να κυκλοφορούν ανά την Ελλάδα, εφόσον οι διαρρήκτες έχουν στη διάθεσή τους το ηλεκτρονικό αρχείο της υπηρεσίας;

· Ποιος εγγυάται την ασφάλεια των φακέλων του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ (φάκελος που αποδεικνύει την εργασιακή πορεία του κάθε εργαζόμενου και χρησιμοποιείται κατά την συνταξιοδότηση του) των εργαζομένων που τηρούνται στο ΚΕΔΔΥ Γ’ Αθήνας, αλλά δεν φυλάσσονται σε κάποιο πυρασφαλές ερμάριο;

· Ποιος εγγυάται την ασφάλεια των προσωπικών στοιχείων των εργαζομένων (ΑΦΜ, τηλέφωνα, διευθύνσεις κ.λπ.);

· Ποιος φροντίζει για να υπάρχουν οι στοιχειώδεις εκείνες συνθήκες (ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, ασφάλεια, υπολογιστές κ.λπ.) για να δουλέψει μια υπηρεσία, από την οποία μονίμως ζητούν παραγωγικότητα, χωρίς να εξασφαλίζουν ούτε τα βασικά;

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)
Βερανζέρου 14, Αθήνα poseepea@yahoo.gr

28/06/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 29/6/2010

Καλούμε τους Περιφερειακούς Συλλόγους να συμμετάσχουν
στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη 29/06/10
Ο αγώνας όλων μας συνεχίζεται για τα συνταξιοδοτικά και
ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Αγωνιζόμαστε για την ασφάλεια των μισθών μας και την
ασφάλεια της εργασίας μας.
Αγωνιζόμαστε για τη ισότιμη μεταχείριση των κλάδων μας.




Για το Διοικητικό Συμβούλιο





Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας





Βούγιας Βασίλης Κατσούλη Παναγιώτα

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α

ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
(Συντονιστής: Βούγιας Βασίλης-6974714206)
1).ΘΕΜΑΤΑ ΚΕΔΔΥ
ΚΑΡΜΠΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ( 6979335370)
ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΤΟΥΛΑ(6972810035)
ΛΕΩΤΣΑΚΟΥ ΜΠΕΤΥ(6936040630)
ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΟΥ ΠΟΠΗ(6976406674)

2). ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Π.Ε.Κ-ΜΕΤΑΠΥΧΙΑΚΑ-ΕΣΠΑ
ΒΟΚΑ ΕΛΕΝΗ(6977845664)
ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧΑΛΗΣ6944231162)
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ(6947894188)
ΚΟΥΜΠΟΥΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ(28210-66646)

3). ΘΕΜΑΤΑ Ε.Β.Π
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ(6942704631)
ΛΟΥΚΙΣΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ(6979634650)

4). ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ Ε.Ε.Π-Ε.Β.Π, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ .
ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ(6972056448)
ΠΕΤΡΕΛΛΗ ΜΕΡΣΙΝΗ(6945635932)